Únor 6, 20169 r Určite je, ale neviem ako to je z STK ale myslím, že to by malo stačiť aj dialkové keď zasvietia.
Únor 6, 20169 r Vždycky v originál zapojení na světelnou houkačku svítily jen dálkové. Mě teď taky po FL.
Únor 6, 20169 r jak říká mafran, musí to být tak že dálkové svícení je přepínací systém a světelná houkačka je se k rozsvícenému potkávacímu vláknu pouze připojují. Světelná houkačka založená na přepínání vláken nebude ideální. Jednak ta prodleva (zhasnutí a rozsvícení) nevystihne tu naléhavost okamžiku a prohasnutí při přepínání je při světelné houkačce dost divné. To bych spíš pochopil že dotyčný má problém se světly než že se mě snaží na něco upozornit Nevím jak se k tomu staví předpisy, technické specifikace a homologace pro světlomety a svícení.
Únor 7, 20169 r Kdyby měl tlumený vlákno přepínaný s dálkovým jenom pomocí relé, ovládaným přivedením +12V od původních clonek v projektorech, tak by mu zhasínalo vždycky, kdyby při normálním svícení potkávačkama zmáčknul páčku na světelnou houkačku. Protože u projektorů je přepínání v páčce zapojený jinak, musí se při jejich náhradě za "há čtyřkový" světlomety překopat i zapojení drátů u levý páčky.
Únor 7, 20169 r Skús si zistiť v okolí od nejakého elektrikára či už niečo podobné riešil, musí sa to nejako dať spraviť tak aby to bolo ako z výroby. Osobne by to nechcel mať takto riešené.
Únor 7, 20169 r Jak už naznačuje "Supermarine_Spitfire", jedno relé pro přepínání tlumené/dálkové, není dobrý nápad. V normální přepínací páčce, jsou kontakty uzpůsobeny tak, aby v mezipoloze svítila obě vlákna sočasně. Zatímco u zapojení s přepínacím relé by napřed tlumené zhaslo, a potom se teprve rozsvítí dálkové. Je to malá prodleva, ale okem viditelná. Tento neduh vyřeší pouze když bude mít každé vlákno svoje spínací relé. Né přepínací.
Únor 7, 20169 r Autor Zaujimave je, ze este tu nikto nemenil zle svietiace svetla za lepsie svietiace
Únor 7, 20169 r Väčšina sa buď s tým zmieri, že to zle svietí alebo ako ja vymenil som žiarovku za HID Xenony, v mojom prípade som len vymenil žiarovku a nič viac som neriešil. Keďže nemám svetla modre ale žlto biele tak to vyzerá ako Osram žiarovka len viac to svietí.
Únor 7, 20169 r HID xenony maju ako ziarovku xenonovu vybojku zvycajne tieto sady maju spotrebu 25w a 2500lumenov svietivost. Teplotu resp. farbu svetla mam 4300k. http://www.eshopbn.sk/xenonove-sady-h7/253-x-bright-slim-xenonova-sada-h7-3k43k5k6k8k10k12k-kovova-patica-ac-top.html Niektore Osram ziarovky maju podobnu farbu ale asi len polovicnu svietivost. Ale asi tymto sposobom to nechces riesit. Upraveno Únor 7, 20169 r od marfan
Únor 7, 20169 r Autor No chcem vlastne normalne legalne riesenie, aby nebol problem s elektrikou v aute, s polismi ani na stk
Únor 7, 20169 r Tak to neviem ci nebude problem aj s touto vymenou co chces ty. Bude to OK len v pripade ze to vsetko bude fungovat ako z fabriky. Chce sa to ozaj spytat nejakeho elektrikara co si o tom mysli, ci by to vedel spravit tak ako to funguje z vyroby.
Únor 7, 20169 r Já myslím že kdyby jsi tam dal H7 Phillips extreme vision tak jsi spokojeny. Mají životnost 500h a 130% svítivost. Hid Dada to není ale je to 100% legální. Sam jsem je vyměnil za night braker unlimited a jsou celkem stejne ale životnost mají dvojnásobnou.
Únor 8, 20169 r Tak přijeď do servisu s prázdnou nádrží prázdný kufrem a bez rezervního kola a řekni ať ti nastaví lehce přes max světla. Pak si to vse na házís zpet a uvidis jako ve dne a nebo Hid xenony. Ale jak te nekdo potká na kopci tak ho oslepis jako s normálními xenony.
Únor 8, 20169 r Autor No nic. Dnes vyhodim povodne projektory a zalozim novucicke h4 paraboly. A uvidim co sa stane :-)
Únor 8, 20169 r Když si s tim da tolik prace tak to bude určíte podle nej svitit jako by měl xenony Upraveno Únor 8, 20169 r od Petrkiller
Únor 8, 20169 r Svietiť to bude lepšie akurát tak tebe do očí a do spetných Často stretávam autá, ktoré majú paraboli a oslňujú jak xenony. Najhoršie sú SUVečka.
Únor 8, 20169 r S tim nemůžu nic víc než souhlasit. Hlavně ještě když se nalepí na kufr a světla mají ve vysce oken fabie. Nádherný potom.
Únor 8, 20169 r Oslňování není jen záležitostí SUV-ček - včera jsem jel přes HK do Jičína, kousek za Týništěm nad Orlicí (jak je na I/14 ta dlouhatáááánská rovinka k Třebechovicům) jsem dojel při rychlosti tacho 100 omlácenou a orezlou feldu kombi, naloženou zcela evidentně něčím těžkým, protože měla zadek svěšenej k zemi jak spráskanej čokl. V protisměru to byla "slabá trojka", vždycky balíček 5-8 auťáků "vedenej" kamiónem nebo ávií následovanej mezerama dostatečnýma pro předjetí - ale nebylo dost volno na okamžitý opískování přímo z jízdy, takže jsem se za ni jen dotáhnul "na dostřel" pro rychlý a bezpečný předjetí až bude v protisměru volno. Nevím, co to bylo za mozkovou dutinu za jejím volantem - ale i když měl před sebou naprosto volnou silnici (doslova každej ho předjel a vzápětí mu i ujel), jen jsem mu vyrost ve zpětným zrcátku, UBRAL plyn a začal se vysloveně courat. Já musel až na III. při s bídou 80km/h na tachometru, abych udržel motor v tempu - a pak jak jen jsem mu ukázal záda, ten zmrd mi za bílýho dne rozsvítil dálkový do zrcátek - nepotřeboval na to ani SUV, ani nějakou záminku - já jsem proti němu neučunil ani co by se za okousanej nehet vešlo. Ale to oslňování mu šlo naprosto dokonale už jen díky tomu, jak měl naloženo a zvednutej čumák jak startující letadlo ... Naštěstí ho hned skoro všichni z protisměru začali "umravňovat" blikáním, ale jak vidno, některým mozkovým invalidům na silnici je proti mysli i to, že se za nima někdo nechce courat a předjede je. A na to, aby se "pomstili" nepotřebujou vůbec žádný další prostředky, jako jsou HIDy nebo supersvítivý žárofky.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.