Únor 21, 20196 r Ja jsem je koupil a manželka neni moc nadšená ale porovnat nedokážu. Asi bych si příště priplatil...
Únor 22, 20196 r Autor Já jsem koupil Dunlopy Winter Sport 5 v 16" rozměru a s indexem 95H (v zimě 240 km/h fakt jezdit nebudu) a maximální spokojenost. Na předchozím autě jsem měl Polaris 3 a ty hrozně klouzaly, hlavně na mokru. Le je pravda, že jsem na nich všude vyjel i v Alpách. Jak jsou na tom Polaris 5 nevím, ale zázračné zlepšení bych nečekal. Takže jsem radši trochu připlatil. Jestli chceš levnější, ale dobré pneu, tak celkem dobře v testech vychází Hankook Winter i*cept rs2 w452. Koupil jsem je letos manželce na její auto (Mazda 2) a říkala, že citelný rozdíl proti původním starým Sava Eskimo. Ty Savy hodně klouzaly na mokru, i v mírné zatáčce. Vzorek měly dobrý, ale už byly staré, takže možná ztvrdly.
Březen 2, 20196 r V 22. 2. 2019 na 18:45, velkepeni napsal: Ja som mal goodride sw608 r17 sa super. Len cca 100km treba ich zabehnut To mohu potvrdit, u mě prvních 100 nebo 200 km auto jako by v zatáčkách ujíždělo bokem, nedrželo stopu. Pak tento projev zmizel a gumy supr jak na mokru, tak na sněhu. BF Goodrich G Force Winter 2
Květen 30, 20196 r Mám objednaného Karoqa Sportline na 18'' Mytikas s termínem dodání cca listopad 2019. Jaký máte názor na tyto zimní kola? https://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/zimni-komplety/kompletni-zimni-kolo-17“-trinity-s-pneu-pirelli-pro-karoq-cbx215508ssz3lx/0/1/24/43/1001 Na jaře bych rád přehodil gumy abych měl 18'' Mytikas na zimu a 18'' Trinity na léto. Bydlím v místě, kde během zimy není skoro žádný sníh a na hory nejezdím, tak myslím, že 18" budou v zimě OK. Díky
Květen 30, 20196 r V 8. 11. 2018 na 9:16, mr.slim napsal: Tiez pripraveny na zimu s 18tkami :) Uvažuji o koupi těch samých kol na zimu. Nějaké zkušenosti, jak auto sedí, spotřeba apod.? Díky Upraveno Květen 30, 20196 r od Roman.dj1
Květen 30, 20196 r jako nazor muzeme mit na kola? tam je tomo tom, jestli se ti libi, nebo ne (to kmotauce, jaky nazor mame na 18” trinity. 18” jako 18”. k druhe casti - 18” na karoqu - vizualne poutave. auto sedi jako pribite (mam je jako zimni i jako letni). samozrejme vyssi spotreba, horsi dynamika. a cejtis kazdou diru (pricne plne zpomalovaci prahy jsou docela prkelne).
Květen 30, 20196 r Vím, že je zde jiné téma, kde se řeší spotřeba. Ale jakou máš cca spotřebu? Oproti 17 bych nečekal nějaký závratný rozdíl. Díky Upraveno Květen 30, 20196 r od Pawouk Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora.
Květen 30, 20196 r dlouhodobou cca 7,5. na dalnici (140 tacho) 7,5 - 9 podle profilu na okreskach 6-8 ve meste 5,5 - 9
Červenec 25, 20196 r Zdravím pánové, mám dotaz.Ve velkém techničáku mám pouze 17" kola jako zimní a chybí mi tam 16" .Je možné doplnit tento rozměr do techničáku včetně rychlostního údaje H to je do 210km/hod.Protože v 16" 95V nebo 99V skoro nenajdete,jen pár a velmi drahé. Děkuji předem za každou radu. Musím doplnit že mám 1'5 TSI manuál a předokolku. Upraveno Červenec 25, 20196 r od man.kar
Červenec 25, 20196 r Tak všechno jde, ale je otázka, zda ta pakárna a případně vynaložené prostředky za to stojí . Orientační info k postupu zde: https://https://www.mdcr.cz/Dokumenty/Silnicni-doprava/Schvalovani-vozidel/Postup-zapisu-rafku-a-pneumatik-do-technickeho-pru Jinak dát na Karoqa 16, do je jak dát na traktor pneu z dodávky ... dej si tam ty 17 i na zimu , těch se dá za rozumný peníz sehnat hafo a budeš mít klidné spaní
Červenec 25, 20196 r Index H je 210km/h a ne 110 (asi překlep). Nemusíš mít na autě přímo index jaký je psán v TP, když máš pneu s nižším stačí nastavit (je to povinnost řidiče,vlastníka) v infotainmentu rychlostní varování s příslušnou hodnotou, kontrolují to např. na technické kontrole (vlastní zkušenost). Asi bych radši taky zvolil 17, auto vždy vypadá líp na větších kolech ?
Červenec 25, 20196 r Díky za info! Karoq v základu se normálně prodává na 16" kolech ,kola jsou na průměru jen o 4 mm menší o proti 17" protože mají větší výšku bokú 215/60 R 16 a na zimu klidně stačí ,plechové disky za 830 Kč a zimák za 1880 Kč ,valivý odpor B, na mokru B ,hluk 69 dB ,BF Goodrich G- FORCE Winter 2 215/60 R16 99H Jinak souhlasím že auto vypadá líp na 17" jen se divím že 16" nemám zapsané jako druhou možnost použití. V zimě jezdit moc nechci tak zvažují ekonomickou variantu. Upraveno Červenec 25, 20196 r od man.kar
Červenec 25, 20196 r Tohle jsem hodně řešil při koupi auta v listopadu. Chtěl jsem 16" plecháče a na ně obout prémiové pneu (vzhled pro mě nehraje žádnou roli, bezpečnost ano). Navíc jsem chtěl mít jistotu, že můžu použít sněhové řetězy (mám předokolku a podle manuálu k autu je lze nasadit pouze na 16" kola). Hodně jsem toho přečetl na různých webech, protože jsem měl za to že M+S je pneu výrobci značena zimní pneumatika a musí to sedět s velkým TP. Po všech možných článcích jsem došel k závěru, že M+S rozhodně neznamená zimní pneu. Na levných pneu M+S lze najít i na letní gumě. Někteří výrobci zas tímto symbolem označují celoroční nebo SUV gumy. Ptal jsem se i dealera, kde jsem auto kupoval a potvrdil mi, že zimní 16" pneu jsou naprosto v pořádku a mnou dodanou sadu mi přezul místo letních 17", na kterých auto vyjelo s fabriky (počasí právě v době převzetí auta na letní pneu nebylo). Pojišťovny (co jsem se dočetl) zas řeší v jakém stavu pneu je a například zda použitím zimní místo letní šlo předejít nehodě. Rychlostní index jsem dodržel dle velkého TP, jelikož například v Itálii je to povinnost. V Rakousku tě zas s předokolkou bez řetězů v zimě za špatného počasí do hor nepustí. Docela by mě zajímalo, jestli Ti kdo kupovali Karoq na 16" mají v TP M+S pro 16" variantu. Pokud ne, tak co potom dělají 16" zimní na Škoda e-shopu pro Karoq (v případě, že připustíme logiku TP M+S = jediná možnost na zimu).
Červenec 26, 20196 r Tak záleží, co má člověk v TP … já kupoval na 17, u style je to asi základ, a v TP mám M+S uvedeno jen pro 215/55 R17 94V ET45, takže u mě ani nic jiného na zimu nepřipadá v úvahu. Pomalu abych začal klokanovi šetřit na zimní obuv, v 17 se plecháče, resp. hybridní disky snad ani nevyrábějí, dcera na citigožábu plecháče nechce … tož letos budou hliníkopneuvánoce . Jinak to označení M + S při kontrole nikoho nezajímá (alespoň v německu a rakousku), kontrolují sněhovou vločku … kdo ji v zimě na pneu nemá, má po žížalkách … ale ve zdejších končinách, pokud to není nějaká extralowend china za 550 Kč, má vločku a M+S snad každá pneu ...
Červenec 26, 20196 r Úplně všechny rozměry pneu co máš v TP, tak můžeš mít jako zimní. A letní taky všechny, ale s výjimkou rozměru s dodatkem M+S. Hmotnostní a rychlostní index můžeš mít stejný nebo lepší/vyšší. (Pro zimní může být rychlostní stupeň o jeden nižší a s nastaveným upozorněním na max rychlost v palubním počítači nebo nálepkou.)
Červenec 26, 20196 r Jsem stejného názoru a bylo mi to potvrzeno i od dealera a servisu. Akorát s tím rychlostním indexem bacha v Itálii. Tam, pokud se nepletu, musí být i na zimních stejný/lepší. U nás může být nižší přesně jak si popsal.
Červenec 26, 20196 r Bacha hlavně na to, že oficiálně lze řetězy nasadit jen na kola 16. Což pro ty co jezdí na hory do Rakouska může být podstatná informace.
Červenec 26, 20196 r Zajímavé je, že řetězy z origo příslušenství embasoauto jdou u superba a yetiho nasadit na 17, ale u karoqa jen na 16 ... Viz: https://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/snehove-retezy/snehove-retezy-000091387apx/0/1/24/43/1001 Upraveno Červenec 26, 20196 r od velkytom
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.