Přejít na obsah

Klepnutí při rozjezdu.


38501

Doporučené příspěvky

Čus. Možná byste mi mohli pomoct, poradit. Rapid 1.2 TSI 81 kW. Výroba 02/2016. Při rozjíždění jsem sem tam cítil při úplném uvolnění spojkového pedálu takové drobné drcnutí, nebo lupnutí. Jako kdyby se někde na hnané nápravě uvolnilo nějaké pnutí. Vypozoroval jsem, že to dělá jen při prvním rozjezdu po zastavení na delší dobu. Pak už se to při jízdě a zastavování na křižovatkách neopakuje. Jen první rozjezd. Dnes jsem zkusil autem se zařazenou jedničkou zahoupat, jestli někde není cítit nějaká větší vůle, a když jsem auto silněni zatlačil dozadu, tak se ozvala ze zadní části motorového prostoru celkem silná rána. Při normálním houpání je slyšet jen klasické ťukání ozubených kol, ale když víc zatlačím zpět, tak to bouchne. Při tom bouchnutí je cítit to lupnutí jako při prvním rozjezdu. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Nebo … nezkusili byste zahoupat autem jako já, jestli to taky neuslyšíte a písli mi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že to není ono. To lupnutí (drcnutí), cítím v autě. Dělá to vřed i vzad. Prostě když nastoupím do auta, zařadím rychlost a rozjíždím se, tak ve chvíli plného záběru spojky to drcne (jak jsem popisoval, jako když se někde uvolní nějaký pnutí). Když budu vycouvávat, nebo pojedu vpřed přes spojku, tak můžu jet klidně desítky metrů. Lupne to, až když zabere spojka naplno. Během jízdy to nepozoruju. v servise byli hotový hned ... nic necítili a neslyšeli nic neobvyklého. Ještě sem během dneška nahraju to bouchání při houpání autem, aby jste měli představu. Auto má jen 12 tis. km a fakt s ním jezdím v klidu, žádný kokotiny. Jezdím s ním jen já.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...