Přejít na obsah

Poškozený prah - jak opravit ?


Durannn

Doporučené příspěvky

Ahojte, v pátek jsem šel na přezutí kol na zimní sadu a před přezutím jsem trošku čistil prahy a špínu.... no a docela jsem se zděsil - viz fotky. Vím že jsem jednou v létě trefil nějaký kus betonu, ve kterém byla kdysi dopravní značka (beton v trávě, nešel vidět - samozřejmě značka pryč, beton zůstal) a to bude nejspíše jeho důsledek.  Faktem ale je, že jsem tam nic neviděl když jsem to kontroloval, tak buď jsem slepý nebo nevím - nicméně, můj dotaz zní, co s tím ? Auto je 2017, chtěl bych ho ještě 10 let mít, když pán bůh dá štěstí, takhle bych rád nějaké řešení, jestli má někdo s tímto zkušenost. Je to prah u spolujezdce, pozice cca mezi koncem předních a začátkem zadních dveří. 

Člen jedné komunity který dělá ve VW mi řekl že by to zamázl Teroson (tmel), dál barvu a pak lak. No ... mě by zajímalo, bude to stačit ? Nevím jestli jsem až na plechu, z fotek to nevypá, krom jednoho bodu - označeného v rámečku. 

 

Díky moc za každé poznatky ! 

 

 

 

IMG_20191111_125320.jpg

IMG_20191111_125955.jpg

IMG_20191111_130021.jpg

IMG_20191111_210833.jpg

IMG_20191111_210920.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle Fotek to vypadá že to není  na kov. Pokud tam máš jeste základní barvu dělám to tak že ne ono místo ( zvedací body mám otrhané vsechny, servisu je to jedno) nastrikam nebo natřu body 950 jako náhradu plastizolu. Dáš víš vrstev aby se to srovnalo. Horní vrstvu vemeš sprejem  nebo štětcem.

Levné a funkční. Navíc vzhledem k umístění to nebude tak videt.

Samo servis to udělá tak že to nebude vidět ale ne za pár stokorun ale za pár tisícovek...

Jen bude problém že potřebuješ alespoň 20 stupňů teplotu takže vytápěná garáž nebo garáže třeba obchodaku ? 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na kov by to být nemělo, teda až na to místo, které je ve čtverci, to nevím co to je, jestli tečka koroze nebo co, těžko říct. Nicméně už jsem trochu bádal a ptal se pár lidí a mám v úmyslu provést tento postup - očistit místo lihem, pak tam stříknout 2-3x epoxy brunox, nechat zaschnout, potom tam napatlat Teroson 9100 (prý je to jak plastizol), nechat vytvrdnout a pak to přetřít normálně korekční tužkou na svou barvu, potom vrchní lak. 

Problém je ta garáž, nevím o nikom kdo by ji měl vyhřívanou, teploty venku už nic moc ..  garáže v obchoďáku jsou vytápěné, ale nechci tam vypadat jak magor, ale kdyby nebylo zbytí .... no a ještě mě napadlo, že si shodím prodlužovačku 230V dolů z okna (mám parkoviště hned pod okny), nahřeji to fénem a za každým procesem to fénem budu foukat na horký vzduch. To by mohlo fungovat, ne ? :) 

Editováno: , autor: Durannn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...