Michal T. Vloženo 10. Březen 2020 Sdílet Vloženo 10. Březen 2020 Černé Siriusy na Scale v reálu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 13. Březen 2020 Sdílet Vloženo 13. Březen 2020 Černé Stratosy v reálu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 13. Březen 2020 Sdílet Vloženo 13. Březen 2020 Vždyť vypadají jako Savia na Rapidu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik123 Vloženo 4. Duben 2020 Sdílet Vloženo 4. Duben 2020 Čaute chlapi, uvažuji o koupi scala Monte Carlo se sportovním podvozkem (o 15mm nižší) a kola 8x18 Et35 s pneu 215-225/40 nebude to lízat podběhy? Myslím že by tam mělo být ještě místo, ale raději se ptám. Dík za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joscer Vloženo 10. Duben 2020 Sdílet Vloženo 10. Duben 2020 Pokud jsou to rozměry kol podle TP, tak proč by to mělo lízat podběhy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 7. Květen 2020 Sdílet Vloženo 7. Květen 2020 (editace) Koukni do velkého TP. Editováno: 9. Květen 2020, autor: Kuchar7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 9. Květen 2020 Sdílet Vloženo 9. Květen 2020 @Patrik123Tohle je screen z VTP, podlé mého je snížený podvozek ještě spolu s SCC až příliš tvrdý na toto auto, ale to patří jinam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 17. Květen 2022 Sdílet Vloženo 17. Květen 2022 17" Geneva v reale 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 17. Květen 2022 Sdílet Vloženo 17. Květen 2022 parádné! a auto ideš len objednávať a disky už máš kúpené? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 18. Květen 2022 Sdílet Vloženo 18. Květen 2022 No,je to asi tak nejako:-)....ked tak ich predam,ale vypadaju nenormalne,hlavne ku mne preferovanej graphite grey budu fakt skvelo ladit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 14. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2022 Netušíte jaká je naděje, případně máte nekdo zkušenost se zápisem alternativních pneu na Škoda origo disky do VTP, když se k nim nedodávají typové listy? Rád bych na Vegy měl možnost vybírat z vícero pneu alternativního 215/45/R18 než jen na 2 typy u homologovaných 205/45/R18. Sesterský Kamiq tam právě na tyto konkrétní disky má tento "běžnější" rozměr, Scala ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2022 Pokračuj tady: 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 20. leden 2023 Sdílet Vloženo 20. leden 2023 Nema niektor skusenost s rozmerom diskov na Scalu 7JX17 ET 46?Pacia sa mi disky z Fabie 3 TORINO,len oproti Scale,ktora pouziva rozmer disku 6,5JX17 ET 40 tam nejaky roydiel je.Disk bude 7JX17 bude blizsie k vnutornemu zaveseniu,tlmicu,brzdovemu strmenu o12,5 mm?Pneu pouzijem podla TP 205 50 17.Viem,idelka vyskusat,ale nieje niekto tak znali,ze dokaze posudit,ci to bude ok? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuBe79 Vloženo 20. leden 2023 Sdílet Vloženo 20. leden 2023 Jiz prvni rozdil je prave ET (zalis) - pro Scalu je 40, tzn. ze 46 bude vice zapadle v kastli a k tomu jeste 7J - o STK se asi bavit ani nemusime a nevim, co by na to rekla pojistovna pri dopravni nehode ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 20. leden 2023 Sdílet Vloženo 20. leden 2023 Samozrejme legalnost chapem,ale tu teraz neriesim....ET zalis sa v tomto pripade nezmeni,koleso smerom von vdaka 7J disku bude rovnako vonku,ako 6,5J pri 40,tke,bude ale blizsie o 12,5mm kvoli tomu sirsiemu disku a to mna zaujima. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 20. leden 2023 Sdílet Vloženo 20. leden 2023 Ještě je možnost někde zapůjčit stejně rozměrově kolo/ráfek a vyzkoušet přímo na autě. V dnešní době za sebe doporučuji vše originál a mám od všech pokoj. Pokud člověk chce dělat hezké úpravy, tak se dá i legálně. Z vlastních zkušeností jako poškozený mi bylo likvidátorem kontrolovány kola včetně hloubky vzorku, jen aby mohl popřípadě krátit. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 20. leden 2023 Sdílet Vloženo 20. leden 2023 Vsetko chapem...Ako som pisal,pneu budu podla TP,disky budu Skodovacke,aj ked pre Fabiu 3tej generacie,ale to zase technik a poistovne take namakane niesu. Asi bude fakt treba to skusit,alebo ma napadlo vytocit koleso a skusit tam namerat 12,5mm,comu by to tam mohlo vadit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 20. leden 2023 Sdílet Vloženo 20. leden 2023 (editace) Jak jsem psal, "v dnešní době", kravin a blbostí se nadělalo, ale? On i likvidátor řeší škodu jinak za 10 tis.Kč a nebo 10 mio Kč. a to se tak vykoulí autobus německých turistů, nebo kamion plný televizí a je všechno jinak včetně možná kriminálu, ale to už je velká fantazie :-) Jinak samozřejmě jak popisuješ je možné změřit také. Okolo brzdiče bude asi místa hafo. Editováno: 20. leden 2023, autor: Dodi 15 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 Nema ich nahodou niekto na Scale,alebo nevie ich niekto nahodit vo photoshope na auto?18tky Crater Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 20. Únor 2023 Sdílet Vloženo 20. Únor 2023 V 14. 8. 2022 na 9:25, Michal T. napsal: Netušíte jaká je naděje, případně máte nekdo zkušenost se zápisem alternativních pneu na Škoda origo disky do VTP, když se k nim nedodávají typové listy? Rád bych na Vegy měl možnost vybírat z vícero pneu alternativního 215/45/R18 než jen na 2 typy u homologovaných 205/45/R18. Sesterský Kamiq tam právě na tyto konkrétní disky má tento "běžnější" rozměr, Scala ne... Toto presne som teraz absolvoval....tiez by som prijal aspon ten rozmer 215/45/18,co pouziva Kamiq.bohuzial odpoved od importera je jasna.....iba to,co mam povolene a zapisane v TP,nic ine mi tam dodatocne nepovolia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 21. Únor 2023 Sdílet Vloženo 21. Únor 2023 @Patrik1971 Já komunikoval ještě s Dekrou, kde mi napsali, že po zkoušce zástavby této sestavy na auto by to zapsat šlo pokud to vyhoví (což by mělo....). Řešit to budu asi příští sezonu, až víc sjedu letní gumy. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 21. Únor 2023 Sdílet Vloženo 21. Únor 2023 Len kolko casu,penez a energie to bude stat tato procedura?Nechapem,scala,kamiq,fabia su MQB A0 a pneu kazdy model uplne ine.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 21. Únor 2023 Sdílet Vloženo 21. Únor 2023 Tohle mne na Scale taky mrzí, když má rozměr 205/55/16, proč nemůže mít 225/45/17 a 225/40/18, aby šlo nasadit pořádný gumy. Imho to souvisí víc s úsporou neodpružených hmot než tím, že by se jim tam kola nevešla. Víc gumy a musely by dát i širší disky 7,5J až 8J a k tomu nadimenzovat a naladit celý podvozek. U Kamiqa bylo zadání určitě jiné, nejspíš větší odolnost na poškození ráfku = vyšší profil pneu, aby to jezdilo na asfaltu = vyšší šířka a aby to ustál podvozek = vždy lepší zadní náprava. Podle jakého klíče dostávala Scala lepší nebo horší nápravu nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yetys Vloženo 12. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2023 (editace) Zdravím, mám takový dotaz. Ví někdo nebo zkoušel už někdo nasadit na Scalu 1,5TSi patnáctipalcová kola? V techničáku je nemám a nechci je tam ani dávat, ale zajímá mě jestli je to vůbec fyzicky možné tam dostat 15ky, protože rezerva je 15". Editováno: 5. Září 2023, autor: yetys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaV Vloženo 4. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2023 Ahoj, rád bych se zeptal ohledně 17" kol - aktuálně mám na Scale 16" (klasika 205/55) a rád bych je alespoň na léto vyměnil za 17", auto na nich vypadá prostě o parník líp. Dotaz je následující - jak velký rozdíl mezi 16" a 17" koly je? Mám na autě standardní podvozek a jde mi hlavně o to, abych z auta neměl uskákanou kozu . Jezdím mix dálnice-okresky-město a byť se rád projedu trochu rychleji, případně zvýšená směrová stabilita pro mě není rozhodující (mám G-TEC, 66 kW fakt asfalt netrhá). Díky moc! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.