Prosinec 2, 20231 r 22 hours ago, Jaro87 said: Veď zmeraj napätie voltmetrom a podľa tabulky vieš ako je nabita. Toto bude skôr tabuľka pre klasickú baterku. Pre AGM je posunutá jemne nahor, tam má plne nabitá a už odstáta baterka 12,8 V a napätie krátko po nabití je okolo 12,85 V.
Prosinec 2, 20231 r V 1. 12. 2023 na 15:30, Petr Svetr napsal: Zeptám se zdejších odborníků, mám baterii 68 Ah / 380 A AGM, v klidovém stvu má baterka 11,9 - 12,0 V, je tedy nejspíš po smrti co?, auto je 08/2019 a najeto má jen necelých 60 tis. km Tak jsem na CTEC nabíječe spustil regeneraci a po odstátí má baterka 12,6 V, asi nic moc
Prosinec 3, 20231 r Chápu, možná než konstatovat, je někdy lepší poradit. Bez zátěžáku to nejspiš doma nezměřím, nebo se pletu?
Prosinec 3, 20231 r Přesně tak. Za "mladších" let jsem chtěl mít tohle: Pěkné retro, ale jak je vidět na stupnici, měří se tím po článkách, což je s dnešními autobateriemi úplně nemožné (nejsou dostupné špunty, natož propojky). Ten svinutý plíšek uprostřed je právě odpor.
Prosinec 4, 20231 r Tak dnes po regeneraci baterky a nabití cesta 540 km, v podstatě stále po dálnici popojizdeni v kolóne cca 25 km a cca 1/2 se světly a výhřevem všeho a po uklidnění auta, 4 hodiny po dojezdu, má baterka 12,46 V.
Prosinec 5, 20231 r @JSvoboda voltmeter za 3 eura do 12 zásuvky Nechám ho tam cez noc a rano predtym nez odomknem auto cez okno vidím stav. Odber to nemá žiadny. @Petr SvetrPetr inak písali sme obidvaja do mojej témy kde mi niekedy nenabehol po naštartovaní klakson a tempomat. Minulý týždeň som vymenil novú baterku - dal som AGM Exide EK700 So starou Vartou som mával kludove napätie 12.5 resp 12.6V, čo je vraj pre AGM nie už optimálne. Teraz mám 12.9V resp. 13.0V A ako bonus, problém sa ovtedy neprejavil. Je to síce ešte len týždeň ako vravím, ale zato boli teploty -14 C. Po cca mesiaci uvidím reálnu vzorku a potom uzavriem príslušnú tému.
Prosinec 5, 20231 r Mam 2 auta octavii 3 a S3 a u obou mam exide ek700. U obou mam klodove napeti i po dlouhe jizde se stalym dobijenim ( pod 5 stupnu nabiji stale) mam u o3 12.6V a S3 12.5V. O3 je skoro zebrak a s3 LaK. Nechapu kde ty mas 13V Jinak voltmetr do zapalovace mam taky uz 2 roky v aute. Proto jsem se ptal kolegy jak zjistuje stav napeti. Protoze je jine po jizde, je jine po par hodinach zamceneho auta a je jine po odemceni dveri Upraveno Prosinec 5, 20231 r od JSvoboda
Prosinec 5, 20231 r JSvoboda: Moje auto tedy rozhodně když je pod 5° nenabijí stále (myslím nabíjecí napětí 14,4 - 14,8V) Záleží na verzi jednotky Gateway. Já mám index AA HW: 512 SW: 5366 Většinou když svitim denim svicenim tak nabíjí 14,8V ale jakmile je baterie zhruba na 60% nabita napětí začne klesat. Můžu to ovlivnit když zapnu vyhrev sedadel ale i to přestane pomáhat když je baterie nabita na zhruba 80% Když rozsvitim hlavní svetla tak se nabíjecí napětí drží na 13,3V. Když svítí hlavní svetla tak nepomáhá ani výhřev sedadel. Jakmile je kapacita baterie někde okolo 60 - 70% klesne nabíjecí napětí na 12,9V. Nabil jsem baterii nabíječkou Ctek a zhruba 4h po nabíjení byla baterie na 92%. Po první jízdě od nabití nabíječkou auto nenabijelo (napětí 12,5V) a až když klesla kapacita baterie někam k 70% zaclo trochu nabíjet. Auto nikdy nenabije baterii na 100% (tedy alespoň to moje) Jak už tady někdo psal je to hrozný algoritmus kdy a jak to nabíjí.
Prosinec 5, 20231 r Jo to jsem uz tez nekolikrat v minulosti psal a beru to jako standart ze se baterie udrzuje na 70% zhruba. Proto me zajimalo kde a jak nameril kolega tech 13V
Prosinec 5, 20231 r Batériu som do auta vložil úplne nabitú. A tým že teplota vonku je stále pod 0 a denne jazdim 30 km do práce a 30 späť, tak mi to prakticky drží 100%. Vidím to na voltmetri kedy sa napätie pohybuje od 14.7 do 15.0 V Pripojil som aj jednoduchú diagnostiku OBD II MS310 FOXIGY a tam mi pri teste batérie ukazovalo hodnoty zhodné s voltmetrom do zásuvky na 12V, takže chybu merania vylučujem.
Prosinec 5, 20231 r No jo to je ale hodnota napeti nabijeni a ne napeti v klidovem stavu ... Takze jeste jednou, napeti 13V je tedy jedna z hodnot nabijeni a nikoli stav napeti v klidu...
Prosinec 5, 20231 r Dobre tak ešte raz po lopate. Nova baterka, vkuse minusove hodnoty vonku. Voltmeter na 12V v zasuvke. Zamknem auto 07:00. 15:30 k nemu pridem a cez okno vidim 13.0V Odomknem ma 12.5/12.6V So starou baterkou som takto cez okno videl 12.6V Po odomknuti 12.1/12.2V
Prosinec 5, 20231 r Tak jsi trefil asi sakra dobry kus ... Po tolika hodinach v zime a na baterce 13V... videl jsem max 12.6/7V a zkousel jsem to u 5 aut uz jsem to zde popisoval par stran zpet.
Prosinec 5, 20231 r To je opravdu divné, že tam je 13V po x hodinovém stání venku v mrazu. Baterie stale krmi vsechny jednotky v aute (neberou moc ale něco preci). Mel jsem tady spousty baterek (nových) které když jsem nabil a nechal 8h odstat tak ani jedna nikdy neměla 13V. Nemůže trošku svindlovat ten voltmetr kterým to meříš?
Prosinec 5, 20231 r před 11 hodinami, Mino - TATRY napsal: @Petr SvetrPetr inak písali sme obidvaja do mojej témy kde mi niekedy nenabehol po naštartovaní klakson a tempomat. Minulý týždeň som vymenil novú baterku - dal som AGM Exide EK700 So starou Vartou som mával kludove napätie 12.5 resp 12.6V, čo je vraj pre AGM nie už optimálne. Teraz mám 12.9V resp. 13.0V A ako bonus, problém sa ovtedy neprejavil. Je to síce ešte len týždeň ako vravím, ale zato boli teploty -14 C. ano, jak jsem zregeneroval baterku nabíječkou CTEK, tak mi to už také nedělá, uvidíme 12.12 v servisu, co na to řeknou, dám vědět
Prosinec 5, 20231 r Fajn akcia v skoda eshope....mozno sa niekomu hodi... https://eshop.skoda-auto.sk/sk_SK/search/?text=Bateria
Prosinec 6, 20231 r před 15 hodinami, bouchy01 napsal: Já bych u zařízení s výrobní cenou 1€ nejásal... písal som vyššie že správnosť merania voltmetra v 12V zásuvke som overil cez diagnostiku. Pri vypnutom motore aj pri zapnutom diagnostika aj voltmeter ukazovali rovnake hodnoty, teda preto sa smelo spolieham na "zařízení s výrobní cenou 1€" 🙂
Prosinec 7, 20231 r V 4. 12. 2023 na 21:57, JSvoboda napsal: Jak sledujes napeti baterky po uklidneni a zamceni auta? V garaži otevřu kapotu motoru, auto zamknu a pak po více jak půlhodině změřím multimetr.
Prosinec 7, 20231 r V 1. 12. 2023 na 14:00, tom01 napsal: Na doporučení @VeteranChild používám skoro rok tento Bluetooth monitoring baterie: https://www.autoprofi.cz/35953-bluetooth-monitoring-baterie-carclever-testery-baterii-5030.html Jsem s ním spokojený. Appka je v češtině, ukazuje aktuální napětí baterie i jeho historii. V ní je mj. krásně vidět, že když auto stojí tak je čára napětí v čase úplně vodorovná a auto ani tento BT logger nebere vůbec žádný klidový proud. A to občas auto stojí i několik týdnů a i po této dlouhé má baterie vpodst. stejné napětí (s úbytkem v řádu setin voltů). Moc díky za tip, dnes namontované, raději zpakuji, že mám AGM baterku, proto je 12,53 V nízké napětí. Upraveno Prosinec 8, 20231 r od Petr Svetr
Prosinec 7, 20231 r V 5. 12. 2023 na 20:08, Patrik1971 napsal: Fajn akcia v skoda eshope....mozno sa niekomu hodi... https://eshop.skoda-auto.sk/sk_SK/search/?text=Bateria Prodejce/servis mi potvrdil, že mají stejné ceny jako. Na shopu, že nemusím objednávat.
Prosinec 8, 20231 r Ja ti sem dam moje hodnoty po 70km jazde po uzamknuti a ukludneni auta.Dnes rano -7 st. Auto bude mat febr/unor 3 roky,ale najazd iba 15000km,bateria je EFB+ fabricku 70Ah / 420A Inak povedzte mi,kam ste zapojili - svorku k tomu monitorovaciemu zariadeniu.Na moje baterii je tolko kadejakych cidiel,ze ju bol problem niekde pichnut. Upraveno Prosinec 8, 20231 r od Patrik1971
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.