Únor 10, 20196 r https://forum.skodahome.cz/topic/137704-fabia-combi-style-12tsi-81kw-brmov-strieborný-šíp/?do=findComment&comment=2260398 Original F3 anténa s koncovkami AM/FM (biela) + DAB (čierna) je: 6C0 035 501 A Upraveno Únor 10, 20196 r od brrrrm
Únor 10, 20196 r Diky moc za cislo Na alegru jsou za 120 zloty Jsou levnejsi nez tato 6R0 Musel jsi neco vyrezat ve strese na tuto antenu? Upraveno Únor 10, 20196 r od TOMUS
Březen 14, 20196 r Před rokem jsem zkoušel tento doplněk, ale nic jsem nenaladil. Teprve před několika dny jsem to zkusil a ono to našlo stanice DAB+. Naladil jsem v rádiu volnou frekvenci a poslal DAB+ vysílání do rádia. Pak jsem to zkusil přes AUX a to se mi zdá lepší poslechově. Nicméně, přestože to hraje čistě, tak si myslím, že převodník toho doplňku je jednoduchý a nedosahuje tak kvalitní poslech. Bude to asi tím,že to nestálo ani 50€. Měl jsem k tomu připojenou dodávanou nalepovací anténu a napadlo mi jí odpojit. Nestalo se nic a doplněk hrál dál...Ale signál je jen v nejbližším okolí města,takže na využití při dálkových jízdách budeme muset ješte počkat než se zlepší pokrytí signálem DAB+. Je to cesta jak dostat DAB+ vysílání do rádií které to neumí. Dnes jsem se díval u Konráda a mají 5 těchto DAB+ doplňků v různých cenových relacích.(pokud je signál silný,tak jako anténu je množné použit cokoliv,ale já si myslím, že je nutné použít anténu určenou pro DAB+ a tím se pojistit proti výpadkům signálu)
Březen 14, 20196 r No tak když pominu, že je to hyzdič, tak pro mě stejně bezcenné. Nejde to pochopitelně ovládat stávajícím rádiem, také spojení s infotainmentem rovná se nule. MF volantem ovládání leda zapnout, zesílit/ztlumit a vypnout. Chápu ale, že někomu to může s obyčejným rádiem stačit. Já asi budu muset s koncem analogového FM koupit jiné auto. Doufám, že to bude za více než pět let.
Březen 15, 20196 r Kdyz to tu tak ctu, jsem fakt rad, ze jsem v unoru 2015 pri objednavani auta prozretelne priplatil nejaky peniz a objednal Bolero vcetne DAB.
Březen 31, 20196 r Taky bych si objednal Bolelo s DAB, ale když jsem si před 2 roky auto chtěl objednat, tak už jsem nemohl. Preferoval jsem raději čtyřválec motor 81kw a byl nucen vzít skladový vůz, naštěstí 90% věcí mnou požadovaných tam je. Jen by mně zajímalo jestli do Bolera dávali DAB nebo DAB+...
Březen 31, 20196 r V 14. 3. 2019 na 20:22, pppetr napsal: Před rokem jsem zkoušel tento doplněk, ale nic jsem nenaladil. Teprve před několika dny jsem to zkusil a ono to našlo stanice DAB+. Naladil jsem v rádiu volnou frekvenci a poslal DAB+ vysílání do rádia. Pak jsem to zkusil přes AUX a to se mi zdá lepší poslechově. Nicméně, přestože to hraje čistě, tak si myslím, že převodník toho doplňku je jednoduchý a nedosahuje tak kvalitní poslech. Bude to asi tím,že to nestálo ani 50€. Měl jsem k tomu připojenou dodávanou nalepovací anténu a napadlo mi jí odpojit. Nestalo se nic a doplněk hrál dál...Ale signál je jen v nejbližším okolí města,takže na využití při dálkových jízdách budeme muset ješte počkat než se zlepší pokrytí signálem DAB+. Je to cesta jak dostat DAB+ vysílání do rádií které to neumí. Dnes jsem se díval u Konráda a mají 5 těchto DAB+ doplňků v různých cenových relacích.(pokud je signál silný,tak jako anténu je množné použit cokoliv,ale já si myslím, že je nutné použít anténu určenou pro DAB+ a tím se pojistit proti výpadkům signálu) V jake oblasti si to vyskousel?
Duben 1, 20196 r Plzeň. Když jsem to zkoušel, tak byl možný poslech až do Holýšova, ale některé úseky to vypadlo. V Plzni se příjem přerušil např. vždy při jízdě po Karlovarské pod rondelem(podjezd kruhového objezdu-sjezd do dolíku).Taky jsem zaznamenal zhoršení příjmu v závislosti na počasí, ale domnívám se, že to může být tím, že tento adaptér byl levný. Poslouchám mnoho žánrů a např. poslech klasické hudby přes DAB je skutečným přínosem.
Květen 8, 20196 r Zdravim. Namomtoval jsem jednotku DAB+, a antenu co je doporucovana pres vyrobce teto krabici. Vysledek bo je dulezite. Radio hra dobre. Je to bodovo -mistne, - prijem jen z nejblizsi okoli. Kdyz teto krabicku zrovnam s DABem od kenwooda a ori antenu to je velky rozdil. Dlouho trva zmena stanic aby zacala hrat. Problem je v tom ze dlouho cita datove . Doufam ze u novejsi aktualizace bude lip. Datove zalezi od radia, zalezi jake mas radio. Jinak jsem spokojeny s tuto krabicou
Listopad 1, 20195 r https://www.lupa.cz/aktuality/nova-skoda-octavia-bude-mit-prijem-digitalniho-rozhlasu-v-zakladni-vybave/ Octavia 4 ho bude mít v základu. Jaký je váš názor v ostatních modelech škoda? Má smysl si za DAB připlácet nebo se na to vyprdnout? Díky
Listopad 1, 20195 r Jednoznačně připlatit, zvuk neporovnatelný. Zatím je pokrytí takové, že často přelaďuje na FM a zpět, což je otravné, na druhou stranu FM za pár let vypnou.
Listopad 1, 20195 r Souhlasim se s @bouchy Rozhlasove stanice oznacene jako HD to je opravdu pekne. Muzes se citit stejne jako bys byl na koncerte nebo v nahravcim studiu (kde se nahrava pisni). Vyskousel jsem to v Polsku.
Listopad 1, 20195 r S tím si dovolím nesouhlasit z několika důvodů. Zaprvé auto není koncertní síň. Ač se nám to někteří snaží namluvit. Hlavně ti, kteří do repro a odhlučnění vrazili peníze (včetně mě). Zadruhé bych neřekl, že FM vypnou. Žiji v Anglii kde jsou s DAB o dobrých deset let napřed a rozhodně nikdo neuvažuje že by FM vypnul. Za mě pokud bych k autu za 350 měl dát dva tisíce navíc tak asi ano. Ale víc bych nepriplacel
Listopad 1, 20195 r @OtaH ja vim , ze auto to neni koncertni sin ale pouzil jsem tohle jako porovnani :) před 2 hodinami, honza-marek napsal: https://www.lupa.cz/aktuality/nova-skoda-octavia-bude-mit-prijem-digitalniho-rozhlasu-v-zakladni-vybave/ Octavia 4 ho bude mít v základu. Jaký je váš názor v ostatních modelech škoda? Má smysl si za DAB připlácet nebo se na to vyprdnout? Díky Napisu neco takoveho. Pri vyrobe Octavie , dab+ stoji 3000 korun ceskych. Kdyz chces dodelat stoji 17050 korun jednotka a prace nevim. Takze vyplati se vzat Dab+ z vyroby. To je priklad trojkove fabie
Listopad 1, 20195 r Něco takového jsem chtěl slyšet. Ano ten příplatek je 3tis. Ale co se v současnosti dá chytnout v ČR v DAB? Pouze český rozhlas ne?
Listopad 1, 20195 r Jak kde: http://www.digitalradiodab.cz/mapy-pokryti.html http://www.digitalradiodab.cz/rozhlasove-stanice.html Upraveno Listopad 1, 20195 r od Kuchar7
Listopad 1, 20195 r Zatím v podstatě jen ČRo a pár dalších rádií, ale ne těch z "mainstreamu". Zato se dají chytit stanice jako Wave, Jazz, který imho nejsou šířený jinak (možná sat a net).
Listopad 1, 20195 r Mám Bolero s DAB+ z výroby (4/2017) a je to supr. Zde v Chomutově jde bez výpadků. Pokud jedu někam dál, tak se samozřejmě nějaký výpadek objeví, ale to se na FM stává přece také. Zajímavé je jak se ten výpadek projevuje. Z FM příjmu jsme zvyklí, že při zeslábnutí signálu začíná zvuk šumět. DAB jde do poslední chvíle jako by nic nedělo a pak prostě zmlkne, žádné šumění se nekoná. - FM se bude na základě směrnic evropské unie vypínat. Některé severské státy, například Norsko tak již učinily, další se připravují. U nás zatím nebyl stanoven datum. Je to úplně stejné jako s televizním příjmem. Dokud to nepřišlo, tak to mnoho lidí ani netušilo. Výhodou je lepší využití kmitočtového spektra, kdy je možno mít buď více stanic, nebo vyšší kvalitu. - Pokud mohu porovnat nabídku s FM, mám v DABu asi 3x více stanic. Některé FM stanice nejsou v DABu dostupné, stav se ale v průběhu let mění k lepšímu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.