Přejít na obsah

Kontrolka praskle zarovky


Dejvis26

Doporučené příspěvky

Je ale divný, že to nepozná už od jedné, že? Podle mě to měření je hlídání odporu nic jiného. Asi to má velký rozptyl....

Tato signalizace je na bázi měření proudu.

Jinak obrysovky OII tvoří dvě žárovky 3W (boky), jedna obrys/brzdovka (horní) a ta samá funguje jako mlhovka (spodní).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Když praskne jedna z těch bočních 3W, tak to kontrola ŘJ (aspoň u mne) nepoznala. Jinak v letních dnech to jde okem poznat hůř, prasklá boční 3W. Ale v šeru / v noci je to jasné.

Mě také svítí.Byla prasklá v zadním světle dvouvláknovka.Vyměnil jsem ji a pořád svítí kontrolka.Vše svítí.Jen mi nesvítí pravá couvačka a nejde do ní ani proud.Není to náhodou také v nastavení?Jedna couvačka nebo obě?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
couvačka v nastavení není....

Couvačka v nastavení opravdu není.Dal jsem to do servisu na nastavení denních světel,mlhovky a servisní interval.Dal jsem 650 kč!!! a když jsem přijel domu a koukl na mlhovku tak stejně nesvítila.Nevěděli ani že se dají světla nastavit na ruční brzdu.Pokud jde o svícení kontrolky poruchy žárovek tak mě to dělá třeba couvačka.Občas zhasne a jak dám zpátečku tak se rozsvítí.Na to ale nepřišli a chtěli tam nechat auto na celý den.To by byla asi pálka.Tak to jdu hledat sám.Jinak to byl servis v Horažďovicích Bosch.

Tak po rozebrání jsem zjistil že není ani napětí z řídící jednotky nad pedály.Tak jsem je propojil v zadu mezi světli.Snad to nebude dělat problém.Jen bude svítit ta kontrolka poruchy světel.Nemá někdo nějaké zkušenosti?

Editováno: , autor: Pavel 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je nějaká blbost, chce to proměřit vše podle DP a ne něco propojovat....

To vím že to není dobré ale v servise to chtěli nechat na dva dni.A to nehodlám platit.Kdyby věděli přesně co opravit tak je to o něčem jiném.Já jsem zjistil že nejde proud ze svorkovnice řídící jednotky.Cyba je tedy tam.To v servise asi neopraví.Ty by ji vyměnili celou a to nevím kolik by stála.Když jsem ji otevřel tak tišťák je v pořádku.Tak nejspíš nějaký integráč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Ahoj lidi,

mám tu také jeden problém o trošku jinčí než vy. Mě svítí kontrolka prasklé žárovky (levé světlo) a když jsem jí chtěl vyměnit, tak jsem zjistil, že žarovka

je dobrá, ale nejde k ní proud a všechny pojistky jsou dobré. Mám podezření že bude někde kouslý kabel. Nemáte s tim někdo zkušenosti? Díky Pavlis25

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau,tak podobný problém s kontrolkou vypálenej žiarovky som mal aj ja,ked som si chcel dať do predných parkovačiek LED diodové žiarovky,oni svietili ale kontrolka ukazovala chybu,niektoré auta tieto žiarovky neberú,no tak som tam dal späť klasické a je to vybavené.Ani na mercedesi mi nešli,tam po vypnutí svetiel buť ostali svietiť alebo blikali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Ahoj,

svieti mi kontrola osvetlenia a pri starte mi vypisuje aby som skontroloval predne prave denne svetlo. Myslel som, ze odisla ziarovka, ale svetla svietia vsetky. Kde by mohol byt problem? V senzore? Trochu skoro sa mi zda, auto ma ani nie 5000 km najadzenych :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Oživuju toto téma..mám podobný problém..za jízdy ale i v klidu se mi rozsvěcuje a zhasíná kontrolka vadné žárovky..nastartuju auto, rožnu světla a jedu..kontrolka se rosvítí..po dvou třech dnech sama zhasne a pak se to stále opakuje..přitom všechny světla svítí..po důkladné kontrole i když kontrolka svítí i nesvítí..světla jsou prostě v pořádku..může to třeba dělat oxidace na kontaktu na některém ze světel?Upozorňuju, že jsem do žádného světla nevrtal ani neměnil žádnou žárovku..začalo to dělat z ničeho nic..

A je to OII PD rv.2005

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zdravim, mam taky podobny problem. Neustale mi sviti kontrolka zarovek (OII r.v. 2006). Koukal sem na zarovky a vsechny jsou v cajku, vsechn sviti. Premejslel sem, jestli to nemuze byt tim, ze tam jsou vymeneny obyc.svetla za xenony, ale to snad ne. Jinak teda zkusim jak rikate vy, zkontrolovat to zoxdovani a nebo diagnostiku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...