Publikováno Listopad 23, 20177 r Ahoj, nenašel jsem tu podobné téma, což mě trochu děsí. Mám OIII, najeto asi 4k km, v podstatě od začátku mi dělá to, že jak při couvání, tak jízdě dopředu krokem, při plném rejdu, se ozývají zvuky podobné, jak by se dvě plochy třely o sebe...nicméně jsem měnil kola na zimní, jev je tam pořád, ale nikde jsem nenašel, že by třeba kolo se třelo o podběh nebo cokoliv jiného divného...nemůže tam něco kroutit při rejdu, třeba ty plechy, co kryjí kotouč? Nesetkal se s tím někdo?
Listopad 23, 20177 r Ahoj, dělá mi to také. Můj oblíbený servis to uzavřel, že nic neslyší. Zatím jsem to víc neřešil.
Listopad 23, 20177 r Pokud s tím máš to co si myslím tak problém je v uložení převodovky. Servis by si s tím měl poradit. Mě to dělalo a po opravě je klid.
Listopad 24, 20177 r V 23. 11. 2017 na 18:55, Martin Bednář napsal: Dela to v rejdu na obe strany? Ano
Listopad 25, 20177 r Aby kolo drelo o podbeh je v podstate vyloucene. Muselo by se jednat o zasadne odlisny rozmer disku/pneumatiky, vyrazny snizeni nebo nejakou fatalni zavadu v zaveseni, ktera by se nutne musela projevovat i jinak. Osobne tipuju manzetu na homokinetickem kloubu. Superb mi to dela taky, tedy pokud se bavime o stejnem zvuku. Co udelat nahravku?
Prosinec 8, 20177 r Autor Uložení převodovky? Můžeš být prosím víc specifický? Jinak někdy mi to dělá, někdy ne, tak 50:50...možná rozhoduje teplota? Jen hádám...
Prosinec 11, 20177 r Tohle se uz tady na foru resilo a ted to za boha nemuzu najit. Je to treni manzety na homokynetaku. Zajimave je ze mi to dela jen RS. Non RS okta mi to nedelala.
Prosinec 11, 20177 r Pub24 co jsem v tom vlákně pochytil tak záleží na motorizaci dělá to jen u dieselu a 1.4 tsi mám pocit Upraveno Prosinec 11, 20177 r od Zodiaque1 překlep ve slově
Prosinec 11, 20177 r V 8. 12. 2017 na 15:04, Akrubek napsal: Uložení převodovky? Můžeš být prosím víc specifický? Jinak někdy mi to dělá, někdy ne, tak 50:50...možná rozhoduje teplota? Jen hádám... hele rád bych ale nemůžu, nevím přesně, v servise mi řekli, jen že to byla náročná oprava, nvm co vše museli rozebrat, byla venku baterka a možná celá přední maska protože tam mám od té doby nad spz hluboký škrábanec ..... jinak odkaz na forum co hledal pub je ZDE
Prosinec 11, 20177 r Nene..myslel jsem jeste jine tema. Ten odkaz je prave na problem s ulozenim prevodovky a ten hluke je tam je pri levotocive zatacce a ve vetsich rychlost. Tohle se deje pouze pri plnem rejdu pri pomale jizde..couvani..vyjizdeni atd.. Tema jsem nanasel ale obrazek jo..
Prosinec 13, 20177 r Je to úplně něco jiného. Dělají to manžety poloos. Při natočení se varhánky manžety dotýkají a třou o sebe. Očistí se a povrch se mázne speciálním mazivem.
Prosinec 13, 20177 r No to jsem napsal:-) akorat posledni status skodovky byl ze to je cajk a nic se nedponika.. Ted uz to necim mazou? Nebo je to stylem namaz si sam?:-) Btw co za specialni mazivo si pouzil?
Prosinec 14, 20177 r Já jsem problém neměl, ale říkal mi známý dělá vedoucího ve škoda servisu, že to takto dělají. To mazivo nevím jestli je speciální, říkal, že to očistí a namažou mazivem.
Leden 3, 20187 r Na mé OIII RS TDI FL 13.000km už to začalo taky dělat. Je to takové drhnutí. Zní to jako kdyby auto dlouho stálo a byly orezlé kotouče. Dělá mi to jen v malých rychlostech ( pod 20km/h )při brzdění, kola můžou být rovně anebo v plném rejdu do obou stran.
Leden 5, 20187 r Taky to hučení pozorují, dělá mi to když couvám do garáže, točím plný pravý, jakmile vytočím z plného zdá se že přestane. Najeto mám 5tkm , ale zatím jsem to nijak neřešil, to bych s tou mou hujdou musel byt v servise pernamentně a když ne se svou tak od ženy. Zajimavé je, že u předchozí trojky mi to nedělalo, až u té současné.
Březen 17, 20187 r Ahoj vsem. mam novou Octavii a najeto asi 300km a od zacatku se mi pri rozhizdeni i couvani na 1 a pri plnem rejdu ozyva z podvozku podivne huceni, rekl bych ze je to cim dal horsi, co by to mohlo byt?diky za info
Březen 18, 20187 r Ano, ja mam O3FL od podzimu, a dela me to takřka od nového auta . Koukam v diskuzi, ze se tim budu muset rovněž asi zabývat, dela me to urcite při uplnem pravem rejdu, doleva si nejsem jisty...
Září 19, 20195 r Začalo mi to dělat taky...teda nedávno docela citelně. Je jedno, jestli je auto studené nebo zahřáté. Uvažuju, jestli to vůbec v servise řešit ve smyslu, zda to padne na úrodnou půdu. ? Poradíte, prosím? ?
Září 30, 20195 r Díky za poznatek. Budu to teda při příští návštěvě servisu řešit prosbou o promazání těch manžet.
Listopad 13, 20213 r Ahojte,trošku to tu oživím.....Mám OCT 3 FL 1.8TSI,auto mi vydáva podobné zvuky pri rozjazde alebo v malej rýchlosti a vytočených kolesách,napr. na kruháči,ale najhlasnejšie pri rozjazde v plnom rajde.Všimol som si,že to nerobí pri studenom motore a naopak pri riadne zohriatom po dialňičnej jazde,inak stále....Akonáhle vytlačím spojku tak prestane.....Začalo mi to v cca 50 000km a robí to doteraz 105 000km.Upozorňoval som na to autorizák pri každej prehliadke a nikdy na nič neprišli....Navrhli mi,ak chcem, tak ísť cestou pokus-omyl,spojka,prevodovka a podobne,samozrejme na vlastné náklady,lebo to nemá vplyv na prevádzku automobilu....Vyriešili ste to niekto už?ďakujem za poznatky ohľadom tohto problému.....Ide mi len o to,že ten zvuk je také trenie,alebo vysoká rezonancie a jazdím vačšinou dlhé trasy,tak nech ma to niekde neprekvapí,keď sa nieco zoderie,prestrihne pri namáhaní....
Listopad 17, 20213 r Při plném vytočení doleva zvlášt pod výkonem mě to dělalo taky, je to výměna nějakého komponentu uložení převodovky..oprava asi za 5K
Listopad 18, 20213 r u TSi motoru je slyste hodne diferencial ... s vadnym ulozeni prevodovky to nema nic poslecneho, to se resi jen u nafty a do FL
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.