kolmi Vloženo 25. leden 2016 Vloženo 25. leden 2016 Ahojte, mám dotaz. Koupil jsem automobil, ale po nějaké době jsem zjistil, že kod motoru v autě je AWY, v technickém průkaze BMD. Parametry motoru jsou stejné. Co se dá udělat, aby auto prošlo STK? Musí se vyměnit celý motor s jiným označením? Díky Citovat
Wittmann Vloženo 25. leden 2016 Vloženo 25. leden 2016 Já bych řekl, že si toho nikdo nevšimne. Dokud se tak nestane, tak bych to neřešil. Citovat
Woody Vloženo 25. leden 2016 Vloženo 25. leden 2016 Dobrý vtip, určitě to budou kontrolovat. Neprojdeš. Citovat
kolmi Vloženo 25. leden 2016 Autor Vloženo 25. leden 2016 Ještě jeden blbý dotaz, nedá se požádat o změnu typu motoru v technickém průkazu, pokud typ motoru vyhovuje vozidlu? Citovat
Malta Vloženo 25. leden 2016 Vloženo 25. leden 2016 to bys musel jedině přes ŠA a obávám se že ty ti to povolení stejně nevydají edit: jinak souhlasím s Woody, díky aféře dieselgate, co jsem viděl metodické pokyny pro letošek pro STKáčka, bych se fáááákt hodně divil, kdyby tohle nekontrolovali Citovat
Woody Vloženo 25. leden 2016 Vloženo 25. leden 2016 Evidenčku jsi udělal po známosti? Vždyť to museli kontrolovat. Citovat
Wittmann Vloženo 25. leden 2016 Vloženo 25. leden 2016 změnu ti nepovolí. Ale vám fakt někdy kontrolovali typ motoru? Byl jsem minulý týden (tedy už podle nových a celkem zdržujících pravidel) - na STK to určitě neřešili a na emisích, kam by to asi spadalo, to podle mě také nekontrolovali - maximálně, že by mu to někde vyjela diagnostika. Předpokládám, že oba motory mají stejné parametry, tedy, že z hledicka emisí mezi nimi není rozdíl. Citovat
Wittmann Vloženo 25. leden 2016 Vloženo 25. leden 2016 teď přemýšlím, kde to označení vůbec je...není to někde u převodovky? Je tam vůbec vidět? Citovat
KaJe Vloženo 25. leden 2016 Vloženo 25. leden 2016 Když jsem koupil manželce Corsu a byl jsem na evidenčce, tak ho čistil 45 minut, jen samotné čištění aby byl k přečtení. Kód motoru se prostě u každé evidenčky a technické musí kontrolovat. A při koupi auta také. Citovat
Wittmann Vloženo 25. leden 2016 Vloženo 25. leden 2016 jasně, to jsme si pamatoval dobře a je tam vidět? Citovat
Malta Vloženo 25. leden 2016 Vloženo 25. leden 2016 tak ten čárák tam vidím krásně i po 11 letech, ten druhý nevím, musel bych se mrknou a nafotit to, ale ráno vyjíždím se tmou a domů jedu taky už se tmou ... tak nevím, jestli to má smysl Citovat
Wittmann Vloženo 25. leden 2016 Vloženo 25. leden 2016 jasně, ale ten čárový kod je samolepka na pastovém krytu rozvodů. To se mění kus za kus Citovat
kolmi Vloženo 26. leden 2016 Autor Vloženo 26. leden 2016 Když si nechám vyjet VIN auta, je tam tohle: S tím by se nedalo operovat u STK? :-) Citovat
Woody Vloženo 26. leden 2016 Vloženo 26. leden 2016 Nechapu co řešíš. Kod nepasuje a hotovo. Kdyžbudeš mit spz 5050 a v tp 4850 tak co asi na stk udělají? Mřimhouří oči a řeknou to je ok. Smíř se s tím, že jsi to zadrbal a auto neprojde. Citovat
Wittmann Vloženo 26. leden 2016 Vloženo 26. leden 2016 A jak jsi to udělal při evidenční kontrole, když jsi auto přihlašoval na sebe? Tam to prošlo? Schválně jsem se včera koukal na svoji Octavii a ověření kódu na bloku motoru vyžaduje minimálně demontáž celého bateriového boxu - to se přece na STK nedělá. I ten papírový štítek na rozvodech je vidět až po sundání airboxu - to jsem také nikdy nezažil. Takže teď by mě fakt zajímalo, jak se to vlastně kontroluje... Citovat
kolmi Vloženo 26. leden 2016 Autor Vloženo 26. leden 2016 Evidenčku jsem bohužel nedělal já, tak nevím. Motor mám bez krytí, tak myslím, že kod motoru půjde vidět na první pohled. Auto nemám teď u sebe tak nevím... Asi půjdu výměnou celého motoru a budu mít klid a starý prodám :-) Leštěnkář: Řeším to, abych nemusle kupovat nový motor a utrácet prachy, to je přece jasný :-) Jen hledám různé varianty... Citovat
Woody Vloženo 26. leden 2016 Vloženo 26. leden 2016 Jenže tady už to bylo napsané x krát že neprojdeš. A né jen to, to auto je i jako auto neprodejné. Jen na díly. Citovat
Wittmann Vloženo 26. leden 2016 Vloženo 26. leden 2016 X krát ano, ale jen z jednoho zdroje. Já tomu dávám šanci 75:25 že projde. Takže ve finále to má 50:50. Citovat
Woody Vloženo 26. leden 2016 Vloženo 26. leden 2016 No pokud dobře vidím, tak to tady psali ještě kromě mě dva další. Jediný kdo tvrdí že projde jsi ty. Citovat
Malta Vloženo 26. leden 2016 Vloženo 26. leden 2016 tak ideálně by bylo jít tam kde mu dělali evidenčku ... to by byla šance, že by mohl s trochou štěstí projít znova Citovat
Wittmann Vloženo 26. leden 2016 Vloženo 26. leden 2016 A jak jsi vůbec zjistil, ten odlišný typ? Citovat
kolmi Vloženo 26. leden 2016 Autor Vloženo 26. leden 2016 Až když jsem dával auto do servisu před STK. Citovat
Alma Vloženo 26. leden 2016 Vloženo 26. leden 2016 Narvi tam ten dekl co má AWY a třeba projdeš. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.