Přejít na obsah

Senzor steracu

devil

Doporučené příspěvky

Octavku mam od dubna, jsem s ni spokojeny az na jednu vec a tou je senzor spousteni steracu. Funguje tak nejak prapodivne - kdyz potrebuju setrit sklo tak nic nedela a kdyz uz se rozbehne, tak stira jeste nejakou dobu i potom, co je sklo davno bez kapky. uprimne receno bych ho nejradeji nahradil klasickym cyklovacem. Nevite jestli to jde udelat. Pripadne jake mate s timto senzorem zkusenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám dažďový senzor a tiež nie som spokojný s jeho funkciou. Na firemnom (nie VAG koncern) to funguje k plnej spokojnosti. Tiež uvažujem o odkódovaní toho senzora, ale zatiaľ som to ešte neriešil.

U mňa je hlavný problém v tom, že to stiera až príliš často. V podstate pracujúä stierače neustále bez zastavenia. Pritom plocha dažďového senzora je čistá, na čelné sklo nepoužívam ani tekutý stierač (teda sa nad senzorom netvoria drobunké kvapôčky). A rýchlosť je nastavená už na minime. Jediným riešením (i keď len dočasným) je zvýšenie rýchlosti prepínačom na páčke o jeden stupeň a opäť zníženie rýchlosti. Vtedy chvíľu stierače stierajú bezchybne. Po chvíli (zrejme to súvisí so zastavením a rozbehnutím sa auta) už opäť stierače bežia v podstate sústavne.

Najlepší cyklovač je ten, čo bol vo Felicii - pamäťový. Ešte to doplniť o nejaké zvýšenie a zníženie rýchlosti cyklovania podľa rýchlosti auta je ideálny cyklovač je na svete.

Odkaz ke komentáři

ja jsem s tim povetsinou spokojenej, i kdyz teda mam neustale nastavenou nejnizsi citlivost(kamos tvrdi, ze jezdi furt na nejvyssi, cemuz neverim) a obcas se stane, ze stira sklo, ktere uz je suche.

ale vzdycky me rozesmeje, kdyz treba v prijde nekdo u pumpy, ze mi umeje okno a oni zacnou litat sterace:-)

Odkaz ke komentáři

Myslím, že to chodí docela uspokojivě, jen je potřeba se to naučit nastavit, což je nutné, a občas i korigovat citlivost.

Pořád lepší než bez něj, vždy si vzpomenu na okamžiky, kdy mě v nějaké průtrži např. míjí kamion a vrhá na mě tuny vody, což má za následek dočasnou slepotu, než ručně stěrače zrychlím, nebo dokonce zapnu. V tomto chodí automatika zcela spolehlivě, rozhodně bych to nerušil, pak je otázka proč jsem si to tedy pořizoval na místě... :D

Odkaz ke komentáři

Myslím, že to chodí docela uspokojivě, jen je potřeba se to naučit nastavit, což je nutné, a občas i korigovat citlivost.

Pořád lepší než bez něj, vždy si vzpomenu na okamžiky, kdy mě v nějaké průtrži např. míjí kamion a vrhá na mě tuny vody, což má za následek dočasnou slepotu, než ručně stěrače zrychlím, nebo dokonce zapnu. V tomto chodí automatika zcela spolehlivě, rozhodně bych to nerušil, pak je otázka proč jsem si to tedy pořizoval na místě... :D

Souhlasím, já mám nastavenou nejnižší citlivost a jsem vcelku spokojen

Odkaz ke komentáři

No fakt netuším, čo by som sa ešte viacej mal učiť na tom nastavovaní. Nech dám páčku do ktorejkoľvek polohy, obvykle to po chvíľke zase začne stierať veľmi rýchlo. A to aj na najnižšom stupni, ktorý mám stále nastavený. Ako som písal, dosčasne pomôže dať vyššiu rýchlosť a hneď zase nižšiu. Potom to chvíľku stiera úplne vzorovo a potom sa to zase rozbehne a stiera to ako keby to bolo na najvyššej rýchlosti. Dôkazom toho je aj to, že ak rýchlosť zvýšim, nič sa nestane, siera to rovnako rýchlo.

A asi by som si na to aj nejako zvykol, ale v služobnom aute mám tiež dažďový senzor a tam by sa mali konštruktéri z vlčieho hradu čo učiť. Tam to stiera skutočne vzorovo.

Ja som pôvodne dažďový senzor chcel. Ale hlavne som chcel zatmievanie zrkadiel. Tak aj keby nie, tak som ten dažďový senzor dostal. A keby to fungovalo ako má, tak neriešim, ako to vypnúť.

Odkaz ke komentáři

Destovy senzor (v kombinaci s vnitrnim samozatmav. zrcatkem - jinak to obj. nejde) nikdy nebyl a neni soucastni ELEGANCE, bude ted seriove az v modelu L&K.

Vzdy to bylo jako extra prislusenstvi.

Takze sis to "devil" samozrejme objednal, ale uz si na to zapomel :D Mozna, ze Ti ho tam nejaky ozraly Polak na lince dal omylem, misto nekomu jinemu, ktery si ho objednal.

Ja mel takto napr. objednanou pripravu pro HF, a v aute pote nebyla, coz jsem bohuzel zjistil az pri montazi HF sady u autoelektrikare.

Jinak, jak jsem jiz poznamenal, to povazuji za velmi uzitecnou vec, skoda dalsich slov :)

Odkaz ke komentáři

omicron - a máš tú príparavu na HF uvedenú aj na štítku v kufri? Lebo ešte sa mohlo stať aj to, že na to zabudol predajca pri zadávaní objednávky.

to diamant :

to jsem se tedy nepodival, nicmene prodejce tehdy uznal svou chybu a penize me vratil...problem to byl hlavne kvuli vedeni k antene, takze servis to resil pridavnou elektronickou antenou montovanou nekam do praveho A sloupku, ktera chodi s Nokia HF naprosto perfektne...do interieru auta vubec nevyzaruje, alepson ne znatelne nejakym obvyklym rusenim pri telefonovani (zname bruceni v radium, ci falesne poplachy na detektoru radaru)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Ja som kupil octaviu pred tyzdnom vo vybave ambiente a dal som si tam aj ten dazdovy senzor, lebo v predchadzajucom Peugeote 406 sa mi to velmi pacilo (bolo to fakt funkcne). Dazd som zazil odvtedy len jeden a dazdovy senzor isiel tak ako pise Diamant. Cize chvilu dobre a potom sa akoby pozabudol a stiera hlava nehlava a pomoze iba zmena rychlosti .. ale ked je slabsi dazd (prehanka), alebo leje tak to ide fajn :D

Na Peugeote sa mi to tiez stavalo, ale fakt len obcas a pomohlo ho vypnut a zapnut (tam sa ta citlivost nedala ladit) inak frcal vyborne.

Ale ajtak je to lepsie nez stale sa stieracom venovat a ladit ich cyklovac.

Nevadi vam ze ten pravy stierac vo svojej hornej polohe zastavi rovno vo vyhlade sofera? Mna to dost rusilo.

Odkaz ke komentáři

No právě.. jenže to dělá každé auto, že stěrače jsou ve výhledu.. To je člověk nesmí vnímat..

Zatím, co tu pročítám, tak ten senzor nic moc, nebo se pletu? Zaplatit ho (v Eleganci to je ale asi standard, že) a pak přemýšlet, jak ho vyřadit..to by se měli kluci ve škodovce zamyslet, co s tím..

Editováno: , autor: Jirik.DC
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...