Přejít na obsah

Octavia 1,9 TDi 81 kW netáhne / ztráta výkonu

xaker

Doporučené příspěvky

Problémem byla nejspíše váha vzduchu. S novou to začalo jezdit, tak jak to snad nikdy nejelo. Nicméně začala diagnostika komunikovat a napsala chybu 16485 - snímač množství nasávaného vzduchu (G70) - nevěrohodný signál.

Z VISu pro další doporučený postup:

- kontrola vedení (na kabelech jsem nenašel žádnou vadu)

- vzduchový filtr - kontrola nebo výměna (starý cca 2 měsíce)

- kontrola nebo výměna podtlakových hadic zpětného vedení výfuk. plynů (mám kompletně silikonové, přesto jsem kontroloval a nic)

- snímač nasávaného vzduchu - kontrola nebo výměna (ten byl včera měněn za nový)

- kontrola vedení a snímače zdvihu jehly - to nemám bohužel jak zkontrolovat, dá se poznat nějak v měřených hodnotách? Případně neví někdo jaký použít kanál?

Pokud máte někdo tip co ještě zkusit, nebo kde by se závada mohla skrývat, budu rád za každý ohlas.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

Zdravím chlapi kamarád koupil Octavii 1,9 tdi 81 kw auto netáhne, docela to napadl nějakej kutil. Je zaslepenej EGR odpojenej od podtaku od podtlaku je odpojenej i ventil co řídí klapku a klapka v sání na podtlaky je napojenej jen ventil N75 , plastová banka , turbo a vracečka do filtrboxu. Zkoušeli sme měnit N75ku , váhu vzduchu a nic a koukali sme na tu regulaci u turba při odpojení hadičky se to hýbe po připojení a nastartování se ta páka zatáhne při prošlápnutí plynu se to taky nějak pohne tak to vypadá že to funguje ale auto nejede. Diagnostika piše chybu 17954 sporadická regulace plnícího tlaku mez nedosažena. Myslíte že by mohlo být turbo KO? Předem dík za radu

Odkaz ke komentáři

Svojim zasahom si mozno zrusil system podtlaku.Ta ma cierna spatna klapka udrziava urcity tlak stale a ak otvori N75 reakcia je rychla no teraz moze byt opozdena.Taktiez neznamena ze sa regulacia hybe ze nie je ztuhnuta na krajoch.Nastavit turbo je dosledna praca a s PC musis mat trpezlivost a nastavovat postupne a vozit sa.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Zdravím všechny a prosim o radu ..

mam Ovečku 1,9 tdi 66kw ALH motor přestal táhnout a brzdový pedál je stale jako beton , vyměnil jsem podtlakove hadicky , zkontroloval kolínko u tandemoveho čerpadla a oba ventily a žádná zmena … všiml jsem si ze tandemove čerpadlo dole prosakuje muze to byt tímhle ? Prosim o jakoukoli radu … diagnostika nepise nic

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 9 měsíců později...

koukam je to tu takove polomrtve 😀 ale zkusim, O1/ TDI 81kW @ 100kW chip, AFS, najeto půl míče km, Turbo od Janoušek Motorsport stare asi rok. Pokud vytocim na 4 rs motor nad 3200 + - otacek, je temer jiste ze padne a on nasledne padne do nouze. Na 1,2,3 rs ho muzu tocit pres 4000 a nestane se nic spatneho, i na 5tku vzhledem k ne moc idealnim silnicim sem se rozjel max na cca. 170km a vse ok. Ale ta prokleta 4ka zlobí. Dnes zitra to dostanu na diagnostiku ale necekam ze se z toho vycte neco svetoborneho...  Co sem tak nasel po netu mozne zavady v : zatuhla regulace turba, vaha vzduchu, no jo ale proc to dela jen na 4rs ? Zavsivena zahada...🙃

Odkaz ke komentáři

• o 8 měsíců později...

Dobrý den mám Octavii 1 1,9 tdi 81 kw a mám takový problém že když při rozjezdu to nemá ten drajf. Přidám plyn při rozjíždění a nemá to tah až při cca 2500-3000 otáček to teprve začne táhnout. Vyměnil sem turbo , pumpu, těsnění u pumpy a pořád žádná změna , tak už nevím čím to může být. A proto se obracím pro radu zde. Děkuji Martin 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...