Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

trochu oživim místní tradici.

Pochlubte se kam razíte na dovolenku autem. Spokojenost, popřípadě kontakt na ubytování. tipy, rady.

Letos osobně vybírám na poslední chvíli v záloze mam samozřejmě Pelješac a to rodinu Lopin(obrosvká spokojenost). Rab (Supetarská draga) nám nevoněla,větrno a nepříjemná domácí

Jenže poprvé dovolená bez našeho 1,5 ročního kluka a proto preferujeme sever Chorvatska ... jenže nemůžeme si vybrat. Rád budu za jakýkoliv poznatek. Nebojíme se robinzonády , či majáku....

nepohrdneme ani SPA či jiný relax pobyt, aby jsme se na celý rok regenerovali.

Vloženo

Tvoje brutální najezdy s lpg sleduju dlouho :) já každý rok jsem ani nedoufal ze by jste jeli někam jinam :) takový dobrodruh zase nejsem.pro me je dubrovnik strop kam jsem ochoten jet autem

• o 2 týdny později...
Vloženo

Vsichni jedou na jih, takze my byli na severu - Norsko, Skarvheimen. 10 dni chozeni po (temer) liduprazdnych horach. Svetlo skoro 24h v kuse a to jsme jeste nebyli az tak moc vysoko. Snehu bylo letos taky dost :-)

Autem najeto celkove 3250km. Jeli jsme trasu Praha-Rostock - (trajektem do DK) - Gedser-Helsingoer - (trajektem do S) - Helsingborg - Oslo - Geilo

Zpátky zastávky v Rjukanu a v Oslu v muzeich.

Cesta prazdna, zadne zacpy a kolony krome patecniho vyjezdu z Osla pri navratu (oprava tunelu - zuzeni). Zpomaleni jen na prujezdu Drazdan a Berlina a na opravovanem useku kousek za Drazdany.

Chapu ale, ze klasicke plazove "povalece" tohle neoslovi ;)

Vloženo

kousek od akváče, směrem k severní pláži, po pravé straně, je vysoký bílý barák a dole v přízemí je obchod "Zdravko Food", tak tam budu od úterka odpoledne ;)

Vloženo

Od roku 2011 se pravidelně ubytováváme v jednom apartmánu ve Smokovci ;) podle mě nejideálnější výchozí místo pro tůry. Nehledě na to kolik tur se dá podniknout z tohoto místa dá se relativně za krátkou dobu dostat jak do Lomnice tak na Štrbské. Možná jsou lepší místa to netvrdím ale tohle je prostě naše topka :D pěkné, čisté pokoje i apartmány a električka přímo pod barákem :) kdyby si chtěl odkaz pošlu třeba přes SZ abych nedělal reklamu...

• o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Tak letos nakonec prece jen jeste jednou na sever - tentokrat s kolama na 14 dni do Svedska, na ostrov Gotland.

Chytli jsme tlakovou vys, takze super pocasi, slunecno, teploty kole 25, i ta koupacka v Baltu nekolikrat byla :)

Cesta tam zase Praha - Rostock/Gedser - Helsingoer/Helsingborg - Jonkoping - Lynkoping - Norrkoping - Nynashamn.

V Nynashamnu jsme na 14 dni zaparkovali auto a s kolama nabalenyma natezko se trajektem preplavili (3h plavby) na Gotland.

Tam 14 dni jezdili kolem dokola a zase se stejnou cestou vratili zpatky. Problemy byly akorat pri navratu v Nemecku (zacpy, uzavirky, nehoda) - nedele pres den rozhodne neni vhodna doba na objizdeni Berlina...

Autem najeto celkem 2800 km, na kolech rovnych 700. :)

Prvni foto: cekani na trajekt v Rostocku

Druhe foto: parkovani v Nynashamnu a kola "v plne palbe" :D

tmp.jpg

WP_20160904_002.jpg

Editováno: , autor: epo
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Původně jsem chtěl do Řecka, to pak nakonec kvůli rozchodu padlo, já se naštval, prodal auto, pořídil si offroada a jel blbnout na cestu na Grossglockner do Rakouska :D

Takže nemůžu říct, že ta dovolená byla blbá, cestování nadivoko bylo fajn :)

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

2009 - Baška Voda, Makarska, Gradac - Chorvatsko cca 2200 Km

2010 - San Benedetto del Tronto Itálie, na zpáteční cestě museum Ferrari Maranello cca 2500 km

2011 - týden v San Benedettu v Itálii, v týdnu jednodenní výlet do Říma, v pátek odjezd ze San Benedetta do delfinária v Rimini, pak noční přejezd cca 800 km do Chorvatska na Plitvická jezera, tam ubytování na jednu noc ráno odjezd směr Tábor cca 700km. Jeden den oddech doma a pak jednodenní výlet do Berchtesgadenu(německo) na orlí hnízdo celkem cca 4200 km

2013 - Francie Cannes, Antibes na zpáteční cestě Marenello Itálie celkem cca 2.600 Km

2014 - Španělsko Barcelona cca 3600 Km 

2012 - Lipsko Německo cca 700 Km, 2x Vídeň cca 800 Km

2016 - Omiš Chorvatsko 2000 Km

2017 - plánuju Italskou Kalábrii, plánovaný nájezd 3800-4000 Km 

Auta:

2009-2010 - VW Golf IV Variant 1,6 16V r.v. 2000

2011-2017 Škoda Octavia 2 Combi 1,8 TSI 118 Kw  r.v. 2007

Všichni si o mě myslí že jsem magor když jedu na dovolenou 4000 Km autem. No jo jsem asi jinej, ale mě to jinak nebaví.V budoucnu mám v plánu i španělskou Andalusii odhadem 5500-6000km. No prostě magor no  

Editováno: , autor: mysak82
Vloženo

Cestování autem má svá pro i proti.

Španělsko - Česko - Španělsko jsem jel mockrát a když se člověk zdárně dostane za Plzeň, má vyhráno a už si může užívat evropskou dálniční síť, zejména ve Francii a ve Španělsku.

Vloženo

Tak tak souhlasím s tebou. Má to pro i proti. Vyjde to třeba dráž to je fakt ale já třeba nejsem rád vázanej na jedno místo. jezdím po výletech všude možně. Náramně si užívám i tu cestu. vyrazíš po A10 na Villach v dálce se krásně rýsují alpy a nad obzorem zapadá sluníčko. Není nic hezčího. Zastavím si kde chci a kdy chci. Chtěl bych taky autem zkusit Řecko to bude počítám takových 3000-4000 km záleží kam přesně bych jel. Když nemůžu kuli dietě jezdit MKD a musím se spokojit s jízdama po ČR tak si to kompenzuju aspoň o té dovolené.

Vloženo

No jsem rád, že nejsem sám, kdo jezdí do Španělska autem. Já když jsem řekl doma, že pojedu do Španělska autem, tak si všichni známí a příbuzný  mysleli, že jsem se zbláznil

Vloženo

Základ je pořádné auto a spolujezdci, a pak už jde ledacos.

Děti jsme brali do auta hned od mala a tak ani 2500 km ze Španělska nebyl nikdy problém a to ani nepoužíváme žádné DVD přehrávače či NTB.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...