Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Už mám rok WR D4 XL v rozměru 225/45 R17 na předních kolech a spokojenost. Jen mi trochu vadí, že nemají běžnou ochranu ráfku, ale pneu je konstruována tak, že tam nějaká ochrana je (integrovaná ochrana). Vzadu mám Continental 830 asi 4 roky starý.

Podle ADACU nejsou WR D4 v tomhle rozměru zrovna nejlepší, ale jde o to kde kdo jezdí... Po Praze bude stačit asi každá pneu, já hledal dobrej poměr cena/kvalita. Někde na severu nebo v horách bych vzal Dunlop nebo Goodyear. Jinak v menším rozměru bude patřit Nokian k těm nej.

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2016_winterreifen_225_45_r17.aspx?ComponentId=273690&SourcePageId=31821

Vloženo

Jsem nekde cetl ze konkretne 195/65/15 ma lepsi vlastnosti nokian nez ug9. Mel jsem je uz v kosiku, ale zmenil jsem to. Stryc ma Nokiany na Volvu S80 a rikal ze uplna pohoda. Po Praze to je jedno dokud clovek nenajede na mokry kostky, jinak na horach to chce vzorek a rozum. Toz uvidime. GoodYear vydrzely 3 sezony a asi 30-40 tisic, tak budu mit aspon porovnani. Nejaky vzorek tam jeste i je, ale budu klidnejsi s novyma.

Vloženo

Nejake zimni Nokiany v tomto rozmeru mam taky. Nevim, jestli tyto nebo jine. Koupil jsem je spolecne s autem... Uz jsou celkem stare (myslim ze 3 nebo 4 roky), ale v zime jsem nikdy nemel problem. I na horach me podrzely. Takze za me spokojenost. ;)

Vloženo

Zdravím Páni.

Riešim otázku do čoho poobúvam Scouta na zimu 

najviac ma zaujali

Dunlop SP Winter Sport 4D 225/50 R17 94H

alebo

Nokian WR D4 225/50 R17 98H 

Dunlopky sú tuším dodávané na Scouta od výroby ale dobrú skúsenosť som mal pred dvomi rokmi aj s Nokian tuším to boli WRD3 len tie som jazdil na Superb a len veľmi krátko (auto som predal). Teraz mám túto dilemu, Nokiany sú trocha v lepšej cene ale to nehrá veľkú rolu. V zime najazdím možo 6000-7000 km hlavne mesto,mimo mesto občas dialnice . Skôr  mi ide o záber na snehu,blate kedže bývam v horách. Alebo ešte nejaký iný tip ? Poprípade od niekoho kto tú má štvorkolku ?

Vloženo
před 1 hodinou, foxdivemaster napsal:

:D ok ,ze jsem dvakrat mel goodyear a nikdy me nevyrzely dlouho max zimu a bylo po nic,uniroyal jsem zacal jezdit a jsou dobry :) sorry za moje debilni psani 

Díky za vysvětlení :D jaký rozměr si jezdil? Já si nemůžu stěžovat na GoodYear G8, přemýšlím. No uvidíme co ty Nokiany

Vloženo (editace)

Obouval jsem na soukromém vozidle jen GYUG7+ a 8 a pokaždé vydrželi 4 sezóny a to s tím jezdím po horách a na dálnici to moc nešetřím. Nájezd na nich tak kolem 40tis.km. Je pravda že mám rozměr 195/65R15

Editováno: , autor: Sniper_2003
Vloženo (editace)

Osobně mám na Scoutovi odzkoušené ContiWinterContact TS830P a jsem spokojen. Ten samý rozměr mají kamarádi na BMW 5.řady a taky si nestěžují - dobrý nájezd, tichost, na sněhu bez problému. Jen pozor u Scouta musí být pneu zesílené (XL, index nosnosti 98H - 730 kg), u těch Dunlopů máš jen 94H. Nokian - sice vzorek WR SUV3 (WR D4 my přijdou ještě více šípovité) má kolega v rozměru 225/60 R17 na Hyndai a jsou dost hlučné.

Editováno: , autor: l79
Vloženo

Díki za tip

Musí byť 98 ? 

Ja mám aj v technickom zapísané len 225/50 R17 94W

a alternatívu 205/55 R16 91H

Autoarrow-10x10.pngsom kúpil na letných pneu Dunlop SP Sport 225/50 R17 94Y

Ten hluk ma veľmi neštve, najčastejšie sa vozím sám + hlasná hudba :)

Keď tak porovnávam spomínané:

Nokian WR D4  225/50 R17 98H hlučnosť 69dB prilnavost za mokra A uspora paliva C cena od 100

Dunlop   SP Winter Sport 3D 225/50 R17 98H hlučnosť  68dB prilnavost za mora C uspora paliva E cena od 120

Continental  ContiWinterContact TS 830  225/50 R17 98H hlučnosť 72dB prilanovst za mokra C uspora paliva E cena od 125

Neviem na koľko sa dá veriť týmto údajom od výrobcov ale asi skúsim tie Nokiany :)

Vloženo
před 19 hodinami, Pawlisko napsal:

Díky za vysvětlení :D jaký rozměr si jezdil? Já si nemůžu stěžovat na GoodYear G8, přemýšlím. No uvidíme co ty Nokiany

prave ze 15ky dvakrat pocitam ze tak 10tis max a bylo po nich-pod 4mm,sniper ma teda brutalni najezd,ted jezdim 17ky,vcera sem objednal na yeti uniroyal protoze zimni si vzal borec se scoutem

Vloženo
před 4 hodinami, KokiBR napsal:

Díki za tip

Musí byť 98 ? 

Ja mám aj v technickom zapísané len 225/50 R17 94W

a alternatívu 205/55 R16 91H

Autoarrow-10x10.pngsom kúpil na letných pneu Dunlop SP Sport 225/50 R17 94Y

Ten hluk ma veľmi neštve, najčastejšie sa vozím sám + hlasná hudba :)

Keď tak porovnávam spomínané:

Nokian WR D4  225/50 R17 98H hlučnosť 69dB prilnavost za mokra A uspora paliva C cena od 100

Dunlop   SP Winter Sport 3D 225/50 R17 98H hlučnosť  68dB prilnavost za mora C uspora paliva E cena od 120

Continental  ContiWinterContact TS 830  225/50 R17 98H hlučnosť 72dB prilanovst za mokra C uspora paliva E cena od 125

Neviem na koľko sa dá veriť týmto údajom od výrobcov ale asi skúsim tie Nokiany :)

No já nevím, já mám Scouta po fl s 2.0 tdi a v techničáku mám pouze rozměr 225/50 R17 s indexem nosnosti 98, ono je to už docela "těžší " oproti klasické octavii, hlavně ta zadní náprava, mám i origo závěs a můžu s tím už tahat i těžší náklady. Tak třeba je to i tím závěsem, to nedokážu říct. Jinak co se týče hlučnosti uváděné v db, příliš tomu nevěřím. Osobně jsem nedávnou koupil nový vzorek Dunlop Sportmaxx RT2, které mají hlučnost 68 db a jsou hlučnější než předchozí gumy, které měly 70 db. Jinak i ta spotřeba u těch ContiWinterContact TS830P je stejná jako u letních, které mají třídu A. Jezdím prostě stabilně za 6-7 litrů nafty podle trasy a stylu, ale pod 6 se nedostanu. Osobně bych vybral něco z první pětice v nějakém testu a podle aktuální lepší ceny :-)

Vloženo

Já ty Goodyear nasazoval taky až když bylo fakt potřeba a sundával s prvním oteplením :D To víte, z těch pěkných 17" na zimní plechy se autu moc nechce a na jaře? To jak cítí teplo, tak už "řvou" :D Ale rozhodně 30 tisíc jsem na nich dal, to minimálně. 

Vloženo

foxdivemastar: jezdil jsem matadory MP 59 a přítulka má na nissanu Juke MP 92... moje MP59 letos vyměněny, po 30tkm 5mm vzorku, ale už byly i docela tvrdé, jinak si na jejich vlastnosti nemohu ztěžovat, dokonce tišší než moje letní michelinky. ty MP 92 ve sněhu/ledu ok, ale přišlo mi, že aquaplaning přichází trochu dříve, ale může to být i autem/jiným rozměrem pneu.

Vloženo (editace)

tak jsem nakonec musel vzit contiky protoze na uniroyal nejak v mem rozmeru by to trvalo zepry delsi dobu nez by byly,spis si myslim ze borec pres ktereho to beru chtel mit vic do kapse ale i tak je mam za super cenu,su zvedavy jake budou  https://shop.bestdrive.cz/polozky/continental-wintercontact-ts-850-p-205-50-r17-93h-xl-tl-fr-zimni

Editováno: , autor: foxdivemaster
Vloženo

foxdivemaster - ty si měl jaký rozměr? Já měl 195/65/15 a jak jsem je o víkendu dával do pneuservisu na výměnu za Nokiany, tak jsem si říkal, že by se na nich snad i dalo ještě sezonu jezdit (za předpokladu, že bych jezdil jenom na suchu a byl tak trošku magor). 

Vloženo

kupoval jsem manželce zimní a rozhodoval se mezi 15 a 16 nakonec po zkušenosti z předchozí mojí o2 jsem zvolil 16tky ta patnáctka mi přijde dobrá na o1 ta o2 je přeci jenom těžší a nějaké killo  , vypral jsem micheliny alpin 5 tak jsem zvědav jak budou fungovat.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...