Znedlob Vloženo 27. Červen 2019 Sdílet Vloženo 27. Červen 2019 Dneska koukám i na kompresor. Je to Poland. Když ho poprvé po dlouhé době zapnu, tak něco (asi on) zapíská. To asi taky nebude úplně zdravé, že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 27. Červen 2019 Sdílet Vloženo 27. Červen 2019 Pokud je to takové zasyčení, tak je to normální. Taky mám polský Sanden. Rok, najeto 30 tkm. Občas píská (hlavně když nemusí tolik chladit), ale neřeším to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 27. Červen 2019 Sdílet Vloženo 27. Červen 2019 Tak jsem zvedl zadek, nahrál to a hned zašel do CBAuto. Technik hned věděl. ? Díly objednané, předběžně dorazí v pondělí a oprava 2-3 dny. Jinak pokud mohu trochu OT, tak jsem se ptal i na takové běžné závady u 1.0Tsi a F3 před FL. Nejčastěji údajně odchází škrtící klapka, kde praskají pružinky. Ale jak se to projevuje, jsem se raději už neptal. ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 27. Červen 2019 Sdílet Vloženo 27. Červen 2019 O žádný syčení nejde, cvrči proměnlivě naběhnou při AC a po vypnutí jsou hned zticha a po 100km cestě jich mám plnou hlavu. Jestli někomu stačí kolem komína zesílit rádio tak taky gratuluji. Na AS momentálně nemám čas, ale už to dlouho nevydržím. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin730 Vloženo 27. Červen 2019 Sdílet Vloženo 27. Červen 2019 (editace) Cvrčky rádio nepřehluší, člověk to slyší i když nechce, přitom to není silný zvuk ale dokáže to znechutit jízdu,mám za sebou prvních 700km s novým Densem a ticho jak v hrobě....nedejte se a reklamujte, hodně štěstí Editováno: 27. Červen 2019, autor: Martin730 Chyba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 27. Červen 2019 Sdílet Vloženo 27. Červen 2019 Eviduješ i nějaké jiné změny? Vliv na výkon motoru, výkon chlazení atd.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 27. Červen 2019 Sdílet Vloženo 27. Červen 2019 (editace) Tak jsem se urval u práce a jel do AS, dle sdělení technika TPI ke kompresoru prý není, v servisu to bylo zrovna potichu, ale zvuk se ozval po cestě domů tak jsem ho nahrál a poslal ho. Navíc se ozvalo palivové čerpadlo které při startu hučí a to si i nahrál. Chvíli jsem hrál blbce a pak na něj vybalil, že o problémech Sandenu vím, pak přiznal že Sandeny už řešili. Takže čekám na vyjádření výrobce. Najeto 3.800 km. Rovnou jsem si domluvil výměnu oleje, poprve a naposled vezmu jejich. Editováno: 27. Červen 2019, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin730 Vloženo 27. Červen 2019 Sdílet Vloženo 27. Červen 2019 Čerpadlo mi hučí taky, další bolest Rapidů, zatím jsem to nechal být,jsem rád za vyměněný kompresor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin730 Vloženo 27. Červen 2019 Sdílet Vloženo 27. Červen 2019 Žádné změny neeviduji, chladí to stejně dobře jako s pískajícím Sandemem a jede to stejně jako předtím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 1. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2019 Reklamace kompresoru i čerpadla uznána, sice jsem objednán až za dva týdny a to už vydržím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jdom Vloženo 1. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2019 (editace) Zdravím, povedlo se někomu prosím vyřešit výměnu kompresoru na záruku v Ostravě nebo v okolí? Jde o Rapid 2017 1.0TSI a stejný problém. V Ostravském Auto Helleru měli auto 4x, celkem cca 2 týdny, jednou týden v kuse a prvně kromě doplněné chladící kapaliny (které chybělo 20g) nevyřešili nic. Nakonec reklamaci zamítli, protože ti blbci vzali jiný Rapid, který pískal úplně stejně a řekli (stejně jako u převodovky na které občas nejde ani vyřadit), že je to výrobní vlastnost a je to normální chování. Máte někdo zkušenost se stejným problémem a nevíte ve kterém servise by to byly schopni vyřešit? Za 3 týdny jedeme na dovolenou a chci to do té doby konečně dořešit (řeším to od března), stačí 2 hodinová cesta a člověk čeká kdy se z toho zvuku zblázní. Díky, Editováno: 1. Červenec 2019, autor: jdom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 1. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2019 Máš písemně od nich že se jim to projevilo a je to vlastnost? Pokud ano, napiš do ŠA přímo. Pokud chceš, pohledej je zde výstřižek z TPI kde je ten problém popsán (popřípadě mi napiš SZ). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 1. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2019 AS hledal TPI nevím jestli dle VIN a nic nenašel, TPI tady sice byla a to asi nic nepomůže, tím jsem argumentoval taky. Nahrej si zvuk u výdechu AC a pošli to do ŠA. Ve svém okolí určitě nemáš jedinný servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 1. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2019 Na Ostravsku se povedlo v záruce vyřešit u Autocentrála Třebovice a Automotor Čavisov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jdom Vloženo 1. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2019 (editace) před 1 hodinou, Martab napsal: Máš písemně od nich že se jim to projevilo a je to vlastnost? Pokud ano, napiš do ŠA přímo. Pokud chceš, pohledej je zde výstřižek z TPI kde je ten problém popsán (popřípadě mi napiš SZ). Ano, přímo do protokolu, respektive nějaký "Náhled Garančního listu" zapsali "Bylo vyzkoušeno vozidlo stejného typu a bylo zjištěno, že se jedná o standardní hlukové projevy klimatizace".. TPI jsem našel, napíšu jim mail, snad to něčemu pomůže. před 1 hodinou, ben06 napsal: AS hledal TPI nevím jestli dle VIN a nic nenašel, TPI tady sice byla a to asi nic nepomůže, tím jsem argumentoval taky. Nahrej si zvuk u výdechu AC a pošli to do ŠA. Ve svém okolí určitě nemáš jedinný servis. Zvuky mám nahrané, dodal jsem jim jich asi 5 za všelijakých podmínek. Ano, servis to není jediný, ale nechci zkoušet 5 servisů kde si auto vždycky nechají na 3-4 dny a řeknou akorát smůla. před 25 minutami, slapnahrabe napsal: Na Ostravsku se povedlo v záruce vyřešit u Autocentrála Třebovice a Automotor Čavisov. Díky, vyzkouším. Editováno: 1. Červenec 2019, autor: jdom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 1. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2019 Nevím na co potřebují auto 3-4 dny, mě avizovali že si ho nechají 2 max 3 prý kvůli proplachu a výměně palivového čerpadla a já chci rovnou i výměnu oleje i když budu mít cca jen 5000km, ale nechce se mi tam znova, auto potřebuji a mám dovolenou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 (editace) Dnes uznana reklamacia kompresoru klimy, ale mne tam udajne idu davat nejaky Delphi 5Q0 816 803 D. Ze vraj im system dovolil objednat iba Sanden alebo tento Delphi. Podla vas je to ok ? Co sa uz nevyraba Denso? Editováno: 10. Červenec 2019, autor: siscox Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 15. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2019 (editace) Tak taky mám vyměněno v rámci záruky. Musím říct, že jsem to ani nečekal. 1.7. Jsem byl v servise s tím, že mě hučí klimatizace ( vzdávalo to zvuky jako když v okolí lítá helikoptéra), ale chladí normálně. Objednán na 10.7. s tím, že to pravděpodobně bude málo chladiva a že ho doplní a dál se uvidí. Při příjezdu na objednaný termín mě oznámili, že se kompresor bude měnit za Denso + vysoušeč dle pokynů Škodovky. Na stole technikovi leželo i to výše zmiňované TPI. Takže pro mě milé překvapení, že to šlo tak hladce. V servisu bylo tři dny. Auto je vyrobeno 10 . 2014 a mám 5letou záruku. Púvodní kompresor byl polský Sandem. Editováno: 15. Červenec 2019, autor: Lusta17 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 15. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2019 No co jsem se bavil s kamosem, servisnim poradcem. Tak snad Sanden uz ani nema smlouvu se Skodovkou. Akorat je otazkou kdy to skoncilo. Takze se obavam, ze loni v rijnu tam taky jeste muzu mit Sanden. Jinak na sve FIII FL zatim slysim slabe cvrlikani nekdy hlasitejsi jindy tissi. Takze zatim vyckavam. Zkousel jsem to nahrat ale je to porad dost tiche. Nicmene ve stredu jdu na olej po 16tis., tak se kouknem co tam za kompresor mam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 15. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2019 @lumirnavrat V Rapidu se v pohodě dostaneš třeba mobilem ke štítku na kompresoru (4/2018 a je to Sanden), tak snad ani na F3 to není problém zjistit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 15. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2019 Taky jsem to zjistil mobilem, měli mi výměnu dělat dnes, ale je to odloženo o týden. TPI v AS nenašli byl jsem neodbytný a lehce vytočený tak by mě zajímalo jestli opravdu existuje dle VIN nebo podle čeho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2019 @lumirnavrat Podívej se tam mobilem, dá se tam celkem dobře dostat. Ale nechci být zbytečně kritický, ale čekám Snaden... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 16. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2019 to ma 2 drobnosti:), ktere pro vetsinu tady ale problem nejsou:D 0. muselo by se mi chtit:) 1. musel bych vedet kde to hledat. pro me je auto spotrebka, takze neresim kde co v motorovem prostoru presne je. zajima me jen merka oleje, baterka, a ostrikovace:) Samozrejme poznam i nadrzky na brzdovku ci chladici kapalinu. Ale vetsina dalsich veci jako alternatory, ruzne kompresory atd me nechavaji chladnym a neresim kde to tam je. 2. pokud je listek ze spatne strany, tak zvrchu udajne neni videt. A jelikoz zitra se bude menit olej, tak se to zbouchne pri jednom:D Ale taky spis ocekavam ten Sanden. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 16. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2019 Hele já jsem hrozné nemehlo a vyfotil jsem to na první pokus. Ale jestli jdeš na olej, tak je to jedno. Sám jsem zvědavý, jestli tam pořád dávají tu hrůzu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef_1 Vloženo 17. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2019 Zdravim,nemate nekdo tip na servis kde uz vymenu za Sanden delali a uznali - Prostejov a okoli? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.