Publikováno Leden 25, 20169 r Ahojte, mám dotaz. Koupil jsem automobil, ale po nějaké době jsem zjistil, že kod motoru v autě je AWY, v technickém průkaze BMD. Parametry motoru jsou stejné. Co se dá udělat, aby auto prošlo STK? Musí se vyměnit celý motor s jiným označením? Díky
Leden 25, 20169 r Já bych řekl, že si toho nikdo nevšimne. Dokud se tak nestane, tak bych to neřešil.
Leden 25, 20169 r Autor Ještě jeden blbý dotaz, nedá se požádat o změnu typu motoru v technickém průkazu, pokud typ motoru vyhovuje vozidlu?
Leden 25, 20169 r to bys musel jedině přes ŠA a obávám se že ty ti to povolení stejně nevydají edit: jinak souhlasím s Woody, díky aféře dieselgate, co jsem viděl metodické pokyny pro letošek pro STKáčka, bych se fáááákt hodně divil, kdyby tohle nekontrolovali
Leden 25, 20169 r změnu ti nepovolí. Ale vám fakt někdy kontrolovali typ motoru? Byl jsem minulý týden (tedy už podle nových a celkem zdržujících pravidel) - na STK to určitě neřešili a na emisích, kam by to asi spadalo, to podle mě také nekontrolovali - maximálně, že by mu to někde vyjela diagnostika. Předpokládám, že oba motory mají stejné parametry, tedy, že z hledicka emisí mezi nimi není rozdíl.
Leden 25, 20169 r teď přemýšlím, kde to označení vůbec je...není to někde u převodovky? Je tam vůbec vidět?
Leden 25, 20169 r Když jsem koupil manželce Corsu a byl jsem na evidenčce, tak ho čistil 45 minut, jen samotné čištění aby byl k přečtení. Kód motoru se prostě u každé evidenčky a technické musí kontrolovat. A při koupi auta také.
Leden 25, 20169 r tak ten čárák tam vidím krásně i po 11 letech, ten druhý nevím, musel bych se mrknou a nafotit to, ale ráno vyjíždím se tmou a domů jedu taky už se tmou ... tak nevím, jestli to má smysl
Leden 25, 20169 r jasně, ale ten čárový kod je samolepka na pastovém krytu rozvodů. To se mění kus za kus
Leden 26, 20169 r Autor Když si nechám vyjet VIN auta, je tam tohle: S tím by se nedalo operovat u STK? :-)
Leden 26, 20169 r Nechapu co řešíš. Kod nepasuje a hotovo. Kdyžbudeš mit spz 5050 a v tp 4850 tak co asi na stk udělají? Mřimhouří oči a řeknou to je ok. Smíř se s tím, že jsi to zadrbal a auto neprojde.
Leden 26, 20169 r A jak jsi to udělal při evidenční kontrole, když jsi auto přihlašoval na sebe? Tam to prošlo? Schválně jsem se včera koukal na svoji Octavii a ověření kódu na bloku motoru vyžaduje minimálně demontáž celého bateriového boxu - to se přece na STK nedělá. I ten papírový štítek na rozvodech je vidět až po sundání airboxu - to jsem také nikdy nezažil. Takže teď by mě fakt zajímalo, jak se to vlastně kontroluje...
Leden 26, 20169 r Autor Evidenčku jsem bohužel nedělal já, tak nevím. Motor mám bez krytí, tak myslím, že kod motoru půjde vidět na první pohled. Auto nemám teď u sebe tak nevím... Asi půjdu výměnou celého motoru a budu mít klid a starý prodám :-) Leštěnkář: Řeším to, abych nemusle kupovat nový motor a utrácet prachy, to je přece jasný :-) Jen hledám různé varianty...
Leden 26, 20169 r Jenže tady už to bylo napsané x krát že neprojdeš. A né jen to, to auto je i jako auto neprodejné. Jen na díly.
Leden 26, 20169 r X krát ano, ale jen z jednoho zdroje. Já tomu dávám šanci 75:25 že projde. Takže ve finále to má 50:50.
Leden 26, 20169 r No pokud dobře vidím, tak to tady psali ještě kromě mě dva další. Jediný kdo tvrdí že projde jsi ty.
Leden 26, 20169 r tak ideálně by bylo jít tam kde mu dělali evidenčku ... to by byla šance, že by mohl s trochou štěstí projít znova
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.