Červen 4, 201510 r Souhlas s návykovostí. Člověk se pak musí chvíli vzpamatovávat, když přesedne do auta s normálním klíčem.
Červen 5, 201510 r No je pravda, že když mám sednout do starší služební OII, popřípadě SII bez KESSY, tak dost často nadávám. To podotýkám, že auto s kessy máme sice v rodině déle, ale já s ním jezdím cca 2 měsíce každý den a už bych auto bez toho nechtěl.
Listopad 4, 20159 r Nevíte někdo jak to je když třeba sedí v autě někdo kdo nemá klíče a ten kdo ty klíče má vystoupí ? To se auto zamkne a pak zevnitř jde nebo nejde otevřít ? Jde mi o variantu Kessy bez alarmu.
Listopad 4, 20159 r Pokud je auto nastartovaný? Tak to se nic nestane, jen maxidot zahlásí "Klíč nenalezen". Auto se nezamkne, motor se nevypne.
Listopad 4, 20159 r A budeš sahat na kliku? Pokud ne, auto se nezamkne. Pokud na kliku sáhneš a auto se zamkne, tak vzhledem k absenci safe systému (kessy bez alarmu) by mělo dojít po zatažení za kličku k odemknutí. Jestli celého auta, to nevím, ale o víkendu mohu vyzkoušet.
Listopad 4, 20159 r Myslím to tak, že třeba s autem zastavím a půjdu z auta pryč , spolujezdec zůstane v autě bez klíče ..... Dostane se pak ven když vezmze za vnitřní kliku dveří ? To by pak znamenalo že by stačilo při zamčeném autě rozbít okýnko a otevřít zevnitř ale to je tak vlastně s každým autem pokud nemá nějakej ten alarm nebo nějakou pojistku nebo tak něco ...
Listopad 4, 20159 r Pokud auto nezamkneš, tak zůstane odemčené. Samo se zamyká jen ve dvou případech - pokud je to zapnuté, tak po rozjezdu a pokud auto odemkneš a do půl minuty neotevřeš dveře. Bez alarmu (bez safe sytému) by mělo jít otevřít dveře vnitřní klikou vždy.
Listopad 4, 20159 r Jak to že pokud auto nezamknu tak zůstane odemčené ? Měl jsem za to že kessy funguje tak že stačí mít klíč v kapse nebo někde u sebe a když přijdu k autu taj se samo odemkne a když od něj odejdu tak se samo zamkne a na klíč nemusím vůbec sahat ....
Listopad 4, 20159 r Tak to nefunguje... Na klíč sahat sice nemusíš, ale funguje to takhle: Přijdu k autu, vezmu za kliku a auto se odemkne. Odcházím, zavřu dveře, šáhnu zvenku na kliku, auto se zamkne (v klikách předních dveří jsou na to dotykové senzory). Varianta B - pouze kufr: Přijdu ke kufru, vezmu za madlo, odemkne se pouze kufr, zabouchnutím se zase zamkne.
Listopad 5, 20159 r Taky jsrm zil v domneni, ze se to proste po odejiti na nejakou vzdalenost nebo dobu samo zamkne. I bez kessy. Proste system ztrati spojeni s klicem = zamek. Evidentne kdyz v roztrzitosti zapomenu auto zamknout, tak zustane nezamcene... super :-(
Listopad 5, 20159 r Ale vždyť zamknutí po chvíli co je auto odemčené ale zavřené maj i starší obyčejný auta, kamarádka to měla u nějaký dacie sandera. Tak snad u nového auta který je navíc s těmahle elektronickejma blbostma se nestane aby zůstalo odemčené když ho náhodou zapomenu zamknout (šáhnout na kliku nebo co)
Listopad 5, 20159 r Auto se samo zamnkne jen pokud po otevreni dalkou do určité doby cca 30 netevrete dvere. A po rozjezdu. Jinak se samo nezamyka. Odjakživa. Zamknout musí prostě někdo zvenčí klíčem, dálkou, tlačítkem.
Listopad 5, 20159 r Tak hlavne, ze auto umi poznat ze je testovany na emise a zaridit se podle toho, ale neumi poznat, ze mejitel (klicek) odesel ale nezamknul. :-(
Listopad 5, 20159 r No system na sklerozu auto nema. Ale zato usilovne rve ze sviti svetla a ridic mizi. to samozamykani nema moc smysl. proto tam neni. obzvlaste pokud mam safe. pak by nikdo z auta nevylezl.
Listopad 6, 20159 r Kessy je navykova vec:) mam ji a je to super hrozne rychle se nato zvykne klicek uz ani nevyndavam z kapsi
Listopad 20, 20159 r Dobrý to má SII po FL. Nedávno jsem otevřel kufr, hodil bundu do kufr a zabouchnul dveře. Šup, zase se kufr otevřel. Opakoval jsem to asi třikrát a nechápal, co se to zbláznilo. Pak jsem si uvědomil, že klíč zůstal v bundě. Jinak je to opravdu návykový systém, ale spíš člověk trošku degeneruje:) Po roce jsem zase dostal normální klíčky a pořád jsem je nechával v zapalování Upraveno Listopad 20, 20159 r od Losky83
Prosinec 11, 20159 r S tou návykovostí se přidávám a mám dotaz - co se stane, když odejdu od nastartovaného auta, samozřejmě s klíčem v kapse? Chcípne se auto po nějaké době? Pokud ne já se k němu vrátím zase s klíčem v kapse, můžu ho bez obav chcípnout já, aniž by se to nějak bloklo? A když bych ho chcípnul bez klíče u sebe? Jsou to samozřejmě blbý teoretický dotazy ale je fakt, že prostě občas ani nevím, kde mám klíč (tím myslím jestli v bundě, tašce atd, ne že netuším jestli ho vůbec mám :-), takže odejít s klíčem jsem schopný...
Prosinec 11, 20159 r Když odejdeš od nastartovaného auta, na maxidotu zahlásí: "Ztráta klíče!" nebo tak nějak, ale motor běží dál. Když vypneš motor bez klíče, tak se vypne, jen už znovu nenastartuješ. Nic se neblokne.
Prosinec 16, 20159 r Zdravím. Měl jste někdo problém u Fabia combi III s kessy a to tak, že při odchodu od auta chci zamknout přiložením prstu na čidlo, klíč mám v tu chvíli v kapse a auto se prostě za boha nezamkne? Musím až stiskem tlačítka na klíčku. V čem by mohl být problém? Auto je 4 dny staré. Díky za rady.
Prosinec 21, 20159 r > Lisacek Nepíše Ti to náhodou slabou baterii v klíčku? To může být i u nového auta. Předpokládám že při dotyku senzoru nemáš druhý prst zevnitř kliky. To už se mi také stalo .
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.