Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj zeptám se trošku mimo dosavatní téma. Řeším výměnu předních kotoučů a brzdových destiček. Kotouč jsem schopný si oměřit ale nějak se nemůžu doměřit nových destiček (rozebírat to chci až při vlastní výměně). Nedá se přesný typ/rozměr kotoučů/destiček sehnat někde jednoduše podle vinka (aniž bych teda musel do Škoda servisu). Protože i po zadání všech upřesnění auta na různých internetových obchodech mi vyjede několik rozměrů jak kotoučů, tak destiček. A nerad bych to jezdil neustále vracet a měnit. Chci jít, jak se říká na jisto :) Díky za rady

Vloženo
Ota Rákosník, on 28 Bře 2016 - 19:36, said:

Protože i po zadání všech upřesnění auta na různých internetových obchodech mi vyjede několik rozměrů jak kotoučů, tak destiček. A nerad bych to jezdil neustále vracet a měnit. Chci jít, jak se říká na jisto :) Díky za rady

To je těžká rada, když nám - na rozdíl od obchodů - neupřesníš vůbec nic...

Rok, motor, 4x4 nebo 4x2 by stačilo.

Vloženo

Je to 2010, 2.0TDi; 103 kW, 4x4. Etku nemám a zatím se mi jí nedaří stáhnout. Nakonec jsem se ale dopátral a obojí už i vyměnil. Ale kdyby někdo řešil podobný problém. Tak průměr kotouče pro přední nápravu je 288 mm. Destičky pro tento průměr pasují také pro průměr 312 mm. Snad to někomu pomůže

• o 2 roky později...
Vloženo

Tak jsem si po víc jak 100 tis. km a po 9 letech vyměnil přední kotouče s destičkama (kotouč byl už dost vybroušený měl 18 mm z původních 22mm), vše šlo hladce, měnil jsem si to sám (resp. ve dvou), zadní kotouče i destičky tam ještě přes zimu nechám, možná je tam nechám ještě o trochu déle, ty tolik nehoří a pak je taky vyměním, šlo to poměrně snadno. 

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Zdravím.

Abych nezakládal nové téma. Prosím o radu jaké kotouče a destičky na předek Yetyho. Rok 2012, motorizace 2.0  125 kw. V obchodech jsou 3 rozměry a 2 tloušťky.

Dle VIN mi nedokáži poradit.

Díky moc

Vloženo

Také jsem to kdysi sháněl. Tenkrát jsem dospěl k závěru, že velikost kotoučů je primárně určená obsahem a výkonem motoru. Já mám 2.0 a 103 kW a průměr kotouče mám 288mm. Tuším, že na 125 kW by měl být rozměr 312mm, k tomu destičky pro tento rozměr kotouče. Zkus se podívat na skoda-dily.cz. Zadáš vinko a zůstanou ti tam jenom věci, které jsou pro tvé auto.

Vloženo
před 4 hodinami, Naahk napsal:

Nezkoušel. Zatím jsem byl schopen toto vyměnit na každém autě sám.

Jsem nemyslel to dávat do servisu - jen si u nich nech uděla nacenění a ze soupisky dílů zjistíš, co tam patří. Dá se to vyřešit po mailu.

• o 1 rok později...
Vloženo
V 7. 5. 2019 na 15:26, Ota Rákosník napsal:

Pokud nechceš dávat originály, za mě mám celkem dobré zkušenosti s ATE. Brzdí a nehvízdají. Zimmerman osobně neznám. Respektive značku znám, ale nikdy jsem je nezkoušel.

Značka ATE jsou originaly!

Vloženo
V 6. 5. 2019 na 10:56, Naahk napsal:

Zdravím.

Abych nezakládal nové téma. Prosím o radu jaké kotouče a destičky na předek Yetyho. Rok 2012, motorizace 2.0  125 kw. V obchodech jsou 3 rozměry a 2 tloušťky.

Dle VIN mi nedokáži poradit.

Díky moc

V kufru mas nalepen stitek s podrobnou specifikaci vozidla tkzv.PR-cislo.Např. 1KD je kotouc 252mm,1KS=272 mm, 1KJ =282 mm,a kazdy prumer kotouce ma jiny typ brzdove desticky.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Ahoj. Nevím jestli to už není mrtvé vlákno. Dával jsem před rokem a půl nějaký Zimmermanny za 1000 kč jeden a zase mi to kope do pedálu jak šíleny. Teď objednávám nějaký vrtaný za 1800 kč jeden. Je možný aby se ty kotouče tak rychle zkroutili ? Od pohledu vše vypadá jak nové. Díky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...