sumerian Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 (edited) Zakoupil jsem si další hračku https://eud.dx.com/product/heacent-908-quad-band-obd-gps-gsm-gprs-car-positioning-anti-theft-alarm-tracker-844223929#.VVSHVvntlBc . GPS se tedy zapne do OBD konektoru a tam se nechá jak je. Zajímalo by mě, co se stane když vypnu motor a vytáhnu klíček ze zapalování, zda je tento konektor dále pod proudem a žere baterii. S autem příliš nejezdím, takže bych se jednoho rána nerado dočkal situace, že bude baterka v tahu.... Za druhé bych se zeptal kde nejlépe seženu další kryt, který musím vyloupnout abych se dostal právě k tomu konektoru. Vyříznul bych do něj díru abych nemusel pořád kryt sundávat a nandávat při použití té GPS hračky. Děkuji za názory. roomster Edited May 14, 2015 by sumerian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jipol57 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Do diagnostické zásuvky vede napájení trvalé, ale taky přes klíček. Záleží na který pin je ta tvá hračka připojená. Poznáš to jestli funguje i bez zapnutého klíčku, nebo až ho zapneš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sumerian Posted May 15, 2015 Author Share Posted May 15, 2015 Takže když jsem hračku zapnul do zásuvky, okamžitě začala fungovat, aniž bych otočil klíčkem. Čili bude asi celou dobu pod proudem. Jakou může mít spotřebu a zda to nevycucá baterku je mi ovšem záhadou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motosman Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Tak ještě koukni do manuálu, jestli nemá pojistku proti vybití AKB. Bývá tak na 10,6V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sumerian Posted May 18, 2015 Author Share Posted May 18, 2015 myslíš do manuálu té hračky? tak tam nic takového není :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motosman Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Už to vidím. Low Battery Alerts - YES [emoji106] [emoji28] 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marfan Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Dnes mi prišla tá sranda z názvom OBD ELM327 po zapojení stále svieti malá červená diodka, myslím že to nebude mať tak veľký odber, že by som po jednodnovom státi auta nenaštartoval Pekne sa vojde aj pod ten krycí plast tak nikto nevie, že tam také niečo mám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wittmann Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 tohle se nejlépe pozná v zimě po ránu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marfan Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 Tak to ano, uvidíme ak budú problémy tak to vyhodím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sumerian Posted June 27, 2015 Author Share Posted June 27, 2015 Já ten můj kousek mám zapnutý pořád. Nechal jsem to tak. Odběr je skutečně minimální. A to s autem moc nejezdím. Nákupy a zahrada. Vyjímečně nějaká delší trasa. Uvidíme teda v zimě. Potřeboval bych právě sehnat ten kryt, abych do něj mohl vyříznout díru a nějak dopasovat. Nelíbí se mi momentálně, že teď jsou odkryté pojistky a jde to viděl. Originál díl bude asi stát majlant. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Určitě půjde objednat v origo servisu - ale ty ceny za blbej kousek plastu jsou fu.ckt hnusný ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marfan Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 JA som kúpil taký čo sa vojde aj pod ten kryt. Takže nič vyrezávať nemusím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sumerian Posted June 29, 2015 Author Share Posted June 29, 2015 hovoříme oba o tom samém? já mám pouze verzi na SIMkartu a s GPS. Na diagnostiku přes bluetooth mám něco jiného. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts