RomanPatrol Vloženo 22. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2019 To se dnes ještě praktikuje? Může se to ještě dnes vyplatit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 22. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2019 před 13 hodinami, LEdit napsal: V originál servisu ti stočili kotouče? Na autě v záruce. To bych chtěl vidět ŠA kdyby na to přišli. Napsal jsem okraje. :) To je asi něco jiného než stočit celý kotouč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 22. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2019 Ani okraje by nemali sťahovať, A čo minimálny opravárenský rozmer podľa dielenskej príručky. Alebo sa dostaneme do situácie 1 brzdové platničky rovná sa 3 x brzdové kotúče ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 22. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2019 Nelze stočit jen kus, musí to vzít po celé ploše, takže ti to spíš vzali brusným papírem či flexou. Ale i tak je to smutný řešení problémů brzd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 25. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2019 Já žádný problém s brzdami nemám, já jsem pouze reagoval na kolegu, který tvrdil, že je bude muset měnit po 18 měsících. Já jezdím delší dobu a odhad je, že mně těch 100 tis. km vydrží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dedek71 Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 Ahoj tak se přidávám do skupiny problému zadních brzd. Auto vyrobeno 9/2019 najeto přes 9500 km a startu a rozjezdu vibrace od zadní nápravy ,kotouče samozřejmě špinavé od brzdových destiček. Po delší jízdě je relativně klid ale ráno znovu , čím více najeto tim se zhoršují zadní kotouče a projev do od zadní nápravy. Budu řešit se dealerem a ŠA ale nechci jenom vyměnit ale dát jiného výrobce. Dám info co odepíšou. Zvažují zimmermann kotouče a destičky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
headerTDI Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 Určitě ti v rámci garance nedají na auto neoriginální díly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 Presne,jedine ak si to cvaknes sam a to by bolo skoda,pretoze mne modifikovane brdove dostickyvymenene na zaruku problem vyriesili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
migina Vloženo 24. leden 2020 Sdílet Vloženo 24. leden 2020 V úterý jsem dal Kodiaq na pravidelný servis při 30T. Stačilo se při předání do servisu jen zmínit, že zadní brzdy hučí a odpoledne bylo auto hotové včetně výměny zadních kotoučů a destiček. Náklady samozřejmě za škodovkou. Takže je potřeba vyměnit servis jestli technik dělá, že neslyší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal B. Vloženo 18. Květen 2020 Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 V 16. 1. 2020 na 14:36, Dedek71 napsal: Ahoj tak se přidávám do skupiny problému zadních brzd. Auto vyrobeno 9/2019 najeto přes 9500 km a startu a rozjezdu vibrace od zadní nápravy ,kotouče samozřejmě špinavé od brzdových destiček. Po delší jízdě je relativně klid ale ráno znovu , čím více najeto tim se zhoršují zadní kotouče a projev do od zadní nápravy. Budu řešit se dealerem a ŠA ale nechci jenom vyměnit ale dát jiného výrobce. Dám info co odepíšou. Zvažují zimmermann kotouče a destičky. Zdravím všechny, my máme nalítáno kolem 13 000km, vyrobeno 06/2019. O víkendu výlet a seděl jsem vzadu ve třetí řadě a při brzdění strašný zvuk. Jak jsem řídil tak vepředu jsem nic od zadu neslyšel, ale sedět vzadu to byla hrůza. Brzdit brzdí dobře, ale ten rachot vzadu byl fakt hrozný. Auto parkujeme v suché garáži. Zatím to necháváme, tedka potřebujeme auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 18. Květen 2020 Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 Mal som presne to iste pri cca 14000 km.Ries to co najskor,mne takto na zaruku vymenili platnicky za nejake modifikovane a zatial je to vpohode.Ak budes mat liznuty aj kotuc,vymenia ti to komplet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidSK Vloženo 18. Květen 2020 Sdílet Vloženo 18. Květen 2020 Vymenia to kedykoľvek v záruke, avšak s maximálnym nájazdom 30 000 km na vozidle (nad 30 000 berú už ako opotrebenie ). Ak máš teda 14 - 15 tis. km, máš ešte čas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 1. Duben 2021 Sdílet Vloženo 1. Duben 2021 (editace) tak v 89.600km se rozsvítila kontrolka signalizující stav obložení, senzor opotřebení pouze na pravé přední vnitřní destičce, ale asi tomu chtělo a celé komplet brzdy na odpis. Ve škoda salonu nabidnuta cena s prací 30.000 s DPH, tak jsem si zavzpomínal na staré časy a udělal to svépomocí tuto kompleto ATE + desky ATE Ceramic (nejsou keramické 😂, ale pouze mají složení směsi, že skoro nešpiní disky) a hotovo na pohodu za dvě hodiny na heveru, cena 8.600 díly + 1000 místo na heveru a diagnostika, tak 20.400 doma a mám na zmrzku, žena to neocení ale já mám klid 😂 Editováno: 1. Duben 2021, autor: LEdit 3 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_80 Vloženo 18. Duben 2021 Sdílet Vloženo 18. Duben 2021 V 2. 4. 2019 na 16:18, Tomo29 napsal: Tak jsem byl dnes v servise přezouvat ze zimních na nové letní. Prý to hučení mohly dělat zimní pneu. Bohužel po nasazení zcela nových letních pneu hučí při brždění brzdy stále stejně. Navíc jsem nafotil brzdové kotouče, dvě první fotky jsou od zadních kotoučů od kterých se mi zdá že to hučí a třetí fotka je od předních kotoučů. Rozdíl povrchu zadních oproti předním je myslím jasně patrný. Destičky na předku i na zadku jsou tak na 40-50% životnosti, takže v nich bych to asi neviděl :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 18. Duben 2021 Sdílet Vloženo 18. Duben 2021 klasika, problém jsou právě zadní desky, ale výměna jen desek ti již nyní nepomůže, takže komplet zadní desky a kotouče ne originál a bude klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 19. Duben 2021 Sdílet Vloženo 19. Duben 2021 V 1. 4. 2021 na 22:50, LEdit napsal: ATE + desky ATE Ceramic (nejsou keramické 😂, ale pouze mají složení směsi, že skoro nešpiní disky).... Mohu poprosit o přesný odkaz na ty popisované díly? Sice ještě nějaký čas do výměny mám, ale když je koupím, nezkazí se a v servise se domluvím. Ty originální totiž práší skutečně moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acom Vloženo 19. Duben 2021 Sdílet Vloženo 19. Duben 2021 Dneska jsem byl v servisu. Menily se zadni brzdove desky, protoze zadek hucel. Info ze servisu je: Puvodni desticky mely nevhodnou smes. Pripekaly se ke kotouci. Uplne by melo huceni zmizet po ujeti nekolika set km. Az se kotouc obrousi.. Nevhodne smesi verim. Ale mam tuseni, ze jsou v haji i kotouce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 přesně sis to popsal 😂, ty špatně desky zničili i kotouče, ten mekááánik co ti řekl že nové desky srovnají zničený kotouč je opravdu mekááánik. Hlavně z vnitřní strany na to ani nevidí, tam bude překvapení. Jezdit se s tím dá, ale hluk a vibrace to dělá neskutečný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 před 18 hodinami, Karel Bůna napsal: Mohu poprosit o přesný odkaz na ty popisované díly? Sice ještě nějaký čas do výměny mám, ale když je koupím, nezkazí se a v servise se domluvím. Ty originální totiž práší skutečně moc. máš to v SZ ať tu nešíříme reklamu, pro ostatní jsou to ATE Ceramic 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soray Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 ATE Ceramic jsem používal cca 7-8 let zpět na jiném autě má zkušenost byla taková, že opravdu o něco méně prášily, ale také hůře brzdily. Jen na to raději upozorňuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 (editace) ATE CERAMIC je odpad. Mal som ich 30 000km, hucali, nebrzdili, az znicili kotuce (ATE POWERDISC). Vyhodene peniaze, ktore mi nikto nevrati. Daval som original kotuce a dosky a cenovo to vyslo lacnejsie, normalne uz nikdy nedam na rady mechanikov, daj tam powerdisc a ceramic dosky, to bude brzdit bla bla, nebrzdilo to nic, hucalo ako vrtulnik ano neboli stale spinave disky, ale radsej ich castejsie umyjem... Zvazte si sami, ci je v pohode menit po 30 000km kotuce a dosky vpredu aj vzadu. Normalne dosticky by prezili 4 kotuce, nic neubudlo ale kotuce drazky zahladene, KO proste, hadzali, zhnite na kasu. Editováno: 20. Duben 2021, autor: cayc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 Je to daň za čisté disky. Musíš k tomu mít i vhodné kotouče. Ale fakt je že pokud chceš trvanlivost, brzdný účinek, a žádné zvuky, tak musíš koupit origo desky i kotouče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 před 9 hodinami, acom napsal: Dneska jsem byl v servisu. Kolik máš najeto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaro92 Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 Nazdar, tiez nabehane 40000 km zadne kotuce spalene do modra od platniciek , mechanik mi poradil Bosch zevraj lepsie ako Brembo tak uvidim. co z toho bude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 20. Duben 2021 Sdílet Vloženo 20. Duben 2021 Mechanik ti pověděl Bosch,protože jsou na tom větší rabaty,jinak Bosch se řadí skoro do nejlevnější kategorie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.