Červen 5, 20169 r Zkušenosti musí mít hlavně zákazníci, pokud mi po SZ pošleš mail či tel., pošlu po dohodě kontakt na nějaké zákazníky. Pochopitelně pokud budou souhlasit.
Srpen 10, 20169 r minulí týden k nám přijel SIII 140kW 4x4 DSG, reklamoval nějaké problémy s motorem. Po řešení závady se přišlo chip. Škodovka od toho dala hned ruce pryč a navíc to ten vůz má teď zaznamenané v systému. Tak si rozmyslete, jestli vám to za ty problémy stojí. Většina úpravců vám na to žádnou záruku nedá. A pokud ano, tak bych si pečlivě prostudoval podmínky záruky úpravce.
Srpen 13, 20169 r Taky by mně to zajímalo, hlavně ten problém popiš trochu detailněji... Upraveno Srpen 13, 20169 r od KarelM
Listopad 2, 20168 r Zajímalo by mne, jak je to v případě zvýšení výkonu s automatickou převodovkou. Koukal jsem, že se běžně zvyšuje úpravou u motoru 2.0tdi 110kw kroutící moment nad 400Nm. Je na to DSG 6 vůbec dimenzovaná? Vím, že firmy upravují i FW převodovky, ale jedná se mi o možné fyzické poškození.
Listopad 3, 20168 r No, vzhledem k tomu, že ta samá převodovka se dává i do 140kw verze, která má 400Nm, tak pokud se úpravce pohybuje do této meze a je to správně udělaná úprava, pak by to asi extra ničemu vadit nemělo. Nad už bych se tedy nepouštěl.
Listopad 3, 20168 r Je pravda, že každý zásah do jednotky motoru lze spolehlivě dohledat, protože vždy následně nesedí kontrolní součty(počet přehrávání jednotky není nic směrodatného). Výrobce zná tyto kontrolní součty a nemá problém v případě podezření na čip to zkontrolovat. Dát povinnost autorizovanému servisu provést tento test při každé reklamaci, spojené s pohonem vozu nemůže být sebemenší problém....jak je vidět, zřejmě to i bylo následně provedeno.
Listopad 3, 20168 r přehrávání jednotky není nic směrodatného Zde Ferda odpověděl i za mě. Případné diskuse mě již unavují, stejně tak rádoby "ověřené" informace typu, jedna paní povídala, takže zájemci o případnou úpravu ať zavolají, vysvětlím co bude potřeba. Upraveno Listopad 3, 20168 r od motorpower
Říjen 17, 20177 r Na předchozím SIII 140kW DSG jsem nechal upravit výkon v Kladně na 161kW a auto jelo skvěle... pořád chtělo jet, u prudkých rozjezdů dost hrabalo... Nyní jsem objednal 4x4 a do úpravy 100% půjdu znova... navíc dnes dostaneš úpravu výkonu do TP, zálohují ti původní mapu... takže bych až takový strach neměl.
Říjen 22, 20177 r V pátek jsem byl na pravidelném servisu a stěžoval si na cukající 2. rychlostní stupeň (jako-bych neuměl pouštět spojku...po 20ti letech ježdění, ehm) ...a tak jen tak "přátelsky" se mne zeptali : " Nemáte chip?" ... no kurnik i kdybych jej měl, určitě to nebudu říkat na počkání :-) Mimochodem, kontrolní součty se mění i když se mění jen mapy ? Jinak vím, že i počty flashování jednotek lze "skrýt/zresetovat" - tedy asi jen některých, ale lze to. Co se týče chipu a záruky, některé firmy nabízejí i "převzetí" záruky, ale to asi všichni víte. Já do chipu určitě půjdu, ale až po záruce a dle technického stavu vozu... a zvláště jak se dlouhodobě budou projevovat závady u mého motoru. Teď mi nárazově zmizela chladící kapalina (25000km) a dle servisu je vše v pořádku, systém těsní...ale to už je o něčem jiném.
Únor 3, 20187 r Zdravim ! Najde se to někdo kdo má nachipovanou 140kw verzi 4x4 a podělil by se o zkušenosti ? Vyplatí se to chipnout ? Dynamika tohoto motoru mi příjde příšerná.
Únor 6, 20187 r Zdravim, Ozivil by som tuto temu, kto z vas ma chip v 140KW? A ked aky odporucate? mne sa pozdava REVO. Pred tym som mal cupru s 300 konmi a teraz tento superb mi pride ako keby mal 190 ponikov, nie koni... fakt je ten motor divne nastaveny, ale po poslednom servise mi prefleshovali komplet auto, teda aj motor a prevodovku a musim povedat, ze auto ozilo, ide uplne inac, lahsie a rychlejsie neviem co tam bolo z vyrobi, nejaky emisny softver??? Tak ci onak chip chcem na ozivenie auta, nie na pretekanie a tych 190 koni sa mi zda priskrtenych... (135KW ide ovelaaaa lepsie ako moj 140KW) tak ake mate skusenosti? a co odporucate?
Únor 14, 20187 r Jestli je to DSG6 tak tomu asi nepomuze nic, ta kombinace se proste asi nepovedla. DSG7 uz funguje hooodne dobre s touto motorizaci a nepotrebujes ani nic chipovat. Nemluvim o dalsim zbytecnym zroutem vykonu haldex, to bydlite vsichni nekde na horach ze kupujete 4x4?
Únor 14, 20187 r Před hodinou, rds76 napsal: Jestli je to DSG6 tak tomu asi nepomuze nic, ta kombinace se proste asi nepovedla. DSG7 uz funguje hooodne dobre s touto motorizaci a nepotrebujes ani nic chipovat. Nemluvim o dalsim zbytecnym zroutem vykonu haldex, to bydlite vsichni nekde na horach ze kupujete 4x4? Bohužel je to dsg6, takže řikáš že chip nemá cenu ? Ja bych si ten motor nekoupil, ale naskytla se taková přiležitost, že bych to vzal i kdyby tam byla 1.4 Upraveno Únor 14, 20187 r od Kimi.K44
Únor 15, 20187 r DSG6 je s timto motorem jiz na limitu, udajne jsou prvni 3 stupne vykonove utlumene aby se tolik nenamahala spojka, navic v kombinaci 4x4 kdy se pocita ze to musi prenest cast vykonu na zadek, tak z toho uz moc navic nedostanes. Chipem bych se bal o zivotnost teto DSG. Jezdil jsem 10let s DSG6 v Passat 103kW PD s lehkym poladenim na 120kW a to auto jezdi hodne pekne jeste nyni i v porovnani s dnesnimi byt vykonejsimi CR. Zkousel jsem Superby 110,140 s DSG6 a s ochotou si pockal na DSG7 se kterou jsem mel moznost svezt se v Kodiaq jak 110 tak 140 oba 4x4. Nyni muzu konstatovat ze predokolka Superb 140kW DSG7 jezdi ze vsech tech aut co se pocitove vykonu tyce jednoznacne nejlepe a v rezimu S je to pekne dymamicke svezeni. A to si dovolim tvrdit i v primem porovnani s 6valcovym 190kW dieslovym agregatem ve skoro 2 tunovym 5kovym BMW se kterym jezdim. Moje rada zni, kdo chce vykonnou 4wd , musi jinam, tady Skoda nic dobreho nenabizi, ze superbu bych doporucil predokolku 110kW DSG6 trochu poladit chipem nebo 140kW DSG7.
Únor 15, 20187 r Uz dost lidi tady ma upravenou 140 kw na cca 160 kw a nestezuji si,takze bych to resil z nekym kdo tomu rozumi a umi to upravit tak aby to bylo ok.Je tady par firem ktere to delaji dlouho a dobre....
Únor 22, 20187 r Já ji budu mít půjčenou teď na víkend 140kw 7DSG, tak jsem moc zvědavý. Aktuálně mám SII 125kW TDI 6DSG.
Květen 19, 20187 r @motorpower, čitě náhodou, lze udělat popř. umíš čip tak, aby seděl Calid popř. CVN ? Popř. nějaké zkušenosti někdo s čipem 110kW / typ motoru DFEA ? Upraveno Květen 19, 20187 r od Shaarky
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.