Publikováno Březen 7, 20214 r Ahoj, nesetkal se někdo z vyšší hlučností pneu, přezul jsem zimní (R15) na Letní r17 a po přezutí pozoruji o dost vyšší hlučnost, pneu jsou originální Dunlop sport maxx se vzorkem okolo 4-5 mm hluk se zvyšuje i když zatačím do prava (to by mohlo být i ložisko) jenže když auto zvednu tak žádnou vůli necítím (auto má kolem 52tk) děkuji za odpoveď
Březen 7, 20214 r A aj počuješ, odkiaľ ide ten hluk? Spredu? Zozadu? Zľava? Sprava? Nebude to len klasický hluk letných pneu? Aj ja furt po prezuti z tichých zimných na hlučnejšie letné počujem až nepríjemný hluk - hlavne ak je vonkajšia teplota stále pod 10°C, letná pneu je stále tuhá. Až teploty vystúpia nad 10°C, letná zmes trochu zmäkne a pneu sa stíšia.. to sú moje postrehy. Upraveno Březen 7, 20214 r od brrrrm
Březen 7, 20214 r Autor to je právě to, není poznat odkud jde ten hluk ale je fakt že narůstá i z rychlostí takže ano nejspíš to bude hluk od odvalování kol jen se stupnuje když zatačím spíše na pravou stranu ... snad máte pravdu a až bude venku tepleji tak to nebude tak hrozné
Březen 8, 20214 r A jak jsou staré, je povrch na pohled v pořádku? Mi kdysi na Rapidu začaly po nazutí z ničeho nic hučet čtyřleté Dunlop SP Sport Maxx, nechal jsem je i převážit a nic, pomohla až výměna.
Březen 8, 20214 r Autor Co vím tak mají asi 6 let jsou staré, povrch na 1. Pohled. Ok možná běhoun je lehce žmolkovytý, později sem přidám fotku. Ještě 1 věc všechny 4 kola mám nafoukaná na 2.2 baru - dle štitku
Březen 8, 20214 r Buď v klidu, já to mám stejný na přesně dvouletým rapidovi od nova. Hned jsem to reklamoval po 500 km v servise, udělali geo, byla ok a při kontrole jen snížili tlak v pneu z úplně maximalních podle tabulek taky na cca 2,2 a bylo to o poznání lepší. Ani s přezouváním ze zimích 15" na letnín16" nespěchám. Ty zimní 15" jsou pro mě a můj zadek komfortnější. A mám taky prvomontáž Dunlop.
Duben 13, 20241 r Ahojte, chci se zeptat, po přezutí ze zimních na letni 5ti lete Dunlop SP Sport Maxx začlo auto od 60ti km/h hucet. Máte ověřené, ze to hučení u vás způsobovaly zrovna tyto pneumatiky? Zatím jsem ve fázi, ze se snažím zjistit co způsobuje to hučení.. kola jsem vyvážil a ložiska se zdají taky dobre...minulou sezonu byly uplne tiche, ..zkusím přehodit zpátky na zimaky a uvidím...díky..
Duben 13, 20241 r Viz. příspěvky nahoře. Buď v klidu, u mě se po dalších 3 letech nic nezměnilo, Dunlop hučí stále, na zimních 15" Nokian bylo relativně víc ticho. Počítám, že něco jde i na vrub každoročnímu prohození zadek/předek, ale poslední 2 roky mám už celkem malý nájezd.
Duben 13, 20241 r Největší hluk od pneumatik jsem zažil od 2r starých Dunlop Hydragrip na OI(nové byly OK), byl jsem potom rád když jsem je dojel. Od té doby letní Dunlop nechci, a to mám cca 1,5mio km na různých autech.
Duben 13, 20241 r No u mě hučí tak, ze je to k nevydrženi, takže je přezuji na zimní a zjistím, jestli hučení přestalo.. jen chci mít jistotu, ze nekupuju nové letní pneu zbytecne..ale stejně mi to hlava nebere, kdyby byl problém v pneu, tak by se to přece dotýkalo plno lidí 🤷 a byl toho plný net...
Duben 13, 20241 r Také už druhou letní sezónu sleduji velmi kysele po přezutí z relativně tichých zimních pneu na letní Dunlop SP Sport Maxx (už mají přes 5 let) výrazný valivý hluk. Ložiska to nejsou, můžou za to gumy. Vzorek je rovnoměrně sjetý, hloubka cca 5mm. Tyto gumy jsou asi z velmi tvrdé směsi a hučí kdekomu. Také na naší O2 FL letní Dunlopy takto hučí. Beru to jako vlastnost, nechce se mi jevměnit nesjeté...
Duben 13, 20241 r Kvůli jejich tvrdosti sem se jich zbavil, určitě budou mít vysoký nájezd, ale předek auta hrabal při rozjezdu i na suchém a čistém asfaltu.
Duben 14, 20241 r Takže je to potvrzené. Po přezutí na zimní se žádné Hučení neprojevuje. Hučení opravdu způsobují pneumatiky Dunlop Sport Maxx. Pneumatiky mají cca 4,5 -5 mm vzorků. Ale čeho jsem si všiml, tak uprostřed je na všech pneu takový tenký proužek jiné barvy viz foto. Nezkoušeli stě kontaktovat výrobce a žadat např nějakou kompenzaci?
Duben 14, 20241 r Ten proužek tam mám také, i když jsou to trochu jiné Dunlopy - Sport Maxx RT. A s hlukem určitě nesouvisí.
Duben 14, 20241 r Měl jsem sice Dunlopy Sport Maxx RT2 v rozměru 225/40 R18 (na OIII). Dvakrát po sobě, ale nikdy mi nehučely. Možná je to tím, že u mě gumy vydrží sezonu max dvě. Takže nestihnou zestárnout. Za mě to byly dobré gumy.
Duben 14, 20241 r Tak jsem pneumatiky z tlaku cca 2,6 baru (mam pocit, ze je takhle dofoukali v servise) upustil na tlak 2,1 baru a světe div se hučení se o dost snizilo..takže jim dám ještě šanci..
Duben 14, 20241 r Jj, taky mám vysledováno, že nižší tlak huštění to dostane do přijatelných mezí. Foukám to na tlaky dle víčka nádrže na tu min. zatež, takže tuším něco kolem těch 2,1-2,3... Pár sezon to musím takto vydržet 🫣
Duben 14, 20241 r @Marek WVahoj, nejsi sám... mohu ti potvrdit, že Dunlop Sport Max mi letos taky hučí jako prase.... vzorek 4 mm a 4 roky stáří 😪😪😪 ale ten proužek tam nemám... taky jsem myslel na ložiska, ale když to tu pročítám, tak to bude pneumatikami.... na příští rok koupím raději jinou značku 🤔
Duben 14, 20241 r Měl jsem také kdysi na Rapidu Dunlop SP Sport Maxx a po třetí zimě se 4 mm začaly šíleně hučet, navíc tak ztvrdly, že s tím bylo zejména na mokru nebezpečné jezdit.
Duben 14, 20241 r Hučení a plavání auta jsem reklamoval už při najetí jen 500 km. Při kontrole geometrie zjistili tlak v pneu na maximum dle údaje na víčku při plném zatížení. Po odfouknutí na 2,2 se auto zklidnilo a hučení bylo méně intenzivní nicméně je pořád.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.