Listopad 16, 20195 r Nájazd 5700km väčšinou okresky a mesto. Mam 6M. Upraveno Listopad 16, 20195 r od Marek_6000 Doplnenie údajov
Listopad 24, 20195 r Moje CNG. Nájezd zatím 3000. Dá se s tím i za 3,2 po dálnici, když se to nehoní, ale jakmile ručička přeleze 130 je to za 4 Kg. Město mám odpozorováno cca 6,5. Dávám se screen z app na tankování a infotai.
Duben 28, 20205 r Vypozoroval někdo "ideální otáčky" na nízkou spotřebu? Co tak zatím vím o benzínových motorech, měla by být křivka spotřeby v závislosti na otáčkách ze startu spíše klesající, někde kolem 2 tis/ot. narazit na minimum a poté zase růst. Tady mi to ale nějak nesedí. Včera jsem jel po městským okruhu a snažím se motor nepodtáčet, takže 60 km/h na 4 (dvouválcovej režim), udržuji rychlost a PP hlásí že mám zařadit 6. Přijde mi, že to hlásí poměrně brzo a "nabádá" řidiče k podtáčení. Leč řekl jsem si, že si přepnu na aktuální spotřebu a ozkouším zařadit na 6. Dvouválcovej režim se po přeřazení vypnul (nízký otáčky) a spotřeba skočila z 5 na 2.5 - 3 litry a to mě dost překvapilo. Jinak jezdím docela město, neustálé stání na semaforech a zatím kratší trasy -> spotřeba lehce přes 6 litrů na 100, ale je to lízlé delšími trasami po okrskách. (viz foto) Pro zajímavost kamarád s 1.0 TSI jezdí dokonce 50/50 město/okrsky pod 5 :)
Duben 28, 20205 r No to je dobrá otázka. Jazdim cca 2 roky a v autoškole sme jazdili na 1.4 TSI. To radenie bolo zjednodušene v zmysle 40-4ka, 50-5ka pri rovnej ceste. Teraz si poviete, že som jazdil na spotrebu. nas učili zásady ecodriving, plynula jazda, málo brzdenia ked tak motorom a najvyššie radenie. Avšak dynamika motora a hybnosť pri rovnej ceste a nezaťaženom aute hovorila jasne. To s tými otáčkami to je na forach a všade rád. Jedny jazdia 2000, iní aj 1500 ot/min, niekto pod 2500 nejde. Automaty radia čo najvyšší stupeň takže jasne že každý jazdí určite na režime S , zabudnite maju to v D a pri 55 maju aj 6ku. Každé auto ma ine sprevodovanie a iné možnosti. Ano nízke otáčky=karbon. A tu je článkov milion. Lenže ak necheme karbon vlastne by musel jazdiť na 2ke lebo šak benzín ma ideálne pásmo 2000-3500. Hej ale pri atmosférach nie týchto motoroch. Nehovoriac o tom, ze motory si aj na 1ke sami poradia všetko riadi elektronika. Samozrejme ked idem do kopca, predbhiehať tam treba podradovať to je jasné. A ešte k otázke: skušal som viacero režimov jazdy. Ak som šiel podľa toho ako ma naučili čo bolo zhodne s radením podľa indikátora samozrejme aj podmienky umožnovali radiť vyššie mal som spotreby okolo 5,8-6 l/100 pri 40 km trase mestom. Ak som to držal v otáčkach takže maximálne trojka niekedy 4 spotreba na tej istej trase bola 7,2-7,5 l/100. Rozdiely boli aj v tom či chcem dynamicky jazdiť alebo defenzívne. Pri jemnej nohe na plyne ta spotreba sla rapídne dole. Samozrejme nikoho som nebrzdil a šiel predpisovo +5-7 km/h ked sa dalo. A ešte k tomu aby nebol karbon. Raz za týždeň max dva vytiahnem na dialnicu alebo okresku a pekne vytočím. Rovnako kedy to umožnia možnosti na ceste a samozrejme zohriaty olej v motore. Možno sa mýlim určite niekto nebude súhlasiť. Ale hovorím za istých podmienok sa radiť vyššie dá ak píšem o svojom 1.5 TSI. Na spotrebu má vplyv aj režim 2-valce kedy dosť spadne sotreba avšak treba auto držať v danom pásme otčok takže jemný plyn. Ak začnem pridávať režim sa vypne a spotreba rastie. Samozrejme to platí na plynulom useku. Upraveno Duben 28, 20205 r od Marek_6000
Duben 28, 20205 r @Buchys - Odpověděl sis vlastně sám - respektive zobrazená aktuální spotřeba je toho důkazem. Obdobně se jezdí na Economyrun - rozjezd bez plynu, jakmile se auto pohne, ihned řadit dvojku, udržovat co nejvyšší rychlostní stupeň a řadit výš co nejdříve, takže pak je tam třeba i těch 55-60 km/h na šestku po rovině...
Červenec 6, 20205 r Moje dnešni spotřeha, vic foto Cesta Zadov, přes Vimperk České Budějky, Tábor,Pelhřimov, dále po dálnici na Brno, Ostrava, konec v Orlové. Dvě zastávky jedna v Pelhřimově nabrán benzín, proto na tripu jen 288 km, druhá před Ostravou manželka už fakt musela :-) Za mne spokojenost, najeto pět tisíc, na to že je na D1 tolik omezení na 80 km/h , 4.7 pěkná spotřeba, jo a po Pelhřimov řídila manželka.
Červenec 9, 20205 r Ahoj všem, také pět přihodím jednu spotřebičku z našeho výletování, Včera výlet Holýšov - Kašperské Hory.....a zpět. Tam za 6.4 l/100km., prum.rychlost 47 km/h...profil měl tendenci stoupaní, v autě dva pasanti.:-))....foto nemám, pořídil jsem až zpáteční jízdu........mile překvapen, ale hraje zde velkou roli, že zpět je to z "kopce".....Tak spokojenost se spotřebou.
Červenec 9, 20205 r Autor Fajn, ale zde se řeší spotřeba u vozů Octavia III. Karoq má svoje téma o spotřebě.
Červenec 10, 20205 r Rozkopaná d1 si přímo říká o ježdění “na spotřebu” - dnes zatím můj rekord na trase Praha - Zlín. 1.5 s automatem, prakticky celou dobu na tempomat, najeto celkem 13 000 km, mírně příznivý vítr. P.S.: Nejet na spotřebu znamená mít průměrnou rychlost cca o 10 km/h vyšší a dle větru spotřebu cca o 1-1,5 l / 100 km vyšší.
Červenec 16, 20205 r Já jel minulý týden Praha-Velké Meziříčí-Praha za 5,7, taky automat, adaptivní tempomat + každý výjezd z omezení plný kotel, aby mi na D1 ten můj oř nezlenivěl. Dlouhodobě zatím 6,2-6,8, ale nijak to nešetřím. Do práce jezdím z okolí Prahy, takže půl cesty okrsky, nebo dálnice + půlka město.
Červenec 19, 20205 r @michal.vrbka - Screen se spotřebou od @mzp je ze Škoda Connect. @jaydoo - První nádrž na novém autě byla Verva 100 z Benziny, druhou nádrž zkusím Natural 98 z Ona + VIF.
Červenec 19, 20205 r Ale predpísaná je 95,nie? Keď tak raz za čas nie je asi zlé dať aj 98,ale asi nie moc často...?
Červenec 19, 20205 r @jaydoo - Ano předepsaná je 95, avšak u přímovstřikového benzínu je lepší používat benzín s co největším oktanovým číslem = sníží se spotřeba, motor bude mít lepší reakci na plyn a pokud ho nebudeš podtáčet, tak jak radí rádce řazení, tak se vyhneš i riziku zakarbonování. Zvláště u TFSI (TSi) je lepší používat aditiva benzínu (VIF, apod.).
Srpen 29, 20205 r Tak som teraz absolvoval trasu Senec - Jasná a naspäť. Po dialnici cez Donovaly. Spotreba pekná, na to, že mam najazdených cca 3000 km Celkovo 540 km za 7:04 pri priemernej rýchlosti 77 km/h bola spotreba 6,4 l/100 Ale cesta z Jasnej bola len za 6,0 l/100km (252 km, 2:54 hod, 87 km/h priemer) a to som isiel tempomat na 139 a trochu viac :) Aj donovaly som vybehol celkom rýchlo...
Září 26, 20204 r V 17. 7. 2020 na 0:15, michal.vrbka napsal: Apropo, co to používáš za appku? ...můžeš zkusit spritmonitor nebo fuelino( ta je i počeštěná)...
Červen 15, 20214 r Po roce ježdění, najeto 11k km, se dlouhodobá spotřeba ustálila na hodnotě 5,9l. Denně do a z práce a o víkendu mimo Prahu.
Leden 9, 20223 r Dlouho byla průměrná rychlost 80km/h ale jak jsem přijel do Prahy rychle to kleslo. :( I při průměrné 100km/h může být slušná spotřeba. :) Upraveno Leden 9, 20223 r od Fox50
Červenec 12, 20223 r Trasa Vyžlovka-Říčany-Štěrboholy-Bertramka Upraveno Červenec 12, 20223 r od PavkaKorčagin
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.