Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

lebo mam nastaveneho aj servisneho partnera aj formu kontaktu a musel som sa objednavat ja nikto mi nevolal .

Lebo sa na to servis vykaslal.

• 2 týdny později...

Je tu nekde k dohledani servisni plan ukonu na trech letech? Scala 1.6tdi. Dik za nasmerovani.

Vyslovene po 3 rokoch brzdova kvapalina 

Dik a filtry? Asi kabina preventivne vymena a vzduchovy se treba jen kontroluje?

Vymen všetko ved vzduchový stojí 12eur

Ano po 3 letech u všech modelů servis brzdové kapaliny. Další úkony podle stavu, nebo na vlastní žádost jako třeba oba filtry a vyčistění brzd.

Jestli jsi nedělal palivák, tak ten určitě...

Čištění brzd by mělo být každej rok, vzhledem k tomu, jakou "kvalitou" disponují.

Stejně tak i dezinfekce klimatizace + doplnění (pokud jsi nedoplňoval už předtím).

D4B8090EF13-Údržba_–_přesné_pokyny.pdf

Filtre - vzuchovy a pelovy davaj pravidelne. Sprav si to doma ak chces usetrit a mas to. Nie su to velke ciastky a autu doprajes.

Vzduchovy si menim medziintervalovo aby sa autu dychalo lepsie a plus zvyknem kazdych 15k km v lete povysavat filter i box, tie intervali co predpisuju su tak pre auta do sterilneho prostredia.

Pelovy robim vzdy doma 2x do roka. Po zime ide na vymenu a vacsinou pred zimou. Kupujem bio a stoji to od mann cca 25 eur, Uz si nepamatam.

K tým brzdám. moje vydržali ten štandard čo mávam. zadne šli pri cca 100k km, predne teraz pri necelých 120k km.

osobne sa nemôžem sťažovať na tie z prvovýroby. zadné šli od SA, predne som dával ATE (výmena v SA sa hodinovku) s tým, že platničky s keramickou prímesou.

Brzdi to teraz lepšie, ale to môže byt len pocit z nových bŕzd :)

Všechny 4 kotoučové brzdy nechávám pravidelně čistit při každé návštěvě servisu a po 4 letech/40.000km nemám s nimi žádný problém i když poslední rok a půl už jezdím minimálně.

Ka som nič s nimi nerobil, ci ich čistil servis za to obdobie je otázne. ja to beriem ako štandard pri mojej jazde, že brzdy "musia" vydržať tých 100k km - kotúče samozrejme. U mňa vydržali i platničky spolu. Nikdy som pod ten najád nepotreboval meniť, no zase jazdím dlhé trasy, kde brzdím minimálne. Toto beriem na aute dostatočne dimenzované a kvalita za mňa bola tiež ok. Samozrejme, netreba zanedbať prehliadky.

• 1 rok později...

Dobrý den  , měl bych dotaz , jestli jste už někdo byl po 4 letech na servisní prohlídce s motorizací 1,0 TSi - 81kW - DSG 7, tak co všechno obnáší servisní prohlídka kromě výměny oleje. Ptám se z toho důvodu , že má nyní VW - Finance akci na předplacené servisní prohlídky. Mají akci na 2 servisní prohlídky za 14 000 kč. Jestli se to vyplatí. Myslím , že zrovna tady na fóru jsem četl , že někomu měnili svíčky a s prací cena 3 500kč jen za výměnu svíček. Tak by mě zajímalo co obnáší taková servisní prohlídky po 4 letech provozu. Navíc já chodím každý rok na výměnu oleje. Poprosil bych o názory na tuhle akci VW - Finance.

Upraveno od bennoch69

Byl loni s manuálem, olej, svíčky, pylový filtr, cena 9290. jinak svíčky byly za 1731 + 485 práce.

Upraveno od vormen

Bol som po 4 rokoch 388,24 EUR aj tie sviecky. Oficialny Skoda servis.

1.0 TSI 81 kW minulý týden taky AS, první prohlídka po 2 letech

image.thumb.png.7e8f69bf90379c58cb8987979da14832.png

Ta cena mně přišla hodně vysoká, tak jsem to srovnal s mou fakturou. Cenu materiálu máš vyšší, ale to bych bral, jenže tvoje cena prohlídky se rovná dvojnásobku ceny mojí prohlidky na kterou jezdím každej rok. Z toho plyne, že z nás servis vytáhne stejnou sumu a prodloužený interval peníze neušetří, samozřejmě nepočítám olej a filtr, pouze práci. 

JJ, mam prodlouženou záruku, tak musím do AS. Při první 2 leté prohlídce měnili i brzdovku, sice se píše po 2-3 letech, ale tvrrili, že mají napsáno po 2 letech.  Další prohládku mi nastavili po 2 letech nebo 30 000 Km, což mě překvapilo. S Rapidem byly prohládky již každý další rok.

Pokud mě PP nevyžene na prohlídku již příští rok, tak olej si vyměním sám po roce a prohlídka bude po 2 letech, tak e to zprůměruje 🙂 

Co nadělám, loňská prohlídka na Rapidovi byla levnější, holt práce na Csale jsou dražší.

• 5 měsíců později...

Na kolik vyjde vymena motoroveho oleje u Scaly 1.5TSI DSG v autorizovanem servisu? 

Prohlídka na 60k km. Výměna oleje, olej. filtru, šroub,  výměna svíček  (longi). Po zimě doporučena "výměna komplet brzd" (destičky, kotouče?). Hrazeno ze Škofin.

V 1. 10. 2024 na 21:58, Meatfly napsal:

Na kolik vyjde vymena motoroveho oleje u Scaly 1.5TSI DSG v autorizovanem servisu? 

Nákupem věcí a udělat sám se to vejde do 2.000, servis 2x tolik

• 2 měsíce později...

Zdravím dotaz mám Scalu 1.0 TSI 85kw jak je to s rozvodama ? Dříve byly u aut servisky kde bylo vše napsané kdy se co dělá ale teď už ji nedávají a v Myskoda jsem nic nenašel. Mění se stále při 120 000 nebo tyhle motory už to mají jinak?

před 10 hodinami, Edison101 napsal:

Zdravím dotaz mám Scalu 1.0 TSI 85kw jak je to s rozvodama ? Dříve byly u aut servisky kde bylo vše napsané kdy se co dělá ale teď už ji nedávají a v Myskoda jsem nic nenašel. Mění se stále při 120 000 nebo tyhle motory už to mají jinak?

Výměnný interval tam už není. Akorát v 210 se dělá první kontrola. Myslím, že je to psané v návodu. 

• 4 týdny později...
  • Autor

Ahojte, neviete kde by som našiel interval  prác a výmeny jednotlivých naplni a dielcov?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.