Přejít na obsah

COLUMBUS RNS 510 - oprava špatně flashnutého firmware


Doporučené příspěvky

Dobrý den pánové,

 

dostal se mi do rukou jeden exemplář RNS 510, který je dle slov původního majitele špatně flashnutý. Konkrétně prý proběhl pokus o flashnutí přes DVD mechaniku a skončilo to celé jako jednoúčelový zdroj bílého světla se spoustou zbytečných tlačítek. Jde zapnout i vypnout, po zapnutí svítí bíle, ale tím to z mého pohledu končí.

 

Navi jsem předal pánovi, který má k dispozici konfig kabel a ve výsledku mi sdělil, že z jednotky vyčte nějaké základní údaje, ale že prý nemá dostatečnou licenci na přehrání firmware. Nekamenujte mě pokud šířím bludy, nejsou to má slova :).

 

Jelikož z navi jdou vyčíst nějaká data, neviděl bych to úplně na odešlou základovku, ale třeba se mýlím a odešla příkladem flash, na které je nahraný firmware.

 

Máte s tím tady někdo nějaké zkušenosti, kabel s "dostatečnou licencí" pro flash firmware, případně kolik by stála oprava?

 

Děkuji za info a nabídky.

 

fix

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže s takhle mrtvou základovkou nejde nic udělat? Ani sundat starou flashku, sehnat novou, nahrát do ní data a tu tam napájet? Sám jsem to neměl rozebrané, takže nevím jak to vypadá. Nějak se mi nelíbí, že se musí měnit celá deska, když je na ní špatná jedna věc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fix, ja síce opravárom nie som, no mám množstvo dobrých kamarátov, dokonca s vlastnou zabehnutým obchodom/predajňou/opravovňou. V rodine máme Passata 3C, kde bolo RCD 500, čiže ešte omnoho jednoduchšia varianta. Blbol tuner. Výsledok/slová ,,opravára,, : S týmto už ja moc toho nenarobím, čo sa týka opravy. Toto sú už omnoho komplikovanejšia zariadenia, než len rádio. Tu už sa všetko mení... Týmto som chcel len apelovať na predošlé komentáre a tiež sa priadať k názoru, že ak je v tom rádiu pokazená doska, tak to rádio končilo. Videl som už množstvo na rozpredaj, pravdepodobne z rovnakého dovodu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...