Dlzka dodania novej octavie - Stránka 20 - Ostatní - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Dlzka dodania novej octavie

SaHo

Doporučené příspěvky

Někdo se tady ptal na 120 let motorsport, mám objednáno O4 RS tsi 120 let motorsport a termín jsem měl 17-19 KT a v minulém týdnu byl změněn na 22-25 KT. Objednával jsem 8/21.

edit// teď mi přišlo info od prodejce s termínem 24-26 KT; tedy jestli s každým týdnem se výroba posune o dva, tak potěš :'D

Editováno: , autor: roman.semora
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ŠO:

13. t - V minulém týdnu se na montážní lince M13 vyrobilo 2261 vozů – 2054 vozů Octavia a 207 vozů Enyaq.

14. t - nič - Veľká noc 

15.t - V minulém týdnu v M13 vyrobili na montážní lince 1 556 vozů, z toho 1 516 vozů Octavia a 40 vozů Enyaq.

16.t - V minulém týdnu zaměstnanci opět zpracovávali nedokončené vozy. Celkem bylo zpracováno 889 vozů - 733 Enyaqů
a 156 Octavií.
- tu predpokladám že tých 156 bolo z nedokončených ale žiadna informácia o vyrobených na montážnej linke...

Odkaz ke komentáři

Mám objednanou RS 120 let Motorsport 2.0 TSI DSG mamba liftback v doslova plné výbavě (jen kromě tažného) - objednáno 9/2021. V autě je tedy i asistovaná jízda premium 2.0, ta v edici 120 MS přináší 360 kameru area view. Od pondělního večera běží nový výrobní program, dnes jsem mluvil s dealerem, výroba je zatím stále zaplánována na konec příštího měsíce - ovšem pouze pokud zruším ten area view. Když s tím souhlasit nebudu, tak nemohou vůbec předpovědět dodání, údajně teď ty 360 kamery z důvodu nedostaku dílu ruší kde to jen jde. Můj dotaz tedy zní, je tu někdo komu taky chtěíi asistovanou jízdu premium 2.0 zrušit kvůli 360 kameře? A také dotaz hlavně na @Hamman, netušíš pls jak to s tou 360 kamerou vlastně je? Jelikož i když ji zruším, tak mi stejně neumí garantovat ten konec června, tak prostě nevím jak se rozhodnout. Díky všem a přeji všem, ať své ovečky máme co nejdřív.

Odkaz ke komentáři

@iphonik4 Já sice úplně neodpovím na tvůj dotaz, ale vezmu to trochu z jiné strany.

Nevím jestli jsi třeba viděl můj topic s mou RS, ale já už area view nemohl objednat a to mě děsně štvalo. Myslel jsem, že se bude hlavně ženě lépe parkovat. Nakonec se to seběhlo tak, že máme edici 120 let motorsport i s area view a kdybych to měl zhodnotit, tak jako "fičurka" pro ukazování spolujezdcům dobrý, všichni jsou nadšení. Stejně jako já když jsme ho měli nové. Jenže z dlouhodobějšího používání zase až tak odvařený nejsem.

Obraz z ptačí perspektivy je dost malý (pokud si ho nedáš přes celou obrazovku, kde zase ale ztratíš typickou zadní kameru) a ještě jsou okolo obrázku auta přes obraz "proužky" senzorů, takže je toho vidět ještě méně. Někdy se navíc třeba tak soustředím na kamery z vrchu, abych byl pěkně rovně mezi lajnama, až jsem málem nacouval do jiného auta za mnou :D . Je tam na té obrazovce tolik informací, že už je to možná až na škodu. Je fajn, že se přepínají kamery když jedeš dopředu/dozadu, ale celková přidaná hodnota je podle mě minimální.  Pokud bys kvůli tomu měl na auto čekat třeba i více než půl roku navíc, tak si nejsem jistý, jestli to za to stojí. Navíc zrcátko spolujezdce je bez stmívání - dá se dokoupit, ale třeba na O4 se s areaview kamerou ani neprodává a na superb (myslím že jsou stejné) stojí skoro 9K - více než dvojnásobek toho se side assistem. 

EDIT: Jinak parádní výběr barvy :) 

Editováno: , autor: JirikHL
Odkaz ke komentáři

@JirikHLdíky za poznatky! To je právě otázka - nikdo netuší jak dlouho bych čekal. Kdyby to byl měsíc/dva, tak počkám - půl roku už ne :/ Jak se ti to nakonec povedl? Předváděčka? :) Jak hodnotíš zvuk motoru s výfukem 120 MS? Já mohl mít mambu v předváděčce i s area view, jenže bez webasta a taky jsem byl zrazen, jak se lidi k předváděcím RSám chovají :(

Odkaz ke komentáři

V 11. 5. 2022 na 18:08, iphonik4 napsal:

a taky jsem byl zrazen, jak se lidi k předváděcím RSám chovají :(

Rozšířit  

To máš samozřejmě pravdu, proto jsem taky předváděčku nechtěl přesně z tohoto důvodu. Ta naše sice byla psána jako předváděcí, ale měl jí jako služební šéf prodeje, nikdo jiný s ní nejezdil. A ten člověk je autař, takže jsem měl důvěru a veřil mu, že s ním jezdil slušně

Odkaz ke komentáři

V 11. 5. 2022 na 11:58, Rapid1.0 napsal:

Docela mě překvapila věta: od příštího týdne najíždí ve dvou směnách na rychlost 57s, a to je již 100% produkce.

Znamená to, že náhradní výroba dveřních výplní již pokryje všechny vyrobená auta, nebo to znamená, že pouze vyrobí 100% produkce, ale z části to budou nekompletní vozy?

Rozšířit  

Zní to pozitivně, že? Ale trošku tam chybí informace, že nepojede noční :D .. a od následujícího týdne už i noční ok

Odkaz ke komentáři

Odborář 17t :

M13 Octavia - Na montáži se jelo 119 vozů nad plán, čistá rozpracovanost byla v pondělí 316 vozů. V minulém týdnu se vyrobilo celkem 3 489 vozů z toho 1 043 Enyaqů a 2 246 Octávií. Zpracováno bylo i 691 nedokončených vozů - 633 Enyaqů a 58 Octavií. Tento týden již v M13 jedou nejrychlejším taktem, a to je 0.95, tzn. že za každých 57s vyjede hotový vůz, za směnu by měli zaměstnanci vyrobit 440 vozů. Tento týden se jede bez nočních směn a bez výrobního programu bude i celý pátek.

Kdo ty Enyaqy kupuje, že se na nich tak maká?

Odkaz ke komentáři

V 12. 5. 2022 na 10:35, MatessH napsal:

Odborář 17t :

M13 Octavia - Na montáži se jelo 119 vozů nad plán, čistá rozpracovanost byla v pondělí 316 vozů. V minulém týdnu se vyrobilo celkem 3 489 vozů z toho 1 043 Enyaqů a 2 246 Octávií. Zpracováno bylo i 691 nedokončených vozů - 633 Enyaqů a 58 Octavií. Tento týden již v M13 jedou nejrychlejším taktem, a to je 0.95, tzn. že za každých 57s vyjede hotový vůz, za směnu by měli zaměstnanci vyrobit 440 vozů. Tento týden se jede bez nočních směn a bez výrobního programu bude i celý pátek.

Rozšířit  

Tak počítej  že když si někdo kupuje enyaqa tak si koupíš rovnou 4 kusy.

Proč ?

Protože jeden bude na nabíječce a druhý bude jezdit a další dva jsou jako náhradní baterky až ty baterky v těch původních odejdou, protože vše pořád zdražuje tak při životnosti baterie kolem 100K km tj. cca 3-5 let vzroste tak enormně cena baterie, že se vyplatí mít jí koupenou předem doma a držet při skladovacím napětí :-)

Ne opravdu kupec enyaqa neřeší peníze.

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři

V 12. 5. 2022 na 11:01, 15degren napsal:

životnosti baterie kolem 100K km tj. cca 3-5 let

Rozšířit  

Škoda garantuje, že po 8 letech /160K km nebude mít baterie méně, než 70% kapacity. 

Není to žádné terno, ve spalovácích se nám nádrž nezmenšuje, ale když bude méně, tak je to asi na výměnu v záruce. Otázka samozřejmě je, jak se budou škubat, když by se to mělo měnit, ale pokud tu garanci dávají, tak jsou si asi jistí.

Odkaz ke komentáři

V 12. 5. 2022 na 10:35, MatessH napsal:

Odborář 17t :

Rozšířit  

Dôležité je koľko z tých 2246 OIV vyrobených je kompletných a koľko išlo na odstavné plochy.

Pro část výroby nadále platí nedostatek polovodičů a také riziko nedostatku kabelových svazků. Chýba ešte informácia o dverových výplniach.

Odkaz ke komentáři

Ahoj!
nemá tu někdo nějaké hmatatelné informace o výrobě modelů octavia rs? Na začátku loňského června jsme objednali celkem 5 verzí combi a sedan a o žádné z nich nejsou žádné informace. Samozřejmostí jsou dobře vybavené modely, hifi Canton, boční asistent atp. Domácí obchodníci říkají, že s matricovými lampami jsou také velké problémy a nemohou říci nic povzbudivého. Omlouváme se, pokud je čeština špatně přeložena googlem.
Ahoj:
Attila z Maďarska :)

Odkaz ke komentáři

V ČR a vlastně i na jiných trzích je velmi těžké získat nějaké bližší informace o konkrétním termínu výroby nového vozu. Tedy ani u nás nejsou schopni dealeři poskytnout přesnější informace. Důvodů zpoždění dodávek nových vozů Škoda je více a netýká se to jen Octavie IV.

Odkaz ke komentáři

V 12. 5. 2022 na 14:12, rodolfo napsal:

Dôležité je koľko z tých 2246 OIV vyrobených je kompletných a koľko išlo na odstavné plochy.

Pro část výroby nadále platí nedostatek polovodičů a také riziko nedostatku kabelových svazků. Chýba ešte informácia o dverových výplniach.

Rozšířit  

Aktuální info z výroby - a hodně malé číslo dokončených odstavených Octávií :

1002767889_Snmekobrazovky2022-05-19130926.thumb.jpg.997031cb749e9fed669fcf8ebea730f8.jpg

Odkaz ke komentáři

V 19. 5. 2022 na 9:24, meszaa napsal:

Ahoj!
nemá tu někdo nějaké hmatatelné informace o výrobě modelů octavia rs? Na začátku loňského června jsme objednali celkem 5 verzí combi a sedan a o žádné z nich nejsou žádné informace. Samozřejmostí jsou dobře vybavené modely, hifi Canton, boční asistent atp. Domácí obchodníci říkají, že s matricovými lampami jsou také velké problémy a nemohou říci nic povzbudivého. Omlouváme se, pokud je čeština špatně přeložena googlem.
Ahoj:
Attila z Maďarska :)

Rozšířit  

Ahoj,

včera/dnes se teprve začaly vyrábět jednotky kusů RS, které jsou kompletní. Do té doby byly nekompletní a jsou na odstavné ploše.

• Líbí se mi 1
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři

Jednu odstavnou plochu jsem dnes viděl, stovky aut. RS, Scoutů pomálu, převládá nová šedá a bílá. Jestli dělají 32 kusů, tj. 4 návěsy týdně budou tu dlouho.

Autům chybí dveřní výplně, vypadají celkem v pohodě-fólie vcelku, pneu dobrý tlak.

Viděl jsem 2 týpci, co po ploše jezdí Tucsonem, hledají auta dle čísel. Nastartují ho boosterem, pěkně to dvakrát prošlápl. 

Pro idio... z minula - je to podél cyklostezky za plotem, je to krásně vidět, nikam se neleze :D

D1C7B049-6DE5-4701-A57E-484797C7F3FA.jpg6EEC54B8-5245-471F-98C3-615768A69208.jpg87568E9E-1309-49C9-9319-4E533D5B734F.jpg774EA963-9393-48F0-BEB4-F773FEEBB431.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...