Deawon Vloženo 19. Březen 2021 Sdílet Vloženo 19. Březen 2021 Mám od 10/2019 najeto teprve 11600km a při 15000km plánuji první servis . Olej+ olej. filtr + vzduchový filtr + kabinový filtr. Psal jsem do dvou servisů v mém okolí a oba mi napsali, že cena bude kolem 7000Kč což mi přijde jako dost. Ještě jsem jim psal, zda si mohu zakoupit extra originál olej sám. Tak uvidím co napíšou. Kolik může stát samotný olej? 1500Kč? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 19. Březen 2021 Sdílet Vloženo 19. Březen 2021 7000,-- je podle mě opravdu hodně. Očekával bych podle tvého soupisu cenu u slušného servisu mezi 4-5 tisíci na Rapidu. Samotný olej 4l - 5w-30 800-1000,-- Kč podle značky, 0w-20 1000-1400,-- podle značky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 19. Březen 2021 Sdílet Vloženo 19. Březen 2021 za 7 děláme skoro rozvody a né servisku :-) :-) ale podle odezvy lidí z okolí to vypadá,že autorizáky pořádně zdrahly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 19. Březen 2021 Sdílet Vloženo 19. Březen 2021 Menší neautorizované servisy budou peníze přehazovat vidlema, od autorizáků všichni utečou. To se bude někdo mít :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 19. Březen 2021 Sdílet Vloženo 19. Březen 2021 To asi ne,leasingovky atd pořád budou do autorizáku jezdit a těch je mraky,ale kupodivu co Vím ta LeasingPlan,Arval a asi i jiné už jezdí do autorizáku jen na servis,ale případné havárie už v autorizakách nedělají!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 19. Březen 2021 Sdílet Vloženo 19. Březen 2021 Po dvou letech mám za sebou třetí výměnu oleje při cca 28.000km. První dvě včetně oleje za 3.200 kč. Třetí povinná "prohlídka", vlastní olej+filtr a kabinový za 1.200 kč. Dálší bude už 15.000 nebo rok. Takže ty ceny jak kde. Taky nevěřím, že v AS nebudou mít co dělat, "soukromníci" je neuživí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 24. Březen 2021 Sdílet Vloženo 24. Březen 2021 No olej stojí cca 1300Kč + 3x filtr kdyby po 500Kč? takže materiál řekněmě 3000Kč cca. jako vzít si za práci 4000Kč je brutální. S mým olejem mě poslali do háje. Prý kvůli tomu, že na trhu je spousta padělků olejů. No záruku mám, tak tam budu bohužel muset jet. Ještě jsem poptal cenu za aktivaci zadních světel při denním svícení, abych přes léto šetřil xenony. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 24. Březen 2021 Sdílet Vloženo 24. Březen 2021 (editace) @Deawon Origo olejový filtr koupíš za 180kč. Koukni na stránku č. 6 tohoto tématu, je tam můj příspěvek ohledně domácí výměny vč. odkazů, cen, apod. Jinak samozřejmě litr oleje v AS stojí násobně více, než co seženeš někde na e-shopu. V servisu se litr oleje pohybuje běžně okolo 600-700kč/litr. To je v první řadě důvod, proč málokteré servisy akceptují vlastní olej. Přišli by o snadný peníze. Kord, když si člověk uvědomí, že servisy ty oleje nakupují v sudech s ještě lepší cenou, než běžný člověk někde na netu. Editováno: 24. Březen 2021, autor: Rapid1.0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 24. Březen 2021 Sdílet Vloženo 24. Březen 2021 (editace) Litr oleje vychází automobilku obvykle do 100 kč na litru. Na druhou stranu mají pravdu, že eshopy často prodávají padělané oleje, je to prostě problém... Na druhou stranu v AS ho často ani nevymění i když ho účtují, tak si vyberte potom :-D Editováno: 24. Březen 2021, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 24. Březen 2021 Sdílet Vloženo 24. Březen 2021 No stručně řečeno mám auto v záruce do 10/2024, takže asi tak :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 24. Březen 2021 Sdílet Vloženo 24. Březen 2021 (editace) To vůbec nemusí znamenat problém. Najdi si v okolí rozumný servis, který ti výměnu udělá v pohodě do 4 tisíc max. Pak lihovkou udělej čárku na filtr a při přebírání auta zpět se na něj zase koukni. Jestli tam bude nový filtr bez čárky, bude na 99,99% vyměněný i olej. Editováno: 24. Březen 2021, autor: Rapid1.0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 24. Březen 2021 Sdílet Vloženo 24. Březen 2021 Teď nějak nechápu k čemu mi to bude. Kvůli záruce musím měnit olej v originálním servisu. Max. si můžu ověřit, zda mi ten olej vážně vyměnili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 24. Březen 2021 Sdílet Vloženo 24. Březen 2021 Myslel to tak že máš měnit olej po 15K km v garáži a po dalších 15K (celkem 30K) v AS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 24. Březen 2021 Sdílet Vloženo 24. Březen 2021 před 3 minutami, Deawon napsal: Teď nějak nechápu k čemu mi to bude. Kvůli záruce musím měnit olej v originálním servisu. Max. si můžu ověřit, zda mi ten olej vážně vyměnili. Přesně tak jsem to myslel. Někdo se vážně bojí a někomu se to stalo, že si to servis naúčtoval, ale olej nevyměnil. Anebo vyměnil jen olej, ale filtr nechal původní. To co jsem napsal, že čistě pro tvůj klid na duši, pokud jedeš do neznámého, neozkoušeného servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 25. Březen 2021 Sdílet Vloženo 25. Březen 2021 Filtr si označím a jestli zaplatím 7tisíc a filtr mi tam nechají a nový bude na faktuře, tak je tam zjebu na dvě doby a udělám jim ostudu po celém okrese. Chybí mi ještě 3400Km, ale vzhledem ke covidu teď skoro nejezdím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 25. Březen 2021 Sdílet Vloženo 25. Březen 2021 (editace) V 19. 3. 2021 na 10:09, Deawon napsal: Mám od 10/2019 najeto teprve 11600km a při 15000km plánuji první servis . Olej+ olej. filtr + vzduchový filtr + kabinový filtr. Psal jsem do dvou servisů v mém okolí a oba mi napsali, že cena bude kolem 7000Kč což mi přijde jako dost. Ještě jsem jim psal, zda si mohu zakoupit extra originál olej sám. Tak uvidím co napíšou. Kolik může stát samotný olej? 1500Kč? Asi tomu nerozumím, auto máš od 10/2019 takže do servisu tě PP pošle +/- 09 až 10/2021, tedy po dvou letech a ty chceš měnit olej až při 15.000km do kterých ti navíc ještě chybí 3.400km. Připadne mi to celé jako nesmysl, proč jsi olej nevyměnil s tvým nájezdem do 10.000? Ještě si upřesni co ti ukazuje PP, já auto kupoval 15.3.2019 a dle ukazatele PP jsem měl jet na prohlídku už cca do konce února, tedy když auto už "aktivovali" k prodeji a já žil v iluzi že pojedu až kolem 15.3. Zjebat můžeš koho chceš a z ostudy si nic dělat nebudou, buď v klidu 😀. Já sice bydlím na vidlákově, ale v okolí 50km mám 4-5 AS a vždy dám na osobní jednání než na nějaké to dopisování. Nakonec už víc jak 10 let jezdím do toho nejbližšího, kde se už dobře známe, ale v jejich mateřském AS jsem musel být jednou lehce nepříjemný při reklamaci Sandenu, ale nakonec mi vyšli vstříc. Editováno: 26. Březen 2021, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 26. Březen 2021 Sdílet Vloženo 26. Březen 2021 Tak nebýt lockdownu, tak jsem měl 15k najeto někdy cca v květnu. Pak chci měnit po 15k nebo jednou za rok. Docela mi vyhovuje termín cca červenec, kdy po hlavní pylové sezoně a před dovolenou nechám vyměnit olej + filtry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 30. Duben 2021 Sdílet Vloženo 30. Duben 2021 Ve středu se mi na služebním Rapidu rozsvítila nízká hladina oleje. Měsíc před plánovanou výměnou v 28tisících km. Zajel jsem do Škody ve Zdicích a musel koupit litr oleje za 700Kč. Ptal jsem se na první servis s výměnou oleje + filtry a prý cca 5-6tisíc Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 30. Duben 2021 Sdílet Vloženo 30. Duben 2021 Nějak nechápu, proč tebe, správce vozového parku ve firmě nebo rovnou servis nenapadlo ten olej rovnou vyměnit. Takhle tam pojedeš za měsíc znovu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 30. Duben 2021 Sdílet Vloženo 30. Duben 2021 Lebo takto servis zarobi o 700kc viac a to sa oplati. Navyse na vymenu oleja treba zdvihak tj objednat sa, doliat ide aj na parkovisku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 30. Duben 2021 Sdílet Vloženo 30. Duben 2021 před 55 minutami, Rapid1.0 napsal: Nějak nechápu, proč tebe, správce vozového parku ve firmě nebo rovnou servis nenapadlo ten olej rovnou vyměnit. Takhle tam pojedeš za měsíc znovu. A nebo dolít na tu chvíli i olej za pár peněz mimo AS, ten motor se z toho nezblázní. 5-6 tis.? slušná pálka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 30. Duben 2021 Sdílet Vloženo 30. Duben 2021 (editace) @Deawon Pokud ti 700 Kč proplatí firma, tak ok, ale udělal by si to i soukromě? Do té sračky s téměř 30ti tis.km si mohl nalej do výměny cokoliv. edit: ben06 mě asi o 20 vteřin s odpovědí předběhl :-) Editováno: 30. Duben 2021, autor: Dodi 15 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 3. Květen 2021 Sdílet Vloženo 3. Květen 2021 Pokračovat v jízdě jsem s tím nemohl a na výměnu bych čekal několik dní. Litr oleje mi firma proplatí, takže proč riskovat, že tam naleju něco špatně. Na netu ten olej stojí do max 1200Kč/4litry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 (editace) Zdravím Vás, jen se chci ujistit, pač jsem byl na výměně oleje před 2 roky takže si už nepamatuji kolik bude potřeba na výměnu oleje. PP mě posílá na výměnu do servisu o cca. 3 měsíce dříve. Kupoval jsem tehdy celkem 5 litrů s tím, že to bylo 4+1 l a ten 1 l mi zůstal. Takže by mě mělo stačit objednat jen 4 litry? Ptám se pro jistotu :) Editováno: 19. Říjen 2021, autor: mbrazdil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 Ano, stačí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.