Catexcavator Vloženo 12. leden 2019 Sdílet Vloženo 12. leden 2019 Tak jsem se rozhodl založit toto vlákno, jelikož mě zajímá a myslím že ostatní snad také , jaké zkušenosti máte s autorizovaným servisem ŠA u vašeho dealera, zda vám vyjde vstříc pokud máte nestandardní požadavky, zda akceptujete ceny dílů a příslušenství použité při servírování vašeho Karoq. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 12. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 12. leden 2019 Dám mojí zkušenost: Chci provést první výměnu motorového oleje v 5000 km , ale hned mě zarazila cena za litr oleje 860 Kč - to je zlodějna. Při dotazu za si mohu koupit požadovaný olej a filtr jinde a dodat k výměně? Odpověď: není problém. Dali mi údaje který olej mám koupit aby byly dodrženy podmínky pro záruku a bylo vyřízeno. Cena oleje na internetu: Castrol 5W30 Long Life III, 5L- 1000Kč Doporučená cena ŠA : 5L- 4300Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peppo Vloženo 12. leden 2019 Sdílet Vloženo 12. leden 2019 Prečo vymienať olej po 5000km? Ide o olej pre aký motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 12. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 12. leden 2019 Protože je to nový motor ( 2.0 TDI). Další výměny budu dělat po 20 000 km nebo rok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hyper ST Vloženo 13. leden 2019 Sdílet Vloženo 13. leden 2019 Výměna oleje po 10000km mimo servisní interval. Jen výměna oleje + filtru. Nic jiného ani auto nebylo připojeno na diagnostiku. Olej jsem chtěl si donést vlastní, není problém. Při dotazu jakej olej a viskozitu mě bylo pokažde rěčená jiná. Tak první výměnu jsem nechal vyměnit servisem vč. oleje . Cena 3.565,-Kč vč. oleje 0W-20 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 13. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 13. leden 2019 Co ti tam dali za olej? Mě nadiktovali VW 504/507 (viz.manual), což je olej 5w30 Long Life. 0w20 to musí být řídký jak voda, v zimě to ještě beru, ale v létě? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lirap Vloženo 14. leden 2019 Sdílet Vloženo 14. leden 2019 Když jsem se ptal při koupi, jaký olej tam je, když by bylo potřeba náhodou dolít, bylo mi sděleno 5W-30, motor 1.5 TSI... Tak nevím proč 0W-20 nechápu...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 14. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 14. leden 2019 Tak jsem trochu projel Google. 0w20 je novinka udělaná hlavně kvůli emisím, ale tento olej jde nalít jen do určitých benzínových motorů . Ty můžeš tento nebo standard 5w30. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlado Piter Vloženo 14. leden 2019 Sdílet Vloženo 14. leden 2019 aj ja mam tam olej 0W....20,,,1.5TSI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 15. leden 2019 Sdílet Vloženo 15. leden 2019 (editace) Mně v servisu též řekli že 0W20 1.5 tsi man.Alternativa podle tabulky zhorší emise. z briskoda tabulka Editováno: 15. leden 2019, autor: cilda1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 15. leden 2019 Sdílet Vloženo 15. leden 2019 Můžeme znát jméno toho AS? Donést si vlastní olej během záruky a tím předurčit delší životnost motoru, to mě eminentně zajímá... Dosud mě nim. 3 AS odmítly s tím "že to ŠA zakazuje a jsou za to pokuty" a v jednom se sice tvářili, jakože jsem kolenovrt, ale udělali; po záruce. Kolenovrt, ale s olejem značně převyšujícím pověst úplně obyčejného Castrolu, neobyčejného jen cenou. Tuhle výměnu po asi 5tkm jsem taky absolvoval, platil cca 5000 (ono je tam taky přes 5l oleje). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 15. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 15. leden 2019 Vždyť o tu cenu jde hlavně. Máš pravdu, tento olej je úplně běžný a cena za litr pro ŠA jakožto velkoodběratele je hodně nízko. Když si koupíte český Mogul, tak máte lepší olej něž od ,,KASTROLU" Jméno mého AS zde určitě nebudu psát, jelikož toto fórum pročítají i lidé kteří by mohli škodit. Jsem rád ,že můj AS je jeden z mála, který vychází lidem vstříc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 15. leden 2019 Sdílet Vloženo 15. leden 2019 Ani do soukromé zprávy? Dobrému servisu určitě škodit nehodlám; ani nevím, kde se to probírá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 15. leden 2019 Sdílet Vloženo 15. leden 2019 (editace) Podle mobil 1, doporučují při Long Life 0W20 a p ři krátké 0W30 Editováno: 15. leden 2019, autor: cilda1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 15. leden 2019 Sdílet Vloženo 15. leden 2019 Budete menit LL za pevny interval 15t/rok? Kazdopadne stejne jako @Hyper ST, take planuji vymenit olej v cca 12t (po roce) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 15. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 15. leden 2019 Já plánuju LL 20 t/ rok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 @Hyper ST projevila se výměna oleje , např. cuknutí při rozjezdu atd. díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hyper ST Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 Po výměně oleje, se nic zvláštního nestalo. Jak se výše píše ..nastartuji a rozjizdim se az otacky spadnou. Když někoho vezu tak při studeném motoru musím více pracovat se spojkou, aby jsi nemyslel že neumím jezdit. Jinak jsem s timto motorem spokojen. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 24. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 24. leden 2019 Napadá mě ještě jedna varianta, vyměnit si olej a filtr doma. Otázka je zda by se to ukázalo v záznamu počítače při plánované výměně u AS. Poukuď ne, tak nevidím žádný problém si výměnu provést jak každý uzná za vhodné. Už jste to někdo vyzkoušel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 24. leden 2019 Sdílet Vloženo 24. leden 2019 (editace) Měnil jsem mimo AS v pátek,olej 0W20 + filtr(originál) u známého v servisu ,cena 2350,-.Na škodaconnect se udaj o výměně oleje nezměnil. Editováno: 24. leden 2019, autor: cilda1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 24. leden 2019 Sdílet Vloženo 24. leden 2019 Systém nemá možnost poznat, že jsi olej měnil sám. Kvalitu oleje posuzuje dle informací ŘJ ( např. zatížení, studené starty, ujeté km...). 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 1. Únor 2019 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2019 V pondělí jedu na výměnu oleje (5300km) olej a filtr vlastní, cena 1100 Kč. Mám ale jinou závadu , kape mi olej z předního diferenciálu, auto zůstává v servisu 2 dny, podle technika kvůli případné konzultaci ŠA nebo případná návštěva odborníka ŠA. Dám pak vědět jak to dopadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 1. Únor 2019 Sdílet Vloženo 1. Únor 2019 @Catexcavator Mam 1.4 TSi a me prosakoval olej mezi motorem a prevodovkou ... 08/17 O3FL ... Co mi rikali v autoriazaku, tak nebyl jsem sam komu ten olej kapal-prosakoval ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 1. Únor 2019 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2019 A jak si to vyřešil, máš to opravené? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 2. Únor 2019 Sdílet Vloženo 2. Únor 2019 @Catexcavator Jj opraveno, utesnily to a zatim to vypada, ze je vse v poradku, ale necham to za nejaky cas na jare jeste zkontrolovat memu mechanikovy, ktery to vlastne objevil ... Osobne bych si to asi ani nevsiml, protoze opravdu da se rict, ze ten olej jenom "zatim" "slzil" ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.