Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Máš přebal? Dle stránek v HK klubu má tři - tudor, felicia, embéčko.

Ta třetí je ta správná obsahuje jak 1000 tak 100.

• 1 měsíc později...

Neurazí, ale také nenadchne je to psané dosti povrchně.

• 8 měsíců později...
  • Autor

Chtěl jsem Vás upozornit na nové knihy  o historii  Škoda Auto, potažmo Laurin&Klement . Jedná se o "Historii převodovek Laurin&Klement a Škoda" a dále o "Historii motorů Laurin&Klement a Škoda 1. díl 1899-1948"

Opravdu tyhle knihy stojí za každou vynaloženou korunu. Publikací a knih o historii  a vývoji  fabriky Škoda a jejich vyráběných  dopravních prostředků, je vydáno opravdu hodně, toto ale úrovní informací a zpracováním dalece předčí i  nedávno vydanou třídilnou Kroniku, aspoň tedy u mne. Napřed jsem si myslel, že to je jen archivní soubor fotek a schémat a výkresů vyráběných motorů a převodovek, ale autoři to pojali velice dobře a čtivě i s malými příběhy některých výrobků. Není tedy v tom popsaná  celá historie výroby motorů a převodovek, ale jen těch výrobků, co byly k dispozici v archívech, ale i tak, takto  široce obsáhlou publikaci jsem ještě neviděl. Řekl bych, že toto dílo je zatím u mne takové nejucelenější a nejlépe zpracované technické pojednání z historie automobilky Laurin&Klement a Škoda.

Koupit se to dá zatím kdekoliv, nevím jaký byl náklad výtisků. Navíc o motorech vyjde časem i 2. díl, máme se na co těšit.

PA092157.JPG

Upraveno od DušanV

• 2 týdny později...

Měl by někdo tip na nějakou knihu, zejména teda starší, třeba obecně, ne jen o škodovkách? Teď pasu po jedné od K. Lhotáka a několika o Tatře. Jinak aktuálně asi běží pořád ta třídílná (viz 1. post) a teď ty o L&K. Ty od Grady jsou beznadějně doprodané.

Upraveno od bouchy

Doporučuji knihy o škodovkách od pana Gerega nic lepšího se nedá pořídit.

Už mám :) 

• Autor
před 5 hodinami, bouchy napsal:

Měl by někdo tip na nějakou knihu, zejména teda starší, třeba obecně, ne jen o škodovkách? Teď pasu po jedné od K. Lhotáka a několika o Tatře. Jinak aktuálně asi běží pořád ta třídílná (viz 1. post) a teď ty o L&K. Ty od Grady jsou beznadějně doprodané.

@bouchyKteré knihy máš na mysli? Něco o Tatrovce mají i tady https://www.motorjournal.cz/ v tom jejich obchůdku.  Od Lhotáka  k motorismu jsem něco viděl nedávno v knize Dobrovský. 

Také přidávám něco z mé sbírky. O škodovce tam jsou jen dvě knížky, ale to snad nebude vadit :)

20201023_155106.jpg

• 1 měsíc později...
  • 1 rok později...
  • Autor

Tak před koncem roku 2021 vyšlo knižně tj.  II. díl  "Historie motorů Laurin-Klement a Škoda". Doporučuji, zvláště pro ty, co již mají I. díl a zároveň i knihu o o historii převodovek L-K a Škoda.

99410951_historie-motoru-laurin-klement-a-skoda-1.jpeg

Upraveno od DušanV

• 1 měsíc později...

V 80/90 létech vyšlo v edici Auto Album Archiv několik sešitových knížek a mezi nimi i tyto :

AutoAlbumArchiv.thumb.jpg.99d815801920a069a50ea8da255f53bd.jpg

Pamatujete, nebo někdo máte  ?

• 10 měsíců později...
  • Autor

Někdo tady na fóru třeba sbírá plakáty Škodovek, no a pro něj  ( a nejen pro něj), by byla k vánocům vhodná knížka 

"Škoda: Automobily na plakátech a v prospektech, 1945-2022" a k tomu ještě teď v prosinci nová knížka 

"Mototechna - Tuzemská i dovážená osobní vozidla na plakátech a v prospektech 1949-1990"

Zatím na internetu obě  k sehnání, ale ta druhá vyšla jen v nákladu 1000 kusů, takže kdo chce, nechť si pospíší.

8.png

66c9b4165b1a44cabd933ebb675670793f997cfe.jpeg

Upraveno od DušanV

• Autor

No a v listopadu 2022 vyšla ještě nová kniha " Legendární Škoda 105/120 a její sourozenci", taktéž pěkná součást do knižní sbírky.

ImgW.jpg

Kniha je pěkná, ale někteté věci tam chybý, ale jinak je to kniha o nadprůměrné kvalitě.

• 10 měsíců později...
V 1. 2. 2022 na 15:09, stanmar napsal:

V 80/90 létech vyšlo v edici Auto Album Archiv několik sešitových knížek a mezi nimi i tyto :

AutoAlbumArchiv.thumb.jpg.99d815801920a069a50ea8da255f53bd.jpg

Pamatujete, nebo někdo máte  ?

Dnes dorazila:rolleyes:

20231026_175718.jpg

• 3 měsíce později...
  • Autor
V 13. 12. 2022 na 14:23, DušanV napsal:

No a v listopadu 2022 vyšla ještě nová kniha " Legendární Škoda 105/120 a její sourozenci", taktéž pěkná součást do knižní sbírky.

ImgW.jpg

časopis Svět motorů tak trochu zaspal dobu, ale budiž, třeba o tom někdo neví 

Spíš byl náklad větší než reálný zájem, tak je třeba to trochu protlačit. 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.