Přejít na obsah

Po nastartování motor chcipne


Doktorone

Doporučené příspěvky

Ahoj bando. Tak mi dlouho radost nevydržela. Rozsvitila se mi cca před týdnem žlutá kontrolka motoru, ihned diag a chyba katalyzátor první řada válců, ale smazání už 200x, čili tímto to trpěla asi déle, každopádně smazáno a auto v pohodě jezdilo. Před 2 dnama opět kontrolka, tak si říkám dobrý,zase katalyzátor v utery po svátcích to nechám vymazat a po dovolené vyřeším zda lambdy nebo opravdu katalyzátor. Každopádně dnes ráno a pak odpoledne obtížnější start motoru, starter točil cca 4 vteřiny a pak to chytlo a jelo pěkně. No a momentálně u tesca obtížný start a po naskoceni jdou otáčky postupně dolů až to chcipne, ještě párkrát jsem to zkusil i s přidáním plynu a nic, stejný efekt, prostě to chcipne. Diag bude až zítra, jelikož mechanik mi zdelil že už má v sobě 8 pivo a dojet tedy nemůže, ale zítra přijede. Odvahu to nechat u tesca nemám, takže čekám na odtah, tak mě napadlo, zda jste se stim už někdo nesetkal.

Edit: pouhým okem laika, vody je dost, olej taky v pohodě. Od posledního natankovani ujeté cca 200 km, takže benzínem by to být také snad nemělo, omw benzín.

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedná malá polemizace, ale možná podstatná věc. Vím, že dokud nebude diag. tak nic nevymyslím, ale to čekání, když jsou ještě svátky a ve středu mám jet do Londýna, je strašný. Auto mám 3 týdny, a furt jsem řešil, zda mi funguje alarm a dnes ráno, před tím než jsem startoval, kdy poprvé přišel problém s delším tocenim starteru, se mi povedlo spustit alarm, pak jsem ho vypl zevnitř a šel jsem startovat. Teď mě napadá, jak se mi nepovedlo nastartovat, nebo spíš povedlo nastartovat a během pár vteřin cca 2 to pomalu zdechne, zda by to nemohl být imobilizér. No už abych to měl napichli, pak dám vědět.

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže už to ani nechytne, a vag hlásí 000135 a 012555. Takže zřejmě čerpadlo, nevíte někdo dle chyb jestli je to to v nádrží či vysokotlaké u motoru, já to budu vědět asi až večer, tak zda někdo netušíte. Nebo náměte aktualizovanej vis.

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, to je ještě lepší varianta. Jedná chyba píše slabý tlak paliva a druhá něco ohledně toho senzoru g410. Půjdu teď k autu zkusit odpojit přívod před vysokotlakym čerpadlem, zda poteče benzín, pokud ne vím co zánět. Já bych to tak nehrotil, ale ve středu mě čeká cesta do Londýna, zaplacenej trajekt a hotel atd, takže když budu vědět co hledám, možná seženu do úterý a bude to gold. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsme to měřili, tlak přes merak se ručička ani nehne, když mám tu hadičku jen odpojenou, tak při zapnutí zapalování jako nějaký benzín vytece, ale vytece ne že by to striklo, tam asi má být nějaký tlak ne?

 

 

EDIT: tak v dílenské příručce je udán tlak 4-7 baru, takže to vypadá, že jsem doma a jdu shánět díl. Díky Mara2000

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jsem teda sundal sedák a odkryl čerpadlo, a když zapnu zapalování, tak teda čerpadlo trochu zabzuci, což by asi vysvetlovalo že to něco z hadičky vytece, ale ne pod proudem, takže ještě je úplně malinká možnost, i když si myslím nereálné aby to přišlo takhle najednou a to ucpané palivovej filtr, no zejtra ještě zkusím tlak před filtrem, abych zbytečně neobjednal čerpadlo a pak stačil filtr, ten bych stejně měnil i s čerpadlem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vyměněné čerpadlo a palivový filtr, kterej ještě nikdy mnenen nebyl, a má to 135K, prý když se nemění, musí čerpadlo víc makat a je větší šance že odejde. Naštěstí už vesele jezdím, takže trajekt stíhám v pohodě. Díky za rady chlapy.

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...