RomanS95 Vloženo 30. Červen 2021 Sdílet Vloženo 30. Červen 2021 Caute lidi má tu někdo zkušenosti s pravidelnou výměnou oleje longlife v daném servisním intervalu stanoveným výrobcem jezdím do práce krátké trasy 18-27 minut a 2-6x dálnici do měsíce Najezdim ročně 14.000km nějak se mi to nezda že by s tímto i intervalem dokázal motor nebo turbo najezdit 180.000km/12let . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 30. Červen 2021 Sdílet Vloženo 30. Červen 2021 Tyto prodloužené intervaly jsou na úkor životnosti motoru. O tom je tady toho na foru napsáno spousty, stačí si přečíst stávající témata. Jde o to, jestli ta zkrácená životnost nebo jiné potenciální problémy se budou týkat tebe, nebo až dalšího majitele. Jestli si chceš nechat auto 5 let/100.000, tak ten motor tyto dlouhé intervaly vydrží. Jestli si plánuješ auto nechat zmíněných 12 let/180.000 km, tak při tvém nájezdu nech olej vyměnit jednou za rok, motoru tím jen prospěješ. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 30. Červen 2021 Sdílet Vloženo 30. Červen 2021 Já bych to svému autu neudělal. Na druhou stranu Rapid s 1.0 TSI po 100 000 km v testu u Vaculíka po stránce motoru dopadl bezchybně i navzdory prodlouženému intervalu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalink Vloženo 30. Červen 2021 Sdílet Vloženo 30. Červen 2021 Také se přikláním k tomu měnit 1 x ročně max. po 15 tis. km. Ten motor je navíc přímovstřik takže hrozí karbonovani. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 21. Červen 2023 Sdílet Vloženo 21. Červen 2023 olejovy filter k 1,0 TSI je objednatelny pod cislom 04E 115 561 AC....treba vraj menit aj skrutku vypustaciu mi bolo povedane....je to ozaj nutne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 21. Červen 2023 Sdílet Vloženo 21. Červen 2023 Ak sa to uťahuje s rozumom, tak dá sa použiť znovu. Ja osobne (ne)mením skrutku podľa toho, či som ju práve (ne)zabudol kúpiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 21. Červen 2023 Sdílet Vloženo 21. Červen 2023 Skrutka sa ma menit pri kazdej vymene Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 22. Červen 2023 Sdílet Vloženo 22. Červen 2023 Nacvicene frazy zo servisu poznam,ale ci to je ozaj take dolezite....jasne,stoji to par drobnych,to viem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bennoch69 Vloženo 17. Dubna Sdílet Vloženo 17. Dubna Dobrý den , měl bych dotaz , když jste už někdo byl po 4 letech na servisní prohlídce s touto motorizací , tak co všechno obnáší servisní prohlídka kromě výměny oleje. Ptám se z toho důvodu , že má nyní VW - Finance akci na předplacené servisní prohlídky. Mají akci na 2 servisní prohlídky za 14 000 kč. Jestli se to vyplatí. Myslím , že zrovna tady na fóru jsem četl , že někomu měnili svíčky a s prací cena 3 500kč jen za výměnu svíček. Tak by mě zajímalo co obnáší taková servisní prohlídky po 4 letech provozu. Navíc já chodím každý rok na výměnu oleje. Poprosil bych o názory na tuhle akci VW - Finance. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. Dubna Sdílet Vloženo 17. Dubna Toto ovšem není téma o servisních prohlídkách. Nerad bych tady viděl, jak se řeší kabinový filtr, brzdovka, apod. Tak to respektuj. Napiš si to sem: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.