csabac Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 (editace) @vormen ako som pisal rapida som nejazdil, ale scala o nic nepredsila moje predosle auta, co vyvijali tak 10 a i viac rokov dozadu. a nemyslim kvalitu spracovania, priestor a velky display. ale komfort a jazdne vlastnosti. lebo to tam v tom videu tiez vypichol. hlucnu napravu atd. tak z toho usudzujuc, ked scala je taka super, ako tu pises, co som ja nepostrehol. tak rapid by uz musel byt uplny hnoj nehodny homologizacie na cestnu premavku. Editováno: 27. Květen 2020, autor: csabac 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 před 29 minutami, vormen napsal: Poukazoval jsem na pasáže z testu, aby se dokola nepletly hrušky s jabkama. Ale nemuselo k tomu dojít, kdyby do sekce Scala nechodili slintat majitelé Rapidů na tím o co přišli :D Ty máš opravdu potřebu se v každém komentáři povyšovat nad majitele Rapidu koukám. Asi ti hodně leží v žaludku, viď. Já si myslím, že k tomu nemuselo dojít, kdyby jsi ty vynechal z prvního příspěvku jak se bavíš, že je Scala lepší jak Rapid, jako by si zrovna objevil Ameriku. Všechno ostatní už jsou jen reakce na tvůj atak. Naštěstí se zcela minul účinkem, neboť se ti podle mě nikoho urazit nepodařilo, ani nepodaří. I já si totiž kupoval Rapida, ikdyž už se Scala půl roku prodávala, takže pocit, že zpovzdálí okukujeme a závidíme majitelům Scaly, je jen tvůj soukromý mokrý sen. Přeji radost z auta a snad méně chvástání se. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 @Rapid1.0 můžeš být vklidu, rozhodně nemám potřebu se povyšovat nad majitele Rapidu, hlavně s tím mým konkrétním autem :D Jenom mě prostě štve, že se tyhle auta pořád srovnávají 1:1, když jsou naprosto odlišný. Že je novější lepší, je přirozená věc, to už tu padlo, ale nesmí to nikdo neustále zpochybňovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 @vormen Bohužel pro tebe jsem si žádného zpochybňování nevšiml, ale možná jsem něco přehlédl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boonno Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Tak zcela zbytečné dohady. Máme doma scalu i rapida a upřímně je scala napřed skoro ve všem. Můžu to porovnat jezdím často oběma auty. U rapida je teda větší kufr (u liftu), ale jinak na tom autě není nic lepšího. Neříkám, že je výrazně horší, ale scala je prostě lepší a dotaženšjší. Lepší a kvalitnější interiér, prostornější interiér. Lepší jízdní vlastnosti. Opravdu se nedá srovnávat. Je na tom rozdíl generace opravdu vidět. A i ta změna stylu a zákazníka na, kterého míří. Nemá to být oktávka pro ty, co na ni nemají. Prodeje jsou ale opravdu za očekáváním i pesimistů ve škodě. I když asi na nich bude hodně kanibalizovat kamiq. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Ten predaj ma slabu vypovednu hodnotu za tejto situacie COVID 19 a dopredaj rapida a o3. Realne by sa dal predaj hodnotit po roku 2020, ked odpadol rapid a dobehne o3. Ale teraz za takejto situacie to tazko predpovedat. Inak scal ja osobne vidim viacej na ceste uz teraz, nez rapidov. Rano som stretol 2 a denne uz i na kratsich trasach ci v meste vidim dake 2-3. Dnes som videl prvu s tym designovym zadnym sklom, sedu steelku. U nas to nema ani style vo vybave. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boonno Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 (editace) Tak u nás na valašsku (konkrétně valmez a okolí) je jich relativně dost, v brně kam jezdím taky, ale rapidů je zatím ještě výrazně více. Poslední dobou už právě potkávám i více kamiqů, tak si říkám jak asi s tím hýbou ti, protože obliba suv je obrovská (ponechme stranou, že je to jen scala s trochu jinou kastlí). Editováno: 27. Květen 2020, autor: boonno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Před hodinou, csabac napsal: Ten predaj ma slabu vypovednu hodnotu za tejto situacie COVID 19 a dopredaj rapida a o3. Realne by sa dal predaj hodnotit po roku 2020, ked odpadol rapid a dobehne o3. Právě, že vypovídající faktická prodejnost či neprodejnost Scaly, by se spíše ukázala, pokud by se delší dobu prodával společně Rapid a Scala. Tak jako kdysi Octavia II a Octavia Tour. Samozřejmě, že Scala je vyspělejší, modernější, ale taky dražší. Hodně lidí střední a starší generace je konzervativnější a pojízdný internet na kolečkách nepotřebuje. A přiměřená velikost, pohodlnost a jednoduchost Rapidu by jim bohatě stačila. Podle mne Škodovka moc dobře ví, že kdyby tady byl nadále i Rapid, tak by ta prodejní čísla Scaly byla ještě o něco horší. Takhle se kupuje, protože Fabia je pro početnější rodinu moc malá a Octavia IV je hóóódně drahá. 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 @DušanV ved tak to bolo myslene. ak bude skladom rapid a o3, cisla scaly klesnu. po dopredaji to uz bude uberat len kamiq vramci skodovky. teraz si to delia medzi spominane 4modely. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 před 4 hodinami, boonno napsal: Tak u nás na valašsku (konkrétně valmez a okolí) je jich relativně dost, v brně kam jezdím taky, ale rapidů je zatím ještě výrazně více. Poslední dobou už právě potkávám i více kamiqů, tak si říkám jak asi s tím hýbou ti, protože obliba suv je obrovská (ponechme stranou, že je to jen scala s trochu jinou kastlí). Ty jsi Valmezu? ? Tak to můžem zajít na kafe? Chlapi, nechte toho hádání se, Rapid je Rapid a Scala je Scala. Vývoj jde kupředu a my už taky nejsme to co za mlada, hezky to napsal @DušanV dávám Ti palec hore!? Souhlasím s Tebou a je vidět že jsi už něco zažil? Kdo málo viděl totiž moc brečí? Mimochodem na jedničkovou fabku osobně nedám dopustit, ne že by to bylo kdoví co, ale prožil jsem v ní své mladí a nejednu vášnivou noc?❤ Ale to jen na odlehčení toho dusna tady? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boonno Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Jasně, mám červenou scalu ;) jestli jsi náhodou někdy nepotkal. Já občas nějakou potkám. Dneska na křížné bílou style. Klidně můžeme někdy moudře pohovořit ;) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Hlavne si treba uvedomit ze 2000E platite za asistentov, ktory dufam funguju. Preto ma scala cenu ako ma. A ked si ludia povedia ze somariny za 2000E nepotrebuju, tak ich tazko presvedcite. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 @atlanOd 2022 ich mas povinne nariadenim EU v kazdom novom aute. Bude to mat i najlacnejsie auto na trhu. Nemyslim si, ze to dali tam preto, ze sa chceli tym blisnut. Ale preto, ze hladeli dopredu, aby potom nemuseli riesit zmeny s tym suvisiace a naklady na zmeny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 On je rozdíl jaké prvky musí mít nově homologované auta a jaké musejí mít auta podléhající starší homologaci. To je třeba ten rozdíl mezi těmito prvky mezi OIII a Scalou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slots Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Před hodinou, atlan napsal: Hlavne si treba uvedomit ze 2000E platite za asistentov, ktory dufam funguju. Preto ma scala cenu ako ma. A ked si ludia povedia ze somariny za 2000E nepotrebuju, tak ich tazko presvedcite. Já bych si zase raději připlatil za to, abych žádné asistenty neměl. Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že auto by měl ŕídit řidič, a ne auto řidiče. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 28. Květen 2020 Sdílet Vloženo 28. Květen 2020 (editace) @boonno Super!? My teda jezdíme spíše Vsetín, Ratiboř, Karlovice a Zlín. Budu Tě tedy vyhlížet?? @slots Ale tak Scala těch asistentů v základu moc nemá a připlácet nemusíš, stačí je vypnout? Když jsem poprvé zkusil ACC, LA, side asist, natolik mě to nadchlo, že tohle byl jeden z faktorů pro výměnu S2FL za Arteona a Superba3, Citiga za Scalu. A jako bývalý zarytý zastánce manuálu po vyzkoušení DSG podotýkám s pádly, mě už fofrklacek do auta nesmí? Jasně, pokud někdo jezdí kolem komína, asi asistenty nevyužije, ale já třeba jezdím 80tis ročně a užívám si je spolu s DSG denně? Nehledě na to, že jízda s DSG a asistenty je podstatně bezpečnější a člověk má více prostoru sledovat provoz a hlídat dění kolem sebe. Editováno: 28. Květen 2020, autor: xtrack 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Husita Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 V 27. 5. 2020 na 23:30, slots napsal: Já bych si zase raději připlatil za to, abych žádné asistenty neměl. Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že auto by měl ŕídit řidič, a ne auto řidiče. A to já doufám, že se dožiju doby, kterou znám ze sci-fi filmů, že sednu do auta, zadám cíl a auto se o všechno postará samo. Já se zatím můžu kochat nebo si dát dvacet. Jenže tohle zatím funguje jen u Tesly a to ještě všelijak. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 (editace) @Husita Přesně jak píšes, dáchnu si, prospim Vsetín až Split? a pak si odšoféruju finiš k moru????? Musím ale uznat, že když jsem po 12letech s manuálem a bez asistentů poprvé tuto jizdu??? jel Arteonem byl jsem unešený? a odpočatý, to auto to za mě prostě odjelo? Když byl fičák a musel jsem se dostat co nejrychlec zpět,tentokrát Superbem, se 2mi zastávkami na tankováni jsem to dal za 8.hodin. Pošefoval jsem pak ráno business, dal jsem chrupec a ve 20.hod večer jsem vyrazil zpátky dolů???? Trávíme tam skoro celé léto ❤ Editováno: 29. Květen 2020, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Husita Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Scala 1.5 TSI 6-stup. mech. Style Bílá moon metalíza 17" stratos Paket Navi Paket Simply clever Mobilita Plus-prodloužená záruka ŠKODA Connect - Care connect + Infotainment online 3 roky Zadní parkovací kamera Vyhřívané čelní sklo Vyhřívaný multifunkční volant Čalounění Suedia/kůže Parkovací senzory vpředu a vzadu Boční airbagy vzadu a proaktivní ochrana cestujících (Crew Protect Assist) Kolenní airbag řidiče Alarm KESSY - bezklíčové odemykání, zamykání a startování (se SAFE funkcí) Paket pro špatné cesty Tažné zařízení mechanicky sklopné a elektronicky odjistitelné Výsuvné ostřikovače světlometů Bez nápisů na 5. dveřích (nápis ŠKODA zůstává) Tahle konfigurace nevypadá vůbec špatně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boonno Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 No je to skoro plná palba. Záleží kolik si za ni říkají ;-) Já tak bohatou teda nemám. Určitě bych z toho bral hlídání mrtvého úhlu a virtual kokpit. Možná ještě tažné zařízení a elektrické dveře kufru. Jinak scal potkáváme čím dál více. Včera vlamez a okolí 4. Dvě z toho v té zelené metalíze. A ta se mi fakt hodně nelíbí :-D Co mě jenom zaráží je, že většina je jich ve výbavě ambition. Style zase tak neletí asi. Jo a když jsem byl v servisu, tak jsem koukal měli tam scalu Monte Carlo. A jako hooodně povedené. Tu bych teda asi vyměnil za tu naši ;-) Ty designové prvky z venku i ze vnitř no moc pěkné. Škoda že loni ještě nebyla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 Tak při té ceně se vyplatí jen edice 125 let a to sklo se nemusí líbit každému. Těch doplna vybavených moc % v republice nebude. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 31. Květen 2020 Sdílet Vloženo 31. Květen 2020 @Husita a co paket komfort a extra? Tohle budeš objednávat, nebo už Ti stojí doma? @Jan R. Aktuálně se hooodně vyplatí skladovky, ale chápu, že ne každému může daná konfigurace vyhovovat a chce si poskládat auto na míru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 31. Květen 2020 Sdílet Vloženo 31. Květen 2020 Jedna tu po Praze jezdí Style Race s panoramou, světlý vnitřek a na 18kách a fakt pěkný pohled ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojtapablo Vloženo 1. Červen 2020 Sdílet Vloženo 1. Červen 2020 (editace) V 28. 5. 2020 na 6:49, xtrack napsal: Když jsem poprvé zkusil ACC, LA, side asist, natolik mě to nadchlo, že tohle byl jeden z faktorů pro výměnu S2FL za Arteona a Superba3, Citiga za Scalu. A jako bývalý zarytý zastánce manuálu po vyzkoušení DSG podotýkám s pádly, mě už fofrklacek do auta nesmí? Jasně, pokud někdo jezdí kolem komína, asi asistenty nevyužije, ale já třeba jezdím 80tis ročně a užívám si je spolu s DSG denně? Nehledě na to, že jízda s DSG a asistenty je podstatně bezpečnější a člověk má více prostoru sledovat provoz a hlídat dění kolem sebe. Musím souhlasit. Když jsme s přítelkyní vybírali auto a padl poprvé požadavek, aby to byl automat, zježily se mi všechny chlupy na zádech. Nakonec po sáhodlouhých úvahách máme Scalu s DSG a musím říct, že v kombinaci s ACC a Lane Assistem se v ní kilometry polykají jedna radost. Člověk se na dálnici cítí mnohem bezpečněji a může věnovat 100% pozornosti situaci kolem sebe, a ne stále kontrolovat rychlost. Cestu na východ Slovenska cca 500km zvládáme na jeden zátah a jako řidič vystupuji z auta odpočatý a spokojený. PS: Nutno dodat, že množstí asistentů (kteří se dají jednoduše vypnout) a automatická převodovka na radosti z jízdy mně jako zarytému manuálistovi nijak neubírají, možná dokonce naopak. Editováno: 1. Červen 2020, autor: Vojtapablo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 1. Červen 2020 Sdílet Vloženo 1. Červen 2020 (editace) Inak co som dnes pozeral v CR su pekne zlavy na scalu co su skladom. Osobne som pozeral striebornu style 1.0 85kw a veru po prepocte a doratani vsetkeho cirkusu a poplatkov, co som absolvoval s mojou to vide na cca krasnych 13500eur. U nas pod 16000ani jedna. Ako za tu cenu ten predaj musi ist hore. Editováno: 1. Červen 2020, autor: csabac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.