Přejít na obsah

bouchání od podvozku


czab

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...

Zdravím,

mám následující problém s boucháním od podvozku. Když třeba odjíždím od domu, kde stojím mírně v kopci. Rozjedu se, vytočím kola, a ozve se takové hlasité lupnutí, jak kdyby bylo něco napruženého a povolilo to. A dělá to i při parkování, když zajedu ke garáži v mírném kopci, tak ještě kousek couvnu, abych to srovnal, tak to taky bouchne. Od zadních brzd, při zatažené ručce to není, protože je to jiný zvuk a vychází zepředu.

Udělá to někdy i za jízdy, ale ne pokaždé. Když projedu nějakou příčnou nerovnost nebo vlnu. Udělá to ale i při pomalém pojíždění po parkovišti. Za jízdy po kostkách nebo po rozbité cestě to většinou nic neudělá a nikde nic nebouchá a ani při vyšších rychlostech. Hlavně to dělá při jízdě ve městě.

 

Přijde mi, že s tím souvisí i další problém a to, že cítím chvění do podlahy u řidiče, při rychlosti kolem 50 km/h. Když jedu rychleji, tak to je lepší a na dálnici při 130 se to nechvěje vůbec. Ale problém je v tom, že někdy se to nechvěje vůbec, a proto mi přijde, jestli to nesouvisí s tím lupáním.

 

 Je to Fabia 3 combi 1.0TSI

Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

50 km/h bude homokineťák, nebo cokoli jiného na nápravě. Proto to chvění, může být nevyváženost. Pro jistotu třeba na jámě kouknout, jestli se tam nepřeskupujou brzdový hadice, že by někde při natočení škrtaly aj. Prořízlá (neuchycená) brzdová hadice vtipná nebyla. Totéž štíty a další součásti. Jestli je to v záruce, 10x natočit s pohledem na VIN. Nic kromě toho a hrozby infolinkou nepomůže na selektivní hluchotu v AS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím,  mě zase klepne u pravého predniho kola když třeba vyjizdim z vjezdu a kolo sjede z chodníku na asfalt . A semtam po nerovnostech . Jakokdyby to byla tyčka stabilizátoru,  ale ta vůli nemá,  deska to taky není , protože když sem brzdit z kopce tak to udělalo taky na nerovnostech , nevíte co by to mohlo být?  Nedělá to pořád při každém hrbu . Už nevím naco se podívat, všechno je pevné  😢

Editováno: , autor: Pecaturboman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...