Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.5 TSI DSG/manuál - škubání při rozjezdu 373 členové hlasovali

1. 1. Škube Vám (anebo neškube) při rozjezdu motor 1.5 TSI s manuální převodovkou/DSG?

• 1.5 TSI manuál - škube
      91
    • 1.5 TSI manuál - neškube
      35
    • 1.5 TSI DSG - škube
      24
    • 1.5 TSI DSG - neškube
      48

Prosím, přihlaste se nebo zaregistrujte se, abyste mohli hlasovat v této anketě.

Doporučené odpovědi

Tak po přehrátí software jsem velmi překvapen a zatím spokojenej.Dále uvidíme.

Možná nesu dříví do lesa ...

Ahoj priatelia australskeho kontinentu. Chapem ze pre vacsinu, co nasypu do wagenu cez 30tis ojro  je z dlhodobeho hladiska lepsie verit, ze je to lepsie, dobre. Moje cca dvojtyzdnove skusenosti s prehratou RJ su nasledovne. Niekolko dni po prehrati sa auto spravalo naozaj inak, vypozoroval som ale, ze otacky nikdy neklesli pod 1000 ani pri studenom ani zohriatom motore. Rozjazd bol naozaj plynulejsi, uz len jemne cuknutie za studena, co by si asi niekto nesustredeny na problem ani neuvedomil. Lenze posledne dni, otacky uz po nastartovani padnu na cca 800, a sme tam, kde sme boli, skakanie je naspat. Pozoruje niekto podobny scenar?

Video vyssie som tu niekde daval, moja oblubena pasaz je 1:55, co to prinesie uzivatelovi oproti 1.4 - vyssi vykon pri nizzsej spotrebe a rychlejsie reakcie motoru.

Edit: Rychlejsie reakcie na plyn alebo nizsiu spotrebu, ako tu viaceri po prehrati fw uvadzaju, absolutne nepozorujem.

Upraveno od embecka
doplnenie

Mám zhruba stejný zkušenosti jako ty. Skus při rozjezdu za studena dávat víc plynu a nemělo by to skákat.

Pán se pokud to správně chápu ptá zda někdo pozoruje stejný scénář.

V 28. 9. 2019 na 23:01, Hophop napsal:

Mám zhruba stejný zkušenosti jako ty. Skus při rozjezdu za studena dávat víc plynu a nemělo by to skákat.

Ano, ale tymto sposobom som to vedel eliminovat aj pred aktualizaciou...

Edit: Inak vsimol som si, ze tie volnobezne otacky su niekedy znova 1000. A niekedy zas 800. Aj pri dlhych jazdach. Netusim, co tam RJ vyhodnocuje, spotrebice pouzivam stale rovnako...

Upraveno od embecka

Tak dneska jsem byl reklamovat cukání a zřejmě přehrávali software. V zakázkovém listě mám napsáno Servisní opatření 24EU :-) Trochu to otestuji a dám vědět jestli je to lepší.

Minuly tyden v servise s jinym problemem a vyskocila svolavacka, tak ze prehrani tento tyden (v zakazce tez 24EU)... Ale ja skakani nezaznamenavam ;). Urcite to odladi....

Včera jsem se dotazoval na muj VIN, kda není na auto nějaká svolávačka a :

Vážený pane xxxxxxx,

děkujeme, že jste kontaktoval naši informační linku, nicméně na Váš dotaz nedokážeme odpovědět, jelikož nedisponujeme systémy, kde bychom svolávací akce mohli ověřit. Jelikož momentálně nefunguje online ověření na našich webových stránkách, obraťte se prosím na jakýkoliv autorizovaný servis, kde Vám po ověření VIN sdělí, zda je Váš vůz nějakou svolávací akcí dotčený či nikoliv.

Děkujeme za pochopení a v případě dalších otázek nás neváhejte opět kontaktovat.

S pozdravem
Jaromír Zoufalý

Informační linka ŠKODA AUTO
800 600 000

To si dělají prdel ?

Už z toho jsou sami zoufalí ... :-)

@Michal B. Ty už máš pravděpodobně přehráno....takže v tvém případě se žádná změna neprojeví. Jen to budeš mít oficiálně ?

Zdravím.Také vlastním Karoqa s tímto motorem a manuální převodovkou a když jsem do něj poprvé sedl tak mě toto cukání a někdy mi to i chcíplo nemile překvapilo? a to nejsem žádný začátečník jezdím už dost dlouho.Hledal jsem nějaké informace na netu a mimo jiné jsem narazil na toto forum kde přímo tuto část sleduji.Takže k věci před 14 dny jsem se byl též objednat na přehrání sofwaru domluveno na minulý týden pátek.Hned po převzetí jsem odzkoušel rozjezdy s mninmem plynu a motor v pohodě.Předtím jsem to dělal tak že jsem přidal více plynu a jemněji pouštěl spojku,ale proč by měl člověk trpět že!?No uvidíme dále v zimě,ale zatím to vypadá že to bude v pořádku.

Upraveno od Milan76

před 1 hodinou, Joker 85 napsal:

@Michal B. Ty už máš pravděpodobně přehráno....takže v tvém případě se žádná změna neprojeví. Jen to budeš mít oficiálně ?

Já mám původní soft z dubna 2019, ale ve světě je již novější. U mě by se měnit nic nemělo, ale jen jsem se chtěl zeptat zda je ofiko pro můj vůz něco k dispozici.

před 13 hodinami, rayx napsal:

Už z toho jsou sami zoufalí ... :-)

???

Upraveno od sheep-master

Podle článku má prý fungovat speciální stránka Škoda recall, kde po zadání Vinka vyběhnou dostupné svolávačky. Ještě jsem to nezkoušel, tak nevím, jestli to zobrazí i servisní akce. Vyzkoušel jsem si rozjezd s vlekem. Nic moc. Měl jsem ho naložený a potřeboval jsem se šetrně rozjet. No hrůza. Až mi bylo před spolujezdcem hanba...

Das welt schaise...
Sem zvědavý na aktuální chladná rána...

Odesláno z mého EML-L29 pomocí Tapatalk

@Radim K Ta stranka po delsi dobe uz zase funguje. Me to svolacku nebo servisni akci naslo. 

Největší riziko by mělo vznikat při otáčkách okolo 800 ot./min......

Mne to sedi s tym co som pozoroval a pisal vyssie (co tam Cilda1 negativne ohodnotil)

To fakt někdo jezdí kolem 800ot. a diví se, že to tam cuká a netáhne? 

web škody:

Vážený zákazníku,
pro zadaný VIN kód TMBJB9NS4K8082xxx, žádná svolávací ani servisní akce ŠKODA aktuálně neprobíhá. 

Auto mám vyrobeno 06/2019 a manuál, ale jestli mám altík 180A tak nevím....

před 4 minutami, Martab napsal:

To fakt někdo jezdí kolem 800ot. a diví se, že to tam cuká a netáhne? 

Ja som pisal u seba o volnobehu...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.