Publikováno Červenec 1, 20196 r Dnes mě potkala čína na cestě Havlíčkův Brod - Světlá nad Sázavou, nevíte kde na vysočině, nebo poblíž opravují po důlky kroupách? Upraveno Červenec 1, 20196 r od waw
Červenec 1, 20196 r Hmmm........tak Tě to nezávidím. Já od určité doby pojišťuji svá auta na všechno, tedy i na krupobití. Dnešní tzv. měkké povrchové plechy nic nevydrží. Sám jsem to poznal na kapotě mé Fabie III, kde po blbém odraženém kamínku zůstaly 2 dost viditelné důlky. To u mé předešlé Fabii II se jen odloupl lak a teď........? Jinak vzpomínám na rok 1986 a na moji tehdy novou Škodu 120 L, kdy mě na rybářské výpravě zastihlo ohromné krupobití a během 5-10 minut napadla tak 10-ti cm vrstva krup vellikosti 2-3 cm. Prostě hrůza a než jsem doběhl k mému autu vzdálenému asi tak 1 km daleko, tak jsem byl celý domlácený a očekával jsem taky auto pěkně domlácené. No a světe div se, ono na autě nic! Prostě plech jako u tanku!!! ? Dneska Tě nezbývá, než to pojistit, nebo tvrdě platit opravu, nebo se na ten pupínkovatý hnus dívat.
Červenec 1, 20196 r Toho se bojím jak čert kříže. U nás taky začaly padat kroupy, ale naštěstí max 1cm velký a rychle to ustalo a byl jen slejvák. Furt jsem lítal k oknu jestli se to nehorší.
Červenec 1, 20196 r Autor Mě to chytlo za jízdy schovat se nebylo kam... 10 minut a byl bych v klidu v garáži Odesláno z mého WAS-LX1 pomocí Tapatalk
Červenec 1, 20196 r @MilanHos Když o tom člověk ví a je u auta, chce to přes auto hodit deku (FI jsem takto zachránil).@waw Zkus pohledat tady: https://www.doktor-dulek.cz/servisy.html nějaký servis v tvém okolí, PDR je asi jediná oprava důlků po kroupách, která má smysl.
Červenec 1, 20196 r Autor Měnit střechu určitě nebudu to by stálo majlant to spíše doufám v pdr štve mě že už to nikdy poradne neprodámOdesláno z mého WAS-LX1 pomocí Tapatalk
Červenec 1, 20196 r Po opravě PDR nepůjde poznat, že autu něco bylo, ani vrstva laku se nebude lišit. PS. A odstraň si podpis na mobilu, moderátoři to nevidí rádi :)
Červenec 2, 20196 r Poradím vyzkoušené opatření proti kroupám někde po cestě, nebo i při parkování mimo garáž. Stačí dvě obyčejné starší deky (ale ty starší poctivé, né ty dnešní larisy, nebo co to je za slabý a lehký materiál). Pokud začnou kroupy, tak při jízdě zastavit na vhodném místě a ty deky přehodit přes auto tak , že jedna jde přes kapotu a čelní sklo a druhá jde přes střechu a zadní sklo. Vyzkoušeno a zaručeně to stačilo na smršť 2 cm krup. Deka se vodou nasákla a ani větrem při krupobití neodletí, ale byla to opravdu ta stará těžká dobrá deka. Já si ty 2 deky vozím pořád v autě a využívám je i např. ke slunění při koupání v přírodě apod. Kolegyně v práci si takhle dle mé rady zachránila při krupobití auto, ostatní kolegové parkující před budovou zaměstnavatele to odnesly dolíčky po celém autě. Upraveno Červenec 2, 20196 r od DušanV
Červenec 2, 20196 r Autor To je otázka já třeba parkuju v garáži v práci v krytém stání a chytlo mě to na cestě...jezdím dobrých 25 let a nic až teď 3 roky starý auto.........ono to vypadalo jako každá jiná bouřka a co už jsem jich projel, kdybych měl před každou zastavit a balit auto do dek...bohužel kroupy předem neposlali sms, začli lítat z ničeho nic....foto není moje neměl jsem náladu zastavovat, ale je odtamtud. k podělání je, že jsem chtěl fabku po záruce prodat a koupit něco jiného, ted na to můžu zapomenout. Upraveno Červenec 2, 20196 r od waw
Červenec 2, 20196 r Máš havarijní pojistku? Tak to nech opravit, tím PDR to v podstatě nijak cenu auta nesníží.
Červenec 2, 20196 r Autor No právě, že nemám nikdy jsem nehodu nezavinil .....tak si říkám na co utrácet....ejhle.... no a minimálně jeden důlek, nebo spíš důl se bojím nepůjde...byla to obří kroupa a odchlípla i lak vyfotím to, až se vrátí fabka z výměny skla. Navíc jsem tu ještě nikoho nesehnal...
Červenec 2, 20196 r Výše jsem posílal odkaz, kde jsou servisy i v tvém okolí. Nemáš aspoň k povinnému pojištění živlů?Jinak pokud vím, tak cena opravy se pohybuje tak kolem 500-900kč za důlek dle jeho velikosti a dalšího.
Červenec 3, 20196 r Zdravím všechny ,ohledně krupobití ... mé poznatky ....1.7. 19 přišlo krupobití v obci Polnička na Žďársku. I přesto ,že jsem měl precizně zaplachtováno Superb Combi plachtou proti kroupám od výrobce Hagel Schultz Rakousko,tak mám totálně zničený celé auto . Škoda cca 70 000 tis dle pojišťovny. Ostatní auta které stáli vedle mě, nebyli zaplachtované ,semtam nějaký dulík . Plachtu vůbec nedoporučuji absorbuje akorát tlak při dopadu do jednoho místa..kroupa se nesklouzne .Je to prostě k ničemu vyhozený 2500,-
Červenec 3, 20196 r Jen upřesnění, Hagel Schutz není rakouský výrobce, ale popis funkce. Škoda, že to nefungovalo.
Červenec 8, 20196 r Zdravím! Má někdo zkušenosti s těmi sadami na vyrovnání drobných promáčklin karosérie? Díky!
Srpen 23, 20196 r Zdravím, u nás bol koncom júna masaker , padali krúpy cca 4-5 cm loptičky. Dostala to hlavne kapota, 2-3 bodky su aj pri nádrži. Mám panoramatickú strechu čoho som sa dosť obával ale prežila to v pohodičke :) . Naštastie po kúpe fabie ( práve skončila záruka) som sa rozhodol , že si dám havarijné poistenie takže aspoň tak. Na opravu PDR metódou som objednaný až v septembri ale svokor na hyundai i30 to už má za sebou ( on mal komplet obité auto, kapota, strecha, blatniky , kufor ) nič nevidno, nič nebolo striekane len pekne povytahované preliačinky. Upraveno Srpen 23, 20196 r od tomasendoKE
Srpen 23, 20196 r Autor To zní dobře, taky jsem objednaný na září, kolik to stálo na tom Hyundai? Kolik dulků máš na té své Fábce? Spoiler Spoiler Upraveno Srpen 23, 20196 r od waw
Srpen 23, 20196 r Moja Fabka to už má za sebou. Presný počet ďobiek neviem, ale odhad je okolo 150 až 200. Faktúra bola na necelých 2900€. https://youtu.be/AP7bIdkyXgY
Srpen 23, 20196 r waw : na hyundai bolo cez 500 bodiek cena bola cca 3000€-3500€ ale nepamätám si to presne. Ja mám cca na kapote 10 ale pri oprave auto najprv nasvietia a uvidia aj to čo okom nevidno :) brrrrm : Paráda nič nevidno :) Upraveno Srpen 23, 20196 r od tomasendoKE
Srpen 23, 20196 r Autor Díky za info, to je darda tolik bych za fábku nedal brrrr. Každopádně dej vědět. Upraveno Srpen 23, 20196 r od waw
Srpen 23, 20196 r Chlapci u Vás na SK mám kamaráda,majitele firmy na PDR metodu-chalan zo Žiliny.Dělá špičkově,lítá se svoji partijou kluků po celém světě(Austrálie,Mexico a podobně). http://www.x-dent.sk/index.php?id=2&fbclid=IwAR1BLpnCaVlaQjzcv8Hb6VsZ_Nnyj-Dv4cN6w7apISuJYYg9CCKrGKVg3gM
Srpen 24, 20196 r jj, títo pédečkári sa asi sťahujú podľa toho, kde udrie krupobitie. Firemnú fabču dávali opravovať do toho x-dentu. Tu v KE majú prenajatú halu a v nej vraj kopec partií aj zo zahraničia - nórsko, švédsko, anglicko, juhoafrická republika.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.