Přejít na obsah

Nefunkčný display palubného počítača


vettis

Doporučené příspěvky

Zdravím,

podarilo sa mi vypnúť nejakým spôsobom palubný počítač. Stál som v rade na pumpe, utieral som prach na palubovke a tak a zrazu otočím kľúčom a - displej ostal vypnutý. Ani čas, ani kilometre, nič.

Má niekto radu ako to zapnúť? Našiel som viac problémov s tým aj tu na fóre, ale zatiaľ nikto nevedel, ako to nahodiť nazad...

Vďaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

V menu palubního PC je i položka Displej Vyp. A jde vypnout. Podržíš dlouho kolíbku na listování v menu tak pak naskočí položky

MFA (klasickej palubní PC.)

Stav vozu (ukazuje otevřený dveře, málo kapaliny v ostřikovačích-kdo má čidlo atd.

Displej Vyp. kterým se vypne.

Pak stačí nalistovat MFA a displej by měl jít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Právě procházím net kvůli identického problému, leštím palubovku a najednou mi zhasl PP ve chvili kdy jsem se dotkl tlačítka na ovládání hodin a nulování tripu. Vložím klíček otočím vše naskočí, vypnu klíček a po chvíli zahasne, zapnu klíček najede vypnu klíček a drží, snažím se znovu simulovat utíraní palubovky a nic vše ok, točím k skolíkem třískám do plaubovky nic drží. Když ale čtu, že se  vám to stalo při leštění palubovky uvědomil jsem si, že mi chlupy stály na rukou statickou elektřinou jak ježkovi bodliny. Mám podezření že to udělal statický výboj. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm to se mi nezda, že se to vypíná samo, hodiny a stav KM u základního PP (ne maxidot! ten se vypíná) tam svítí pořád. Stalo se mi že při tom leštění plexi co kryje budíky se stačilo jemně dotknout nulovaciho čudliku a displey uplně zhasnul, uplně prázdý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky


Tak se mi to podařilo nasimulovat znovu … tedy když leštím utěrkou s umělohmotných vláken průhledné plexi co kryje budíky a nabiji se tím statickou elektřinou, pak mi stačí se jen jemně dotknout tlačítka na nulování tripu a umě to udělá, že problikne celý display PP, kdy se na milisekundu probarví všechny hodnoty a úplně zhasne. Pomůže opětovné otočení klíčku v zapalování. na funkci to naštěstí nemá vliv :-)

 

FABIA II 1,2 htp, 44kW

 

Editováno: , autor: ranicek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Pozdravujem všetkých. Mám veľmi zvláštny problém na mojej Fabii II Combi (2010). Chcel som očistiť krycie plexisklo na palubných prístrojoch od prachu. Zobral som jelenicu, ktorú používam na okná (kupovaná v Lidli) a pretrel som plexisklo. V tom momente display palubného počítača zhasol a už nenabehol - viď. priložené foto. Neviem čo s tým, nevidím stav paliva, nič. Budem musieť meniť prístrojovku s budíkami? Stretol sa s tým už niekto?post-10435-0-61840900-1462345748_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak nenabehne po naštartovaní motora, treba na chvíľu odpojiť baterku.

 

Sem tam sa to stane aj mne, hlavne keď viac pritlačím na sklo, ale už si dávam pozor a sklo pretriem len jemne. A ak display zhasne, väčšinou po naštartovaní motora sa hneď rozsvieti Je to zatiaľ záhada, ktorá bude mať asi súvis s elektrostatikou.

Editováno: , autor: orlov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš pravdu. Po prvýkrát, keď sa mi to stalo, tak po vypnutí a novom zapnutí zapaľovania to nabehlo. Vtedy so to neriešil, ale tentoraz to už nepomohlo. S tou baterkou mi to tiež napadlo a toto naozaj pomohlo. Zatiaľ jediné vysvetlenie, ktoré aj mne dáva zmysel je statická elektrina, ktorá vzniká pri trení o plexisklo. A keďže nie som sám s rovnakým problémom, tak to asi nebude iba náhoda.

Editováno: , autor: Jaroslav Tatranský
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak skus ho troška pritlačit :) Alebo skusal si to rozobrat ? Len ked budeš rozoberat budiky tak nezabudni odpojit baterku ...
A mam teras na  vas kus otazku tiež ohladne tochto da sa tako spravit aby podklad display bol čierny a znaky biele ? či to nejde dakujem :)
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po prvýkrát som skúšal všetko možné (tlak, údery) a som si istý, že porucha nie je mechanického pôvodu. Ono stačí tou jelenicou prejsť po plexiskle iba zľahka. Kým som nevyskúšal odpojiť batériu, bol som rozhodnutý budíky vybrať, otvoriť ich a pozrieť sa na to. Momentálne keď to ide, tak do toho zatiaľ nebudem šprtať. Jedine, že by sa to zhoršilo. Kamarát ma rovnakú Fabiu (akurát o rok staršiu), tak ho skúsim prehovoriť, aby som to mohol vyskúšať u neho. Uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska se mě stalo to stejné , sednu do auta palubní pc. nesvítilo nereagovalo na žádné tlačítko ani vypnutí / zapnutí zapalování . Propípal sem pojistky a projel vagem aj dal test budíků a nic , až odpojení baterie pomohlo. Taky sem zrovna dneska leštil palubku Švéd. uterkou , tak už vím čeho se vyvarovat díky za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to asi ozaj tá statická elektrina, ale žeby to malo taký účinok u tých displejov je veľmi zaujimavé, včera som čistil auto a keď som  vysával prach tak sa nič nestalo ani keĎ som to zatlačil ale keď som to pretrel handrou tak mi zmizol vrchný displej ale u mňa je to tak, že hneď ako zapnem kľúčik tak to nabehne. Mám Maxidot.

 

 

Na fabii po FL sa mi to ešte nestalo aby sa mi displej stratil resp. vypol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ku kamošovej Fabii som sa nedostal, ale skúšal som to na firemnej, ešte jedničkovej Fabii. Sú tam dva displeje. Jeden ukazuje kilometre, druhý čas (nemá palubný počítač) a na tej to nerobí. Takže podľa všetkého je v elektronických obvodoch displeja našich Fabií niečo nevhodne navrhnuté a neverím, že by pomohla výmena budíkov. To by o tom v Škodovke museli vedieť a budíky upraviť, o čom dosť pochybujem. Neostáva asi nič iné, ako dávať si na to pozor. Predpokladám, že vlhčená utierka by nemala spôsobiť uvedený problém, ale skúšať to radšej nebudem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...