slapnahrabe Vloženo 14. Září 2015 Sdílet Vloženo 14. Září 2015 (editace) Dnes jsem nechal při nájezdu 40 000 km vyměnit svíčky: Původní i nové jsou NGK IZFR6P7 (VW 03F90560A). Cena jedné nové v AS 420 Kč, výměna 317 kč. Ceny s DPH. Editováno: 15. Září 2015, autor: slapnahrabe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 14. Září 2015 Sdílet Vloženo 14. Září 2015 A smysl tohodle vlákna? jenom nám oznamuješ žes vyměnil svíčky aco dál? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 15. Září 2015 Sdílet Vloženo 15. Září 2015 napsal co to stojí, ukázal jak vypadají při určitém nájezdu, rozhodně je to informace která může někoho zajímat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 15. Září 2015 Sdílet Vloženo 15. Září 2015 Koukám, že kdyby nebyly koupené v AS, tak úspora vyjde na cenu práce, a to by ani nemusely být ty nejlevnější z netu. Jinak mi taky nepřijde, že by to sem nepatřilo. Většina lidí si podobné věci píše do "svého" vlákna, ale to je tak celý rozdíl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 15. Září 2015 Sdílet Vloženo 15. Září 2015 (editace) Výměna byla preventivní, měl jsi cukatůru nebo to bylo podle servisního plánu? Každopádně dobré téma. Editováno: 15. Září 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 17. Září 2015 Autor Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Kdysi jsem s Fabií jednou nenastartoval, když jsem dodržoval standardní 60 000 interval, takže od té doby měním dříve. Pocitově to jede úplně stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 Moje svíčky po 45.000 km. Výměna preventivně před zimním každodenním 6km ježděním do práce. 4 letý/60tkm interval výměny dle servisního plánu je stejně za dveřmi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 Menil jsi sam nebo v AS? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 V AS kvůli zapsání v servisce a taky nemám ten vytahovací přípravek na kabelové botky. Stálo mě to 258 Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 Za ty prachy ti tam dali voskovy ne :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 258 Kč práce + 993 Kč svíčky z autodilyplus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miles29 Vloženo 24. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2016 Botky nejdou sundat bez přípravku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2016 všetko ide,ale záleží ako .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 25. Červen 2017 Sdílet Vloženo 25. Červen 2017 Chlapi nevíte, jak u 1.2 63 KW sundat zapalovací svíčky, respek. koncovku na svíčce, u posledního válce u turba, není k tomu absolutně přístup . Chce to nějaký fígl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 26. Červen 2017 Sdílet Vloženo 26. Červen 2017 Ak nemas po ruke origo nastroj, tak sa da improvizovat pouzitim niecoho, co zahaknes pod tie vystupky http://imgur.com/lNu1Xkm, napr plech alebo drot co zahnes na konci. Davam aj foto nastroja http://imgur.com/q8Y1Xi9 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Angel@Devil Vloženo 3. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2017 Zrovna řeším výměnu, mám 61500km. Chtěl bych si výměnu udělat sám, ale právě nevím, zda jdou násadky na svíčky sundat jednoduše, nebo zda je na to třeba nějaký fígl/nástroj. Můžete někdo poradit? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 5. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 Díky, drželo to tam dost fest . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 5. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 tuší někdo, proč mají 4 svíčky NGK pzfr6r ? https://www.autodilyplus.cz/zhavice-a-svicky-grp-800225?carId=56165 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 5. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 Taketo hladanie podla auta je na niektorych eshopoch na pikaču. Skus hodit do hladania 03F905600A, mne to naslo 3 (Origo NGK, aftermarket NGK a Brisk). Ja osobne som teraz kupoval tu druhu variantu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 11. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2018 (editace) teď jsem se pobavil, jak někdo psal že mu tam dali voskový svíčky Tak ta cena práce v AS je hodně dobrá. Ten přípravek je opravdu nutný na ty kabely s futrálama? Jak se dá dostat s klíčem na tu u toho turba? Jde to demontovat tak jak to tam je nebo něco musí dolů? Jinak mám svíce BOSCH BO 0242240665 820 Kč Editováno: 11. Červenec 2018, autor: elvis78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boda rapid Vloženo 12. Únor 2020 Sdílet Vloženo 12. Únor 2020 zdar hoši tak moje zkušenost s výměnou svíček po dvouhodinovem vyráběni pripravku na vytažení fajfek byla jedna tak prilepena ze jsem pretrh nejspis venitr kabel takze krom svicek jeste novy kabely priste to dam asi do servisu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 22. Únor 2020 Sdílet Vloženo 22. Únor 2020 (editace) Výměna svíček po 43tkm a 3r a 4m. Opět originál doporučovaný NGK 97153 IZFR6P7 Laser Iridium. Na vytržení kabelové botky z hlavy jsem si udělal oboustranný háček z 2,5 mm svářecího drátu. Není to tak dokonalé jako ruský vytahovák z trubky (viz výše), ale účel to plně splnilo. Není to asi tak rychlé, chce to vychytat grif na usazení za packy na botce a i to trhnutí musí být poměrně v ose a silné. Po vytažení botek byl v dutině svíčky 1 a 2 válce olej, doufám, že se to tam dostalo při nalívání oleje v servisu, je to přímo nalévacím víčkem. Po demontáži svíček tam bylo dost nečistot. V tomto ohledu si blahořečím, že jsem si svíčky měnil sám. Pochybuji, že by byl mechanik v AS tak pečlivý a dosedací plochy by očistil....... Vyšroubovat šly všechny svíčky se stejným odporem, podložky jsou stlačené taky stejně, takže dotaženy byly asi dobře. Stav jiskřiště je vidět na fotkách, u dvou svíček 1 a 2 válce je vnější uzemňovací elektrodě už poměrně dost úbytek materiálu. Znečištění a úsady jsou u všech víceméně stejné. Editováno: 22. Únor 2020, autor: miklisek 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin.marek Vloženo 25. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2020 Zdravím, byl jsem na výměně svíček v ŠA ve 105xxx km. 3x svíčky lehce upálené. 1x uplně vpořádku. Lehky povlak karbonu. Materiál vč. práce 2350kč. Po výměně má motor o dost hrubší zvuk. A všimla si toho i přítelkyně. Motor jinak funguje bez problému. Stalo se vám to taky? Díky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spk Vloženo 16. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2020 Má někdo zkušenosti s výměnou svíček u 1.2 81kw? Nejde mi ani tak o vytažení svíček, ale spíše o dotažení. Někde jsem četl o správně natočeném jiskřišti při dotažení, jinde je uveden zase jen utahovací moment 22Nm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radas1 Vloženo 18. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2020 Při dotažení na 22 Nm se právě docílí natočení svíčky tak aby kostřící oblouček směřoval k výfukovým ventilům, tím se díky čerstvému plynu proudícímu dovnitř výrazně zlepší chlazení svíčky. Tímto dotažením je dodržen úhel natočení +/- 30° Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.