Přejít na obsah

Blinkry při zamknutí- dodělání


Dalers430

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych si na svoji fabku udělat to, co dělá běžným autům při zamknutí na dálku, a to bliknutí všech blinkrů. Mám centrál na klíč bez dálkového ovladače. Někde jsem četl, že by to šlo napojit na motorek zámku, který vysune čudlík nahoru. A druhej drát mna výstup z přepínače pro výstražné blinkry. Problém ale je, že kdybych zapnul výstražný, začalo by se mi nejspíš zamykat a odemykat auto, šlo by to vyřešit nějakým relatkem, nebo to udělat úplně jiným způsobem?

Předem díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som na Fabii I originál centrál na obyčajný kľúč. Stačilo prehodiť komfortnú jednotku za jednotku s diaľkovým ovládaním, kúpiť sadu DO kľúčov a zámky, nakódovať a bolo to originál riešenie. Ak chceš odpáliť centrál s tým zapojením, čo popisuješ, tak to bude hneď aj cez tie diódy zapojené v závernom smere.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem nad tím ještě přemýšlel, do toho konektoru pro výstražné blinkry vedou 4 dráty, 2 budou nejspíš + a - pro podsvícení tlačítka ne ?

No a ty další 2, od motorku zámku bych měl správně natáhnout - ne ? Myslím že je to tak, že motorek je stále připojen na kladné napětí, ale spouští se ukostřením ?

Potřeboval bych zjistit, jaký drát z těch 4 použít, dráty mi nejdou vytáhnout z toho konektoru a tak nemůžu vyzkoušet, jaký to je. Kdyby někdo věděl přesně, pomohlo by mi to. Nechci totiž prohodit drát a spálit třeba diodu pro podsvícení, nerad bych pak sháněl nový přepínač.

 

Editováno: , autor: Dalers430
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co chceš aby ti někdo poradil, když nenapíšeš za celou dobu od založení vlákna ani jednu konkrétní informaci?

Nepopsals jestli je centrál origo nebo dodělanej, nedals sem žádný kódový čísla jednotek - a čekáš, že někdo vytáhne věšteckou kouli a zadarmo bez tvýho přičunění ti poradí přesnej postup?

Jediný, co k tomu je možný poradit je ODVEZ SI TO DO SERVISU...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohlo by to jít nakódovat. Pokud máš VAG a kabel nebo najít někoho kdo to má. Kódování a přizpůsobování jednotek Fábia je v souboru v příloze. Aktivace/deaktivace bliknutí při zavření je na straně 2. Komfortní řídící jednotka (adresa 46) -> přizpůsobení (funkce 10) -> kanál 08 (při odemykání), 09 (při zamykání) -> rozsah 1 = aktivní, 0 = neaktivní.

VAG Kodování a přizpůsobení jednotek Fábia.pdf

Editováno: , autor: McMatej
pravopis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To k´dování zní dobře. Známý má diagnostiku nějakou přes WiFi, zkoušeli jsme to na Peugeotu 206 a tam to šlo, jak kdyby mělo auto nějaký vysílač. Mohlo by to fungovat i u mě ? Jinak diagnostika přes kabel se napojuje kde přesně ? Mám tušení že pod ten kryt baterky kde jsou hlavní pojistky, tam je nějaký velký nevyužitý konektor, ikdyž nechci kecat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A myslíš teda že přes ten adaptér a např. aplikaci v mobilu "Torque" se dají ty blinkry nakódovat nebo je to jen vyloženě pro čtení dat z auta ?

Určitě bych to koupil, není to jen na 1 použití, určitě se bude hodit i v budoucnu.

A co to znamená to "OBD II" ?

Editováno: , autor: Dalers430
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...