Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím, může mi prosím někdo poradit, kde je umístěné čidlo venkovní teploty na OIII 2.0TDi 110kW r.v.2013 a jaké je číslo dílu?

Maxidot mi teď v zimě ukazuje nějaké poblázněné hodnoty. Venku je třeba 3 a auto ukazuje 12. Zajímavé je, že to dělá pouze v zimě, ale ne od určité teploty. Když bylo v listopadu třeba +2 tak ukazoval maxidot správně.Teď, poslední týden, co jsou teploty nižší už ukazuje špatně, cca o 10 stupňů víc. A i když nastartuju při -1 a přejedu někam, kde jsou +2, tak stále ukazuje špatně. Chci tím říct, že v listopadu dokáže +2 stupně změřit správně a v těchto dnech ne. Přijde mi, že to závisí na venkovní teplotě, při které startuji. Jako kdyby se při startu vždy "kalibroval" a od nějaké teploty se mi kalibruje špatně... Všiml jsem si toho už minulou zimu, jen jsem to neřešil. Jakmile se venkovní teplota při startu trochu zvedne, cca nad  4 stupně, teploměr už měří dobře...

Editováno: , autor: maverick1
Vloženo

Problém vyřešen, bylo vadné čidlo. Nové čidlo problém vyřešilo. 

K umístění čidla - když koukáš na auto zepředu je za spodní prostřední mřížkou nárazníku v pravém horním rohu. Mřížku jsem bez újmy odborně vyndal přiměřeným prudkým trhnutím.

Díky za pomoc.

Vloženo

Určitě mi to ukazuje poslední naměřenou teplotu, ale po zapnutí zapalování se to začne hned měnit. Než to ale ukazuje správnou teplotu, tak to chvíli trvá.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...