tom01 Vloženo 26. Září 2021 Sdílet Vloženo 26. Září 2021 @Martab ... a ta varianta od ferdy, jak se v reálu chová? Dokáže to intel. nabíjení citelněji potlacit? Příp. prosím hoď odkaz, ať to tu neplevelíme 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 26. Září 2021 Sdílet Vloženo 26. Září 2021 Pro me je vypnuti inteligentniho dobijeni hlavni priorita. Chci aby mi baterie vydrzela co nejdele a v zime jsem ji mel v top stavu olne nabitou. Zatim to tedy vypada ze hudu muset odpojit ten konektor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 26. Září 2021 Sdílet Vloženo 26. Září 2021 @tom01 Upřímně už nevím, bylo to v nějakém tématu o baterce (možná u Fabie, nebo dokonce OIII). Snad nebude vadit drobné OT, když to nebudeme dále rozvádět :) V kostce se to potom chová tak, že to drží něco kolem 13.5V a když se brzdí motorem pustí to tam klidně 15V... Takže ano, je to lepší než klasika co klidně nechá 12.1V, ale klasické dobíjení to není... @Deawon Nemusíš se bát, v zimě drží i auta s inteligentním dobíjením standardně kolem 14V (od nějakých +5°C dolů cca). A tím končím, dále už jen o kódování :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Mám dotaz ke dokódování. 1) Asistent rozjezdu do kopce - měl jsem zapůjčenou Fabii3, která ho měla a docela se mi to líbilo. Fakt je, že rozjíždět se umím, ale i tak by mi to přišlo fajn. Pokud si to nechám dokódovat, tak objeví se mi pak v menu Swingu volba, abych si to případně mohl vypnout sám, kdyby mě to časem začalo vadit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Mám dokodováno a odzkoušeno v kopcích. Super věc, kterou stejně nebudeš chtít vypnout. Možnost deaktivace přes indotaiment myslím možná není, ale kouknu se ti dnes v poledne. Snad si vzpomenu 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 V infotaimentu to není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Děkuji. Kódování pár nepodstatných fičur plánuji na jaro, tak zatím prohledvám fóra co by se mi líbilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 (editace) V info to nepůjde vypnout a na každém rapidu to nejde nakódivat a už se to tady několikrát řešilo. Asi záleží na jednotce ABS. Mě to zkoušeli dva borci a nic, rapid 2019 Style+. U nás jsou prudké kopce a jak jsem viděl některá videa tak v extrému na horách v zimě to není nejlepší funkce. Mám prudký výjezd z obce k hlavní silnici v prudkém táhlém kopci, když na sněhu a ledu tam musím zastavit zablokovaná kola nebudou nejlepší řešení a za 40 let/zim vím jak to tam občas vypadá, ale jistě to má dle konkrétních podmínek své obhájce. Editováno: 4. Listopad 2021, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Tak potvrzeno, že přes infotaiment to nejde. Také jsem četl někde zde na fóru o problému zablokovaných kol v kluzkém kopci, kdy se celé auto začalo šinout se zablokovanými koly HHC zpět z kopce, ale to už je opravdu extrém. Jestli si pamatuji, tak stačí vyřadit jedničku a pustit spojku, kola by se měla odblokovat a ovládat zas normálně brzdou. Nebo dle tohoto videa pootevřít dveře (čas 0:30): Jen pozor, zde není téma o HHC, ale o kódování, tak ať nám nedá admin přes prsty :-D 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Zase ty zablokované kola... V takovém případě stačí zařadit R (ani se nemusí pouštět spojka) -> systém pustí auto se směru ve kterém je zařazeno (v případě neutrál auto stále necouvne, ale chová se jako by byl zařazen 1RS), nebo stačí otevřít dveře (potom HHC nefunguje vůbec ani jedním směrem). Co jsme odkoukal tak někdy stačí jen odepnout pás, ale to se mi ještě nepovedlo vysledovat (a upřímně mě to ani nějak extra nezajímá...). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 Proto jsem nakonec po pátrání dokódování nakonec upustil, toto promovideo to nebylo, chtěl bych vidět jak bych měl ještě reagovat až už poletím z kopce, zažil jsem, že mě auto stáhlo pozadu a ty sloupy co jsem minul......, ale jak jsem psal, na každém Rapidu asi nejde HHC dodělat, to musíš zkusit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvetosm Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 On 11/4/2021 at 7:47 AM, Deawon said: Mám dotaz ke dokódování. 1) Asistent rozjezdu do kopce - měl jsem zapůjčenou Fabii3, která ho měla a docela se mi to líbilo. Fakt je, že rozjíždět se umím, ale i tak by mi to přišlo fajn. Pokud si to nechám dokódovat, tak objeví se mi pak v menu Swingu volba, abych si to případně mohl vypnout sám, kdyby mě to časem začalo vadit? Asistent rozjezdu do kopce jde aktivovat. Ale do menu radia to dat nejde, takze ho budes mit stale aktivni. Co se tyka nejakeho zablokovani kol, tak staci lehce tuknout do plynu a kola, respektive brzda hned povolí. ,,kodoval" jsem kolem 100 rapidu at uz roky vyroby 2012 nebo 2019 a vsech moznych vybav a vzdy to slo .. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Děkuji. Pravděpodobně na jaře se ozvu a pár fičur si nechám doplnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 před 55 minutami, kvetosm napsal: ,,kodoval" jsem kolem 100 rapidu at uz roky vyroby 2012 nebo 2019 a vsech moznych vybav a vzdy to slo .. A já říkám, že to u každého nejde. Myslím že člověk v Praze i v Prostějově věděl co dělá, tečka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvetosm Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Netvrdim, ze to tak nemuze byt.. Jen rikam, ze za 6 let se mi to nestalo, aby to na nejakem rapidu nešlo. Kazdopadne , neviš o nekom dalsim komu to na Rapidu neslo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Nikoho dalšího jsem nehledal a už se to tady řešilo, já to hledat nebudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvetosm Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 vim, ze se to resilo , ale jsi jediny komu to na aute neslo..proto se ptam zda nevis o nekom dalsim.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvetosm Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Najde se tu nekdo komu nesel aktivovat na Rapidu Asistent rozjezdu do kopce? Nebo neví o nekom? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Když jsem oponoval, že to nejde bylo mi tady, nebo v sekci F3 což je v globále asi jedno vysvětleno, že ne každé ABS to HHC jednoduše podporuje a tuším, že jsem nebyl sám a vypustil jsem to jako vyřešené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirek.j Vloženo 23. leden 2022 Sdílet Vloženo 23. leden 2022 Zdar lidi mám rapida 2013 a chci si přidat další klíč. Čip jsem už naklonoval na to mám krabičku takže už startuji a odemykam manuálně jen se chci zeptat v čem se koduje dálkové ovládání jestli v centrální jednotce nebo kde a případně na které kanálu. Diky za rady Mirek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 23. leden 2022 Sdílet Vloženo 23. leden 2022 Dálkové ovládání je uložené v jednotce BCM (09). Viděl jsem už různých metod na to naučení. Mně vždy fungovalo odemknout auto, zapnout zapalování a držet cca 20 sekund tlačítko na odemykání (na klíčku k naučení). Pak už bude dálkové ovládání fungovat. Jednou se mi stalo, že mi to dálkové ovládání začalo pak fungovat až po bus-resetu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirek.j Vloženo 23. leden 2022 Sdílet Vloženo 23. leden 2022 Já sem myslel nový klíč ještě ne přidaný k jednotce, už jsem přišel na to že je to v centrální jednotce ale nevím který kanál to je. Na staré fabce a oktavce to vím dokonce i mojeho Passata b6 jsem prispusobil ale rapid je moc nový = velká neznámá 😄 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 23. leden 2022 Sdílet Vloženo 23. leden 2022 Pokud je klíček už naučený v imobilizéru (v budíkách), tak stačí provést to, co jsem psal. V centrální jednotce (BCM) na to žádný kanál není. Nebo jsem si toho nikdy nevšiml. Provedl jsem naučení tím způsobem, který jsem popsal výše. Co jsem ale předtím špatně pochopil, tak je to, že klíček nebyl přidán standardním způsobem, tedy přes imobilizér a doučení třetího klíčku, ale pouze naklonování jednoho ze dvou stávajících klíčků, že? Pokud tomu tak je, tak nevím, zda bude fungovat stejný postup, jako u standardního postupu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 23. leden 2022 Sdílet Vloženo 23. leden 2022 Proč na to nezaložíte téma? Klíček o kódování auta, které se v tomto tématu hlavně řeší, zrovna moc není.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 24. leden 2022 Sdílet Vloženo 24. leden 2022 V zimě si to tady projdu a pak se domluvím s @kvetosm na dokódování pár fičur :). Zatím chci: Vypnutí SS bez výstrahy na palubním displeji Dodatečné setření kapek na čelním skle Dotankování v litrech v maxidotu Asistent rozjezdu do kopce Zadní světla při denním svícení Napadá Vás ještě něco užitečného? Mám Style+ MR2019 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.