mkaba Vloženo 11. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2015 (editace) No měřil, ale jenom proto, že se zajímal kamarád před barakákem, protože má nový Tsi a sežralo mu to za 5000km 2litry oleje a že tam má LL a že se mu to nelíbí. Tak mu říkám, že mám ten samý olej, ale vše ok. Tak jsme jen tak koukli k němu a i ke mě a ejhle, po cestě z do Berlína pár decek ubylo :-( Editováno: 11. Říjen 2015, autor: mkaba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 11. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2015 TSi je prokletí... Ale dolít pár deci za rok není zase takový problém. Řekněme 0,5 l na 10 tisíc km by mě nesralo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 11. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2015 Jj, v tom máš pravdu ;-) ... já jenom, že se mě to takhle stalo už 2x kdy zrovna po delší jízdě na dálnici, olej klesnul. Zatím to beru, že je to nový a hold si to něco vezme, ale snad se to nestane pravidlem :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peky1 Vloženo 11. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2015 Zajímavé, já po 12 tis. km do výměny oleje nedolil do TSI ani kapku, furt tam bylo stejně a používám taky LL 5W30. Zatím u něj zůstanu. Asi to u těch motorů bude kus od kusu. Olej měřím vždy až druhý den ráno, aby to pořádně steklo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 11. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2015 Záleží na akom TSI dolieval, pretože 1,2TSI veľa nežerú olej, doma čo máme autá tak iba do škodovky 120l po 280tkm musím dolievať olej ostatne motory vydržia bez dolievania od výmeny do výmeny. Všetky okrem 1,2TSI sa mení olej každých 15tkm alebo rok. mkaba: Čo sa týka tvojej spotreby oleja, v zábehu je to ešte normálne, že si to trocha zoberie olej ale 1.4ky BXW neberú olej alebo len minimum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza Polák Vloženo 2. Červen 2018 Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 Zdravim ,dnes jsem menil olej a po necelych deseti tisicich ubytek 1,2 litru coz se mi zda hodne ,Kdyz se meni stiratka na ventilech je potreba sundat hlavu ?? dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 2. Červen 2018 Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 Netreba hlavu dole. Guferka vymena moc nepomože. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza Polák Vloženo 4. Červen 2018 Sdílet Vloženo 4. Červen 2018 Diky za radu . V servisu mi rekl ze by to mohlo byt i typem oleje ,tak uvidim jetli se to zlepsi . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 4. Červen 2018 Sdílet Vloženo 4. Červen 2018 Ani zmenou typu oleja sa to nevyrieši vždy to konči kružkovanim. To je 16V ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza Polák Vloženo 11. Červen 2018 Sdílet Vloženo 11. Červen 2018 Ano je to 16V . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roomster1416V Vloženo 16. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2018 No nechci nic rikat, ale ja mam spotrebu oleje tak litr na 2000-3000kilometru ;) Olej 10w40 a po vymene oleje najedu asi 6tisic coz je olej nad minimem, doleju litr a kezdim dalsi 3tisice km.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 16. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2018 Koľko km máš na tomto motore nabehané keď to má takú spotrebu olej ? Ja nedolievam medzi výmenou nič a mám aktuálne 282tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roomster1416V Vloženo 17. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2018 Mam nalitano 125tisic km. Pri posledni prohlidce jsem to nechal overit a vse je v pohode, tlaky na valcich, vsechno je jak ma byt, takze mi rekli at to neresim a dolejvam olej, pokud to nebude litr na 1000km tak je to v poradku a neresi to. 85% tech kilometru je po meste... 2km tam 2km zpet atd, takze denne treba 30 startu + LPG k tomu :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 18. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2018 Pre tento konkrétny motor nieje typické aby žral v takomto množstve olej. Podľa mňa tam bude nejaká chyba. Jeden, dva roky som tiež takto jazdil a olej bol stále OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 18. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2018 Pokud jsou zakarbonovaný, nebo unavený stírací kroužky, tak to může žrát olej i když tlaky ve válcích budou OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roomster1416V Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 ME to bylo vysvetleno ze za to pravdepodobne muze LPG, ze je suche a to nedela dobrotu motoru... ale i mluvili o tech krouzcich ale ze to nema smysl resit dokud to zere tak malo... :) co ty krouzky obnasi a stoji? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 (editace) Tak LPG klade větší nároky na ventily a sedla ventilů - vůle ventilů je třeba častěji kontrolovat, což u tohoto motoru není problém když má hydraulický zdvihátka. Na zbytek motoru, pokud se pravidelně a včas mění olej nemá LPG výraznější negativní vliv. Pokud to nebudeš řešit a budeš dolívat, tak počítej s tím, že pokud to bere litr na 3000 km na couračkách, tak pokud auto vezmeš na dálnici, tak ten litr to může slupnout i za míň jak 1000 kilometrů. Editováno: 20. Srpen 2018, autor: Jarda-k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roomster1416V Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 A co obnasi a stoji ty krouzky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xriderx Vloženo 31. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2018 Buďte v klidu, nám to žere 0,2-0,3l/1000km a dolejváme, v servisu řekli, že dokud to nebude žrát litr na 1000, tak to nemá cenu řešit.. 1.4 16V najeto 132000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.