dfga Vloženo 5. Května Sdílet Vloženo 5. Května V 3. 5. 2024 na 10:15, Martin_V napsal: Aby som do toho vniesol trochu svetla - olej som menil zatial max pri 13,000km, inak sa snazim menej. Aditivum davam cely rok a tlak v pneu mam na rezim eco. DFGA ty budes vediet - jazda od jazera Vinne do Sobraniec (cez Ruskovce), v aute 2 deti a sofer -> 4,8l Cize toto mi pride v pohode spotreba. Ale ked idem 130-140km/h po dialnici, tak tak pod 6 nejdem ani omylom... Ale to máš potom ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_TDi Vloženo 6. Května Sdílet Vloženo 6. Května Pokud máš tento motor 140kW a 4x4, tak spotřeba okolo 6-7 litrů je naprosto normální. Bez 4x4 se dá jezdit o litr méně, pak už záleží na řidiči a citlivosti pravé noby během jízdy 😀. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skdh Vloženo 7. Května Sdílet Vloženo 7. Května Oki, tak uz som spokojnejsi. Vdaka za info 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 10. Května Sdílet Vloženo 10. Května Pri 4x4 pod 6 nepôjdes, to len niektori tu píšu rozprávky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 10. Května Sdílet Vloženo 10. Května (editace) Spotrebu na S3 ovplyvňuje veľa faktorov. Počet ľudí v aute, batožina, cesta, štýl jazdy. Keď mám piateho človeka v aute s batožinou a idem po diaľnici, tak spotreba stúpne aj o liter. Keď dám dozadu nosič s bajkami a idem po diaľnici, tak aj o dva. Len čo idem mimo diaľnicu, tak je to aj o liter menej. Tú istú trasu po diaľnici tam aj späť robím s rozdielom jedného litra. Diaľnica si zapýta so štyrmi ľuďmi a plným kufrom o cca 1 liter viac ako okresné cesty... Nepíšem tu priemernú spotrebu, lebo to nemá zmysel. Keď mám na opicu, tak musím mať aj na banány. Editováno: 10. Května, autor: r_e_n_e 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nema5 Vloženo 10. Května Sdílet Vloženo 10. Května Mám 140kW 4x4, DQ381 a strašně záleží jak a kde se jezdí. Standardně jezdím trasu cca 180km, kde je 90% dálnice a 10% je město a kolony. Ve 2-3 lidech s tempomatem na 130km/h nemám problém jet danou trasu na letních gumách za 4,9-5,3l/100km Pokud jedu 140-150km/h, tak je spotřeba klidně o litr a půl vyšší, což je daný jak vyšší rychlostí, tak častějším zpomalováním a následným zrychlováním kvůli pomalejším autům.. I s ostatním pojížděním na kratších trasách mám ale dlouhodobou spotřebu 5,6l/100km. I v zimě jsem byl dlouhodobě kolem 6l/100km. Ale u mě fakt hodně převládá plynulá dálniční jízda s tempomatem na 130km/h. Jakmile tam je víc města a rozjezdů a zrychlování, tak už je ten metrák navíc od čtyřkolky znát a ta spotřeba je někde jinde.. Ale cokoliv do 7l/100km mi na ten výkon + automat + čtyřkolku + velikost auta přijde jako super hodnota... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skdh Vloženo 10. Května Sdílet Vloženo 10. Května před 12 hodinami, dfga napsal: Pri 4x4 pod 6 nepôjdes, to len niektori tu píšu rozprávky. nie celkom. Ked idem do prace a z prace predpisovo, resp povedzme 100/60, viem sa dostat na 5,5-5,7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 11. Května Sdílet Vloženo 11. Května To ideš ako dôchodca a zavadzias na ceste 1 5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Května Sdílet Vloženo 14. Května Pánové @dfga a @skdh - zklidněte to, osobní napadání tady netrpíme, nevhodné příspěvky jsem smazal. Věnujte se tématu bez těchto zbytečných invektiv. 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas89 Vloženo 1. Června Sdílet Vloženo 1. Června mám 140 kw automat 4x4 a spotřeba taková: většina cesty je dálnice , po cestě dvě delší kolony a popojíždění v nich 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_TDi Vloženo 7. Června Sdílet Vloženo 7. Června Pěkné hodnoty ! 👍 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 7. Června Sdílet Vloženo 7. Června Na kratsi cesty mam ja 6.5 az 7l. Na delsi trasy okolo 6l. 168KW 2.0 tdi. LaK kombi 4x4. Myslim ze to hodne zalezi jak proste clovek slape na plyn a kolik nakladu prevazi. 5.5 az 8l bude urcite real u vsech 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.