Přejít na obsah

Jaký alarm pro superba?


bigboban

Doporučené příspěvky

Nyní jsem měl v OII celkem dobrej alarm Cobru, ovládání na origoš dálkáče, uvnitř ultrazvukový čidla.

 

Nyní zvažuji co pořídit do Superba II. Moje požadavky jsou asi takto:

 

Nutné:

  • ovládání přes origoš dálkáč
  • musí to umět hlasitě řvát pokud se někdo vloupe dovnitř, nesmí to houkat když kolem projede tramvaj - tohle přesně splňovala ta Cobra co mám teď
  • nově bych určitě chtěl posílat informace mezi autem a mnou (do klíčenky, do mobilu apod) - něco jako asi nejznáměnšjí Magicar
  • samozřejmě by to mělo nějak dobře bránit startu auta bez správného klíčku
  • taky to samozřejmě musí nějak umět existovat s původním alarmem co je tam z výroby

 

Volitelně (potěší):

  • předávání víc informací než jen poplach, třeba rozsvícená světla, stav baterky, teplota..
  • aktivní ovládání auta ode mě na dálku - spuštění nezávislého topení např.
  • přenášení informací do mobilu (nabízí to vůbec někdo?), ovládání mobilem (např puštění topení po SMS apod)
  • GPS nebo jiná sledovačka, ale to si můžu vcelku levně namontovat odděleně od alarmu

 

Ocením tipy na opravdu dobré alarmy, tady nejde o cenu tedy opravdu netlačím na cenu že to musí stát 2 tisíce klidně ať to stojí desítku pokud to bude fakt top a hlavně něco co šmejdi úplně neznaj. Zatím ale asi jediný co na ty moje požadavky pasuje je nějakej lepší Magicar.

 

Mimochodem furt mě ještě jako doplněk k alarmu láká nezávisle ještě použít toto, máte s tím někdo zkušenost?

https://www.levnealarmy.cz/eshop/zabezpeceni-vozidel/imobilizery/bezkontaktni-imobilizacni-rele-protec-vw.html

Výhoda je že tady u toho podle mě padoucha nikdy nenapadne proč auto nejde nastartovat a pochybuju že s sebou bude tahat náhradní správný relátko.

Editováno: , autor: bigboban
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nějaké odpovědi se tu objevily a zase někdo smáznul. Ale odpovím si sám:

 

1) Motivace - je mi jasný že žádný auto není neukradnutelný. Jako není byt co nejde vykrást. Ale stačí mít lepší zabezpečení než 100 lidí okolo a kam asi pak zloděj půjde? Vždycky cestou menšího odporu. 

 

2) Technicky - nakonec jsem se rozhodoval mezi Magicarem M880AS nebo Jablotronem 2103. Pro mě vyhrává Magicar protože je podle mě lepší příjem událostí v klíčku než v mobilu, mobil na noc vypínám. 

 

Takže za mě vyhrává Magicar. Sledovačku snad asi opravdu ani nechci. Kdybych si náhodou GPS dal do auta tak si ho max. zkusím najít sám pokud bude o pár ulic vedle, ale když uvidím že je na Ukrajině tak budu logicky spíš držet hubu že.

 

Za dobrou ochranu proti krádežím z interiéru stále považuju fólie na sklech plus alarm s ultrazvukem uvnitř co začne řvát jakmile se někdo loupne dovnitř. Nějaká smažka si pak po rozbití skla spíš rozmyslí se dál uvnitř v něčem hrabat. Mimochodem teď mám tu Cobru s ultrazvukem a když náhodou nedovřu okno a zamknu, stačí uvnitř do něčeho jen lehounce ťuknout a hned to ječí.

Editováno: , autor: bigboban
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud alarm,tak clifford. Mel jsem ho a lepsi jak Cobra(mel jsem v passatu) v OII jsem mel magicar se startem na dalku a turbo timerem apod. Coz byl hlavni duvod montáže. Co se tyce zabezpeceni,tak nejefektivnejsi je pojisteni... znam cloveka,co byl na dovoleny 4roky a po prijezdu vypravel,jak to je. Veskere zabezpeceni jde obejit bez problemu. Vyhledavani auta na ruznych vlnach,gps trackery, LTE,3G trackery, externi immo,zamky radici paky,pedálů, jiny konektory k diagnostice. Folie na sklech jsou spis pro amatery corkare columbusu. Tam lepe funguje sundat antenu a nahradit ji obycejnou a gps antenu pod palubku. Corkari koukaj na anteny. Pokud vidi gps antenu,tak koukaj do auta....  dobre je reseny zabezpeceni zeder lock z SK. Vymyslel ho byvaly corkar a neni uplne jednoduchy se pres nej dostst. Ale je jich malo v autech a kamarad se s nim setkal jen jednou. Pokud bude chtit nekdo tve auto,tak si ho vezme i za bileho dne a nikdo si niceho nevsimne..... me zustalo auto zamceny u jedny diskoteky a klice jsem projebal nekde. Do 20s byl kamarad uvnitr a za chvilku mi ho dovezl domu.... bylo tam origo zabezpeceni. Od te doby,co mi rekl,jak to vse je mam jen folie na sklech,gps v palubce a pojištěni. U magicaru s pagerem mi vadilo,ze jsem musel odemykat pagerem a ne klíčkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to s tou anténou je zajímavej tip. Jinak Magicar pokud se napojí na CAN tak by mělo jít ovládat jak Magicar ovladačem tak i původním klíčkem. Doufám že to tak je a chtěl bych to tak právě zapojit. Magicar s displejem bych pak měl spíš jen jako přijímač informací z auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...