cosby Vloženo 2. Duben 2022 Vloženo 2. Duben 2022 Dnes jsem do Scaly montoval MF volant z OIII.Zapojení a funkčnost v pohodě,za hodinku hotovo.Nebylo potřeba ani kódovat Citovat
Paposk Vloženo 23. Duben 2022 Vloženo 23. Duben 2022 Ahojte , kúpil som si Scala 2022 , potreboval by som aktivovať (nakodovat) tam veci corner, asistentov .. a čo ešte pôjde .som zo Slovenska z BA .dakujem Citovat
Znedlob Vloženo 25. Duben 2022 Vloženo 25. Duben 2022 Mám volant new look, dvouramínko. Přemýšlím o tříramínku a zároveň o dodělaní vyhřívání volantu. Řešil to už někdo? Co je k tomu třeba? Dále, myslíte, že by šlo na Scale zprovoznit: Emergency Assistant (tuším Asistent pro nouzové zastavení, že to už tu někdo zkoušel a má to) Varování při vystupování - mělo by to fungovat v kombinaci se Side Assistant Při parkování se na grafickém zobrazení auta či na obraze z kamery ukazují oranžové čáry, které mění svůj tvar podle natočení volantu. Měl jsem to na trojkové Fabii. Má někdo případně i návod, jak to zprovoznit? Díky. Citovat
hardhouse.trip Vloženo 25. Duben 2022 Vloženo 25. Duben 2022 @Znedloba ty máš DSG? Já to zkusil aktivovat přes Car Scanner, ale u manuálu a nejdřív se mi rozsvítila chyba měření tlaku pneu, pak na infotainmentu se zobrazilo funkce kontroly tlaku pneu, a nakonec se to menu nezobrazilo vůbec Nakonec jsem musel na přeflashování SW do autorizáku. Ale třeba to bude s DSG fungovat... To varování při vystupování by mně taky zajímalo... Citovat
richi661 Vloženo 25. Duben 2022 Vloženo 25. Duben 2022 K dodělání vyhřívaného volantu bude minimálně třeba doplnit elektrické vedení k podvolantové jednotce a případně i vyměnit podvolantovou jednotku. Citovat
Krosta Vloženo 25. Duben 2022 Vloženo 25. Duben 2022 Vyhřívaný volant: Auto musí mít climatronic (tedy automatickou klimatizaci). Bude nutné vyměnit podvolantový kroužek, aby tam bylo připojení. Navést dva tlusté kabely pro vyhřívaný volant - na vlastní pojistku. Varování při vystupování nikdy pro MQB platformu fungovat nebude -> gateway s tím neumí fungovat, je to velký zásah do vozu, pokud by to vůbec šlo zprovoznit, jakože nejde. Ty dynamické čáry jsou dány druhem couvací kamery. Pokud jsou statické, jedná se o LOW "tupou" kameru, která to neumí. Pokud je v autě rádio Amundsen a vyšší, tak to umí i tu HIGH "chytrou" kameru, která vyžaduje jiné zapojení, natažení dalších kabelů a kalibraci (která není nutná pro zobrazování obrazu). 1 Citovat
ExecutedDonut Vloženo 25. Duben 2022 Vloženo 25. Duben 2022 5 minutes ago, Krosta said: Ty dynamické čáry jsou dány druhem couvací kamery. Pokud jsou statické, jedná se o LOW "tupou" kameru, která to neumí. Pokud je v autě rádio Amundsen a vyšší, tak to umí i tu HIGH "chytrou" kameru, která vyžaduje jiné zapojení, natažení dalších kabelů a kalibraci (která není nutná pro zobrazování obrazu). Myslím, že autor myslel něco trochu jiného, to natáčení funguje i bez kamery ale pokud jsem to kdysi dobře pochopil tak musíš mát i přední parkovací senzory (lepší pdc jednotku) a pak se to v pdc jednotce dá dokodovat. Citovat
Krosta Vloženo 25. Duben 2022 Vloženo 25. Duben 2022 Á jasně, pravda. Já jak jsem tam četl i ten případ s kamerou, tak jsem to tak hned bral. Jak to je tedy v případě bez kamery, to netuším. Ještě jsem se nesetkal nikdy v žádném autě se statickými čárami s tím vyobrazeným náhledem. Citovat
Znedlob Vloženo 26. Duben 2022 Vloženo 26. Duben 2022 @hardhouse.trip nemám. Zřejmě je funkce dostupná jen u verze s DSG. @KrostaTakže to není jen o výměně volantu a dokodování. V tom případě to padá, protože v AS to asi neudělají dodatečně a bude to určitě komplet přesahovat 10k. "Varování při vystupování nikdy pro MQB platformu fungovat nebude" - https://www.auto-horejsek.cz/varovani-pri-vystupovani-skoda-octavia-ctvrte-generace 4 Octa neni MQB? "Ty dynamické čáry jsou dány druhem couvací kamery. Pokud jsou statické, jedná se o LOW "tupou" kameru, která to neumí. Pokud je v autě rádio Amundsen a vyšší, tak to umí i tu HIGH "chytrou" kameru, která vyžaduje jiné zapojení, natažení dalších kabelů a kalibraci (která není nutná pro zobrazování obrazu)." Ano já tomu rozumím. V případě Bolera je zde pouze zobrazení senzorů a statických čar na kameře. Mě se jednalo o to, jestli se ty čáry nedají alespoň dokodovat v případě senzorů. Základ bolero Amundsen + jak píšeš zřejmě high camera - ukazují se čáry u obojího ( odkaz ) Amundsen + low camera - zde jsou čáry na parkování ale u kamery ne ( odkaz ) Zde se uvádí dále infotainmenty, u kterých je to proveditelné: Voraussetzung: Navigation High (= PR-Nummer: 7UG, 7UP, 7UH) Navigation Standard (=PR-Nummer: 7UF, 7T7) Radio Entry I8C ohne Navigationsfunktion (PR-Nummer: I8C) in Kombination mit PR-Nummer 9WT Radio Entry I8Q ohne Navigationsfunktion (PR-Nummer: I8Q) in Kombination mir PR-Nummer 9WT Dle všeho je možné Guidance Line (retrofit) zprovoznit na grafickém zobrazení parkovacích senzorů u každého rádia. Pro zobrazení Guidance Line na kameře je nutná High Line Rear Camera with Guidance Line, jak píšeš. Citovat
Krosta Vloženo 26. Duben 2022 Vloženo 26. Duben 2022 (editace) Z pohledu architektury to může být jiné Editováno: 9. Srpen 2022, autor: Krosta Citovat
Znedlob Vloženo 26. Duben 2022 Vloženo 26. Duben 2022 Chápu. Prostě jsou ve Scale použity jiné jednotky, které tohle neumí, protože se s tím nepočítalo. Citovat
Jan R. Vloženo 26. Duben 2022 Vloženo 26. Duben 2022 V 12. 4. 2019 na 22:34, ferda25 napsal: 9. aktivace čtení značek + (to jsem nemohl otestovat) Jde to když je tam jen Bolero a zákl.kamera na Lane s dešťovým senzorem? Citovat
hardhouse.trip Vloženo 1. Květen 2022 Vloženo 1. Květen 2022 Ahoj, možná hloupá otázka, ale jde dokódovat, aby se full-LED světla, když mám přepínač světel v režimu AUTO, zapínaly až po nastartování motoru, a ne před nastartováním? Citovat
alien27 Vloženo 18. Květen 2022 Vloženo 18. Květen 2022 Podařilo se vám někomu kodovat pomocí kabelu Real HEX-V2 STM32F405 ? VCDS (22.3.0) hlásí UDS jednotky, v podstatě mě ke kodování nepustí. Tak nevím, jestli to je rukama, nebo to nejde z principu. Citovat
Krosta Vloženo 18. Květen 2022 Vloženo 18. Květen 2022 Zkusil bych otevřít kapotu. Nevím v jaké fázi to VCDS vyhazuje jako problém, jestli už při otevírání jednotky nebo až při kódování Citovat
alien27 Vloženo 18. Květen 2022 Vloženo 18. Květen 2022 (editace) Hlásí to UDS a chce registraci VIN už na začátku, hned při navázání komunikace. Dobře, zkusím, díky. Editováno: 18. Květen 2022, autor: alien27 Citovat
keras Vloženo 20. Květen 2022 Vloženo 20. Květen 2022 (editace) Ahoooj😀 Trochu jsem laboroval. Pokud nechcete aby se rozsvěcoval maxidot a spínala se elektrika po odemčení auta a otevření dveří (úspora baterky) stačí v jed. 19 aktivovat režim klidové proudu... jednotka 19 IDE01211 režim klidového produ dát na aktivní. Edit: pro někoho možná zlá zpráva, vypne to i kessy. Mě to třeba nevadí, nepoužívám ho, nebo minimálně. Ale je vidět, že to schazuje zřejmě všechny jednotky, jsem zvědavej jaký bude pokles napětí na baterce🤔 Edit 2: tak kessy funguje i po této úpravě 😀 Normálně se to po pár zamčeních "chytlo"👍 Editováno: 22. Květen 2022, autor: keras Citovat
Kolacek12 Vloženo 22. Květen 2022 Vloženo 22. Květen 2022 V OBDeleven se v aplikacích objevilo dokódování ACC. Nezkoušel někdo? Citovat
vkcko Vloženo 22. Květen 2022 Vloženo 22. Květen 2022 Ahoj - jestli tomu dobře rozumím - tak to není na "aktivaci a dokódování ACC" ALE na možnost vypnutí ACC u auta, které je tím vybaveno, respektive jeho možnosti přepnout na klasický "starý" tempomat bez udržování odstupu od vpředu jedoucích aut. Citovat
Dodi 15 Vloženo 22. Květen 2022 Vloženo 22. Květen 2022 A to není standard u ACC to přepínání? Citovat
octavia_66_tdi Vloženo 22. Květen 2022 Vloženo 22. Květen 2022 Vymenil jsem scalu za golfa, ale hodil by se navod. Pokud bude na prepnuti z ACC na stary tempo, tak sem s tim. Ten acc je otravny, hlavne jak si sam nesmyslne pribrzduje atd... Jedu z kopce, auto by si vklidu na normal tempomat rozjelo podle kopce, s acc to stale pribrzduje na danou rychlost. Za to bych byl rad. Prepnout to na klasiku nejde, pouze na omezovac rychlosti. 1 Citovat
keras Vloženo 22. Květen 2022 Vloženo 22. Květen 2022 (editace) Ahoj, to je nějaké zmatené ne? Na acc je potřeba mít HW. Pokud tam HW (radar,kamera,páčka,ŘJ... ) je tak je samozřejmě už aktivovaný. Adaptivní tempomat funguje i jako klasický tempomat pokud před vámi nic nejede. Nevidím vůbec žádný důvod ho přepínat na klasický a přijít o možnost hlídání předku. Už se to tu někde řešilo. "Jedu z kopce, auto by si vklidu na normal tempomat rozjelo podle kopce, s acc to stale pribrzduje na danou rychlost" 🤣🤣🤣 To nemá s acc nic společného přece 😀 Přibržďuje proto, že dosáhl navolené rychlosti. To dělá i klasický tempomat 😀 Od toho se to jmenuje TEMPOMAT. Není nic jednoduššího než cvrknout do páčky a nastavit rychlost o +10 (páčka nahoru) nebo +1 (páčka k sobě) Je tu přímo téma tempomat tak pište tam. Editováno: 22. Květen 2022, autor: keras Citovat
altra Vloženo 22. Květen 2022 Vloženo 22. Květen 2022 (editace) před 9 hodinami, Kolacek12 napsal: V OBDeleven se v aplikacích objevilo dokódování ACC. Nezkoušel někdo? Povolení obvyklého režimu tempomatu pro vozy, které tuto funkci nemají z výroby. Umožňuje jízdu bez přizpůsobování se vozům jedoucím vpředu, Vozidlo musí být vybaveno adaptivním tempomatem. Editováno: 22. Květen 2022, autor: altra Citovat
Patrik1971 Vloženo 23. Květen 2022 Vloženo 23. Květen 2022 Predpokladam,ze sa v ponuke pre ACC tempomat okrem ponuky limiter,objavi aj polozka klasicky tempomat....zide sa hlavne vtedy,ked pre zle pocasie,alebo zesnezeny radar auto nema vyhlad a vyhodi oznamenie,ze adaptivny tempomat je nedostupny. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.