Listopad 8, 20222 r Autor Ano, je to kvůli variátoru, aby se nepřehřála. U Ravky se čtyřkolkou nově umí 1,6t. Muselo by se začít výbavou Style a paket Tech s metalízou a je hned přes mega. https://pdf.sites.toyota.cz/cenik_corolla_cross_2022.pdf Když si sednu do nové Sportage ve výbavě Top ( ten design každému nesedne, nepojede to za 5 ale min.za 7, menší odolnost auta celkově) ale pro mě to vypadá adekvátně za 800t.
Listopad 8, 20222 r Toyota nemá žádný variátor, je to e-CVT což je vlastně klasická planetová převodovka, jen se do ní v různých poměrech slévají točivé momenty ze spalováku a elektro motoru.
Listopad 8, 20222 r před 2 hodinami, bouchy napsal: Vlek je hrůza (to je asi dáno zejm. pohonem, převodouvkou), ale ty tlačítka zámku dveří jsou z Yarise, 2008+ :D. Kdo neviděl, neuvěří. Na druhou stranu je to asi prostornější než Karoq a cena je na tyhle poměry (a výrobu v Japonsku) víc než dobrá. Možná svého známého opět navštívím, abych se zase v Ravce projel, možná, že se něco změnilo s těmi problematickými motororizacemi/pohony... myslím, že nejlepší tehdy byl ten mHEV benzín + CVT. No Octavia IV za milion má taky ovladače oken a páčky blinkrů z Rapida 2012 a možná i starších škodovek... je to všude podobný.
Listopad 8, 20222 r Autor Našel jsem pro pochopení, tady popsána převodovka i obrázek pro představu. Variátor ( bezestupňová) název se spíše používá u motorek, princip stejný. K hybridu další součásti navíc. Zjednodušeně - chování DSG a této je diametrálně jiné - toto vytočí motor a plynule zrychluje. https://www.portalridice.cz/clanek/e-cvt-prevodovka
Listopad 8, 20222 r Ano, chování je stejné jako u CVT, ale konstrukčně to s CVT nemá nic společného. CVT je třeba Multitronic od Audi, Lineartronic od Subaru, nebo i Toyota dává CVT do Yarisu s 1.5 bez hybridu. Ale eCVT je mechanicky planetová převodovka (a díky tomu proti CVT i docela dost vydrží), kdežto klasické CVT kde jsou dva kužely a pás hlavně u výkonnějších motorů dříve nepatřilo ke vzoru spolehlivosti a třpělo na nadměrné opotřebení.
Listopad 8, 20222 r Autor To právě koncernu nikdy nešlo, Multitronic v A6 byl kdysi průser. Tady má být 5.generace, třeba už to vytáčení bude potlačeno. 1.8 má přijít později.
Listopad 8, 20222 r Nejen koncernu... Ta 1.8 hybrid se chová stále stejně pod plným plynem EDIT: a 2.0 se chová aspoň dle klasické Corolly uplně stejně bohužel. Na druhou stranu na spotřebu ve městě jsou super. Upraveno Listopad 8, 20222 r od Martab
Listopad 10, 20222 r V 8. 11. 2022 na 22:14, Martab napsal: kdežto klasické CVT kde jsou dva kužely a pás hlavně u výkonnějších motorů dříve nepatřilo ke vzoru spolehlivosti a třpělo na nadměrné opotřebení. https://toyota-club.net/files/faq/21-01-10_faq_cvt_en.htm Já tam tedy ten pás vidím. Má to být ta poslední verze CVT pro RAV4 atd. Musím to víc analyzovat (protože prodejce řekl CVT). jak je to s tím otáčkoměrem, ale na vleky to pořád nebude nic moc.
Listopad 10, 20222 r Ano, K320 je CVT (s pásem, kužely a vším co “správná” CVT má mít) převodovka která se dodává třeba do RAV4, ale v kombinaci s 2.0 126kW to není hybrid. Podobně K120F je v Yarisu v kombinaci s 1.5 (nehybridní). Tedy ty převodovky co Toyoty označuje jako Multidrive S.
Listopad 10, 20222 r Autor Ano musí tam být na přenost síly. Proto jsem psal s DSG je to nesrovnatelné. Pohon jsem vlastnil nějaké ústupky to má, ale zjednodušeně řečeno aby to bylo pochopitelné pro všechny a nevznikalo tu OT - auto s DSG se hodí na dálnice, hybrid spíše město už kvůli životnosti převodovky a pomoci elektromotoru.
Listopad 10, 20222 r Tak ještě jednou, Toyotí eCVT není CVT převodovka, ale klasický planetový převod https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:pVR_SYoDTPYJ:https://blog.auto.cz/baracudaj/2008-08/hybridni-automobily-3-jak-funguje-toyota-prius/&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz Jediný řetěz co tam je má pevný převodový poměr, nemusí se u něj přenášet síla pomocí tření, ale ty kola jsou ozubená. Samozřejmě takovýto dělič výkonu se bude projevovat jinak než DSG a svým projevem má blízko k CVT, ale technika pod povrchem je u eCVT diametrálně odlišná od CVT převodovky.
Listopad 10, 20222 r Zaujimave riesenie, sice kopec veci co sa moze pokazit od elektroniky cez mechaniku. Ale oproti CVT to vyzera na slusnu zivotnost, aj bez castej vymeny oleja ako je potrebna u cvt.
Listopad 10, 20222 r Autor Ode dneška jde objednat nový Renault. Solidní cena, v základu slušná nálož výbavy, technicky vysoko, konfigurátor spuštěn. Na salonech únor 23. Pro někoho bude problém omezená rychlost po vzoru Volva na 175 km/h. Vypadá to dobře, měkčené plasty, polstrování, prostor. Záleží, jestli pohon nebude cukat, jak se to bude chovat na těch 19". Nevýhody - ne moc místa vzadu na nárty, nemožnost rezervy, bez díry na lyže, kamera bez ostřiku Mj. ta matná jen + 40t, Cupra je daleko dražší Upraveno Listopad 12, 20222 r od Jan R.
Listopad 14, 20222 r Mně tohle přijde naprosto strašné - divně šišatý volant a křivě uspořádané displeje o divných poměrech stran, prvky jsou divoce rozmístěné, nic spolu nelícuje. Chytám tik, jen to vidím. Když to porovnám s Kia Sportage, tak nebe a dudy, mnohem čistší a klidnější design. Upraveno Listopad 14, 20222 r od kozakm
Prosinec 20, 20222 r V 14. 11. 2022 na 9:17, kozakm napsal: Mně tohle přijde naprosto strašné - divně šišatý volant a křivě uspořádané displeje o divných poměrech stran, prvky jsou divoce rozmístěné, nic spolu nelícuje. Chytám tik, jen to vidím. Když to porovnám s Kia Sportage, tak nebe a dudy, mnohem čistší a klidnější design. Mě to připadá oboje ulítlé.....Jako když sedíte v digitálním studiu. Jen nevím v jakém....
Únor 15, 20232 r Aktuálně došlo k navýšení cen (nové ceníky od 02/2023) u koncernového soutrozence Seat Ateca v rozmezí+30 tisíc Kč za základní variantu Style 1,0 Tsi/81 kW po +45 000,- Kč za verzi 2,0 Tdi/110 Kw 4WD. Jediná varianta 2,0 Tsi /140 kW se zdražení vyhnula - ale to pouze proto, že jde o doprodej. Nijak se nezměnilo složení výbavových stupňů a navíc došlo k navýšení cen některých příplatkových prvků výbavy. Pokud bych ještě přidal tak zdražení se nevyhnulo ani VW Tiguan (tam zhruba o +30 tisíc Kč za základní motorizaci a výbavový stupeň).
Únor 15, 20232 r Tak jsem nakonec rád, že jsem koupil verzi z podzimu 2022. Teď bych zaplatil o 60000,- navíc......Jsem zvědavej, kdy se jim začnou kupit auta na skladech 😉😉 Upraveno Únor 16, 20232 r od Guppy
Duben 6, 20232 r Včera předváděcí jízda s Renaultem Austral Iconic 160 mild-hybrid CVT v černé metalíze. HUD má velká číslice a značky,filtrace nerovností dobrá.Na 20 kolech trochu cítit nerovnosti,ale jinak v pohodě. Dobře odhlučněné.Vyhřívané čelní sklo drátky.Třetí auto,kde CVT převodovka řadí normálně,bez vytáčení motoru.
Červen 15, 20232 r Autor Tady dnes vydali https://www.autobild.de/artikel/vw-tiguan-2024-neue-generation-des-kompakt-suv-im-test-22776755.html
Únor 4, 20241 r Čaute, pre ženu budem pomaly potrebovať nové auto, finálna trojka je Karoq 1.5 TSI, Nissan Qashqai 1.33 benzín a Corolla Cross hybrid 1.8/2.0. Podmienka je automat a spoľahlivosť. Musí odviezť dvoch dospelých a dve deti v sedačkách, ale 95% času bude jazdiť v meste, ročný nájazd cca 10 tisíc km. Podeľte sa prosím o Vaše názory, predpokladám, že tento výber bude celkom bežný. Karoq bude spoľahlivý, dostupný servis, užívateľsky asi najjednoduchší, najpriestrannejší. Qashqai ma celkom láka, aktuálne majú 25% zľavy na skladovky, čiže super vybavené auto by vyšlo na cca 27000€. Hybrid od Toyoty ma láka, ale vzhľadom k tomu, že mi vyhovuje koncernový dizajn, ten Toyoťácky interiér mi príde strašne lacný (možno otázka zvyku). ďakujem za každú skúsenosť.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.