Přejít na obsah

Kameny v krytech kotoučů

HonzaKLE

Doporučené příspěvky

Alebo sa mi zdá, že dobrá prevencia je mať čo najširšie a čo najmenšie kolesá. Napríklad na Fabii sa mi to stalo len raz a aj to len vzadu, kde je brzda menšia. Vpredu, kde sa brzda sotva zmestila do disku sa to nikdy nestalo. Obutie bolo 195/50 R15, čo bolo v predu minimálne obutie (myslím tých 15").

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také se mi to ještě nestalo. Ale je také možné, že jak se montuje několik druhů kotoučů a i krytů tak se to stává právě na těch větších. O2 4x4 má zadní kotouče větší a kryty jsou možná jiný než u 1,9 kterou mám třeba já. Máš fotku zadního kotouče? A co se týče dotazů v MB tak to už jsem jich měl několik na Fabii i Octavii, a vždy jsem byl jediný (např: vyklepaný kosti k stabilizátoru u Fabie po 12tis, nespolehlivý tempomat u O2, Stream, atd.).

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
to je přesný. Podezírám je, že součástí odborných školení v Bolce je i hereckej kroužek. To překvapení, když jsem s něčím vždycky přišel, bylo totiž dokonalý :  "Oprvadu ? No to jste teda první, to jsme ještě neviděli. "    :smich:

Asi berou ty co se nedostanou na DAMU :smich:

Jinak OII dva dny a už jsem vzdau kamínek chytl <_< A na F za tři roky asi 2x <_< A taky se mi zdá, že to je o plecháčích.

Editováno: , autor: mischicka
Odkaz ke komentáři

Mě se to stalo letos jednou, byla čerstvě posypaná cesta. Byl to hrozný zvuk, lekl jsem se, že mi snad upadne kolo. Naštěstí mám známého v servise, kterému jsem hned volal, a ten mě uklidnil slovy, že je to zcela běžné a že 4x4 je na to náchylné nejvíc. Po asi 10 km to z ničeho nic přestalo. Jo a mám tam na zimu plechy.

Odkaz ke komentáři

mischicka - a máš teraz elektróny, alebo plecháče? Lebo nne to vychádza tak, že čím viac priestoru je okolo kotúča, tým častejšie tam ten kamienok zapadne.

Plecháče a mě z toho spíš vychází, že ty plecháče nenechaj kamínek vyletět ven a spíš ho vrací zpět na brzdy, u liťáků prolítne mezi loukotěma a je klid. Já na litých ještě problém neměl.

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...
Oficiálně to servis nechce řešit, jejich odpověď jsem psal výše. Mechanik mi bokem řekl, že kryty jsou udělané jinak než na OI, s menší mezerou a tvarem který v podstatě znemožňuje vypadnutí kamínků. Jdou ven pouze po obroušení na rozměr mezery nebo po oddálení krytu.

Úplně mimo mísu: teď jsem si nainstaloval nový FIREFOX 2.0 s kontrolou pravopisu a ono to funguje! Bezva věc, doporučuji proti překlepům.

No když Vás tady čtu tak mám podezření, že to dělá jen na OII 4x4 - máme 2 Octavie - 1.9+ TDI a u t 4x4 jsme to řešili 2x. - Nemá jiný plechy na OII 1.9 TDI 4x4 ?

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

Ahojte, dneska jsem si všiml, že při pomalé jízĎe a zatáčení doleva s plně vytočenými koly (typicky parkování) se mi ozývá "drhnoucí" zvuk od právého předního kola. Je to jakoby takový kovový zvuk, jako kdyby škrtaly brzdové destičky o kotouč. Při jízdě rovně, ať už rychle, pomalu a nebo i při zatáčení ale ne s plně natočenými koly tak se "drhnutí" neozývá (takže ložisko si myslím že to není). Dneska jsem neměl čas a tak jsem jen zkontroloval, jestli není urvaná zastěrka a nebo ten vnitřek podběhu a neškrtá pneumatika o vnitŘek podběhu, ale nic tam není, vše v pořádku. Nevíte co by to mohlo být a nebo čím by to mohlo být? Já ještě skusím sundat kolo a podívat se na náboj, třmen kotouč a poloosu s homokynetickým klobem, jestli tam něco není zašprajcované... Pleas poraďte

Odkaz ke komentáři

No ja taky nic ve zlym, ale k čemu pak to fóóórum máme když je zakázano se ptat? Nehledě na to, že tipy a rady které zde zazní (respektive napíší) na vyřešení mého problému, mohou pomoci i dalším... A v tom myslím je smysl diskuzního fóra, ne jen tlachat o OT...

JirkaK : Vidiš ten plechovej kryt mě nenapadl, mohlo by to snad být ono... Ve čtvrtek mrknu...

Odkaz ke komentáři

Když nad tím tak přemýšlím, tak to fakt asi bude ten kamínek, pač teďka u nás hodně štěrkovali, a kamínky mi litali všude pod autem... Asi nějaká mrška zapadl mezi ten plech a kotouč... No skuknu a dám pak vědět. Diky moc za rady, aspoň vím na co se zaměřit :D-_-

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...