Přejít na obsah

Chyba P0601 - řídící jednotka, komponenta vadná


šlaušek rs

Doporučené příspěvky

Zdar chlapi.

Prosím o názory a zkušenosti. Octa s motorem 2.0 TFSI, 147 KW, BWA (najeto poctivých 173.000 Km). Auto v zimě stálo v suché garáži, vyjelo cca 4 x za zimu, když bylo sucho a hezky jen aby se prohřálo a projelo (cca 30 - 50 km). Průběžně dobíjena baterie chytrou dobíječkou s čipem. Nikdy s ním nebyl problém. Po stání cca měsíc (s průběžným dobíjením baterie cca 1x týdně, přes noc) jsem nastartoval a zůstalo svítit EPC. Po dalším nastartování se rozsvítila i kontrolka motoru. Auto bez problémů normálně jede, startuje, má normální spotřebu a výkon.

Po napojení na diagnostiku Bosch píše chybu:

P0601 Řídící jednotka, komponenta vadná

Mimo to tam byla i chyba o poklesu napětí pod minimální mez. Po vymazání chyb a nastartování vše zhaslo, auto zase normálně jelo. Při následujícím nastartování se opět rozsvítilo EPC a při třetím nastartování EPC i kontrolka motoru. Po načtení, opět stejná chyba (P0601). Po dalším smazání a nastartování, bez chyb, jízda cca 100 KM, nic se nerozsvítilo, auto jelo naprosto normálně. Při dalších nastartováních se vše opakuje.

Nejsem žádný diagnostik, ač olej apod. drobné opravy si dělám sám. Tak prosím o názory řešení a praktické zkušenosti. Zatím jsem vyčetl, že zřejmě bude třeba přehrání softu řídící jednotky. To trošku komplikuje fakt, že auto má léta čip od CIMBU. I přes svítící kontrolky funguje naprosto jak má.

Zatím díky.

Editováno: , autor: šlaušek rs
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...