Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jestli nemyslel dojezd na maxidotu, po dotankování při zrovna dobrem průměru to mozne je. Alespoň me se to asi dvakrát taky podařilo, ale potom na nádrž tak 700km skutečných. 

Vloženo (editace)

Mám 55 litrů nádrž a spotřeba byla okolo 5.3 na 100

To je 1037 ujetých km na jednu nádrž.

Což je fakt super. Minulé auto mělo dojezd sotva 650 km.

Editováno: , autor: s-tony
Vloženo

Jednoduchým počtem. Když má někdo dlouhodobě spotřebu 5,3,  tak 1000km mu sežere 53 litrů. Sice bude mít na maxidotu jistou 0 na dojezd, ale pořád tam 2l v nádrži budou (cca). 

Vloženo

@s-tony To by moc konstruktérů nezbylo. Dělá se to kvůli emisím, které se vypočítávají při určitém naplnění (polovina?) nádrže. Nové Polo nebo Ibiza mají jen 40 litrů a Mercedes to obchází tak, že se za použitelnou nádrž připlácí.

Vloženo (editace)

Dnešní spotřeba na trase Brno - Pardubice přes Svitavy. 1.0 TSI 70kW DSG zimní pneu Kumho 215/45/16 a 3 dospělí na palubě. 

F0A048C0-37D2-4A19-9988-2ABA3EABEBA1.thumb.jpeg.5e34ca21d676e798d587d0d09e38bc35.jpeg

A nedělní cesta zpět

IMG_0011.thumb.jpg.39d9408e24b8bb8a4f3e14b8e4eea578.jpg

Editováno: , autor: Mesith
  • o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Mám dotaz. Kdyby jste chtěli přirovnat motor 1.0 TSI 81 kw výkonostně a parametry ke staré atmosféře bez turba.

Byla by to spíše 1.6 nebo už  1,8?

Já 1,6 měl a žralo to okolo 7 a zrychlení okolo 12s a Nm to mělo mín,  nějakých 150.

Mně to příjde spíš jako staré  1.8 atmosféry. A ještě jako bonus to o dost míň žere a je to tižší.

Editováno: , autor: s-tony
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Trasa Praha - Korutany (Klagenfurt). 2 dospělí + 2 děti, plný kufr a 4 jízdní kola na střeše. 81 kW verze (liftback), jízda v rámci předpisů, dálnice 120 km/h. Tam 7.2, zpět 7.5 (zácpy v ČR).

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahojte Rapiďáci, mám 81kw 7st. AP a toto sú moje hodnoty. 

Je možné, že rozdiel = 7km spraví v spotrebe 0,3l/100km? Ako sa prejaví stočenie km na spotrebe? Mal som problém s prevodovkou a auto bolo v servise jeden den. Ked som auto vyzdvihol tak stav km bol rovnaky ale benzinu mi ubudlo asi jeden dielik. myslel som, ze mi ho vytiahli ale kolegovia mi vraveli, ze to asi vyjazdili a stocili km nazad. Preto by ma zaujimalo ako by sa prejavila spotreba na palub. PC keby sa stocili km nazad.

IMG_0796.jpg

IMG_0798.jpg

Vloženo

Nie nie, ked som auto preberal tak tam bolo 7km najazdene. Hned som natankoval a vlastne teraz dlhodoba spotreba ukazuje spotrebu 6,9 a od tankovania 6,6. Pritom teraz tam je 464km a 7km z toho je takmer zanedbatelne a pritom v spotrebe to robi taky rozdiel. Skor mi to pride akoby sa s tym jazdilo viac a bolo to stocene.

Vloženo

Ak bolo tých 7km krátke trasy presuny a státie s naštartovaným motorom (rozdiel v čase je takmer 2hod), spotreba za toto obdobie mohla byť kľudne 10l a vyššie.. a teraz s tvojou 6,6l sa vypriemerovala na 6,9l...

Ak som teda správne pochopil tvoj problém.. :D

Vloženo

Jakou máte zkušenost se spotřebou s tempomatem? Používám ho dost často, všiml jsem si že na dálnici ta okamžitá spotřeba dost lítá, řekl bych že sám nohou to mám klidnější. Ale co, i kdyby to žralo víc, za to pohodlí to stojí :-)

Vloženo

Já jsem 29.03.2018 zakoupil super vůz Škoda Rapid 1,0 TSi 81 kW výbava style plus + dynamic packet a ám naježděno cca 4800 km a průměrná spotřeba 4,9 litrů. Jezdím všechny typy silnic, dálnice, I, II, III i město a jsem naprosto spokojen, jízda ve směs se zapnutou klimou.

• o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...