Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj, plánuji koupit ojetý vůz a jelikož se do podobné akce pouštím poprvé, je spousta otázek, na které hledám odpověď. Vynechám teď situaci, že bych auto koupil v bazaru, beru v potaz nákup od soukromníka, nebo nějakého menšího dovozce ze zahraničí. Už mám celkem ošetřen výběr a nějaké prověření auta, takže jde spíše o administrativní záležitosti.

Smlouva - na co si dát pozor ve smlouvách, jsou tam nějaké známé chytáky krom nákupu souboru náhradních dílů? Co si pohlídat, aby ve smlouvě bylo?

Pojištění - pokud si budu auto dovážet po ose, jde to ještě na pojištění původního majitele? Havarijní i povinné? Nebo lepší rychle uzavřít něco na sebe? Po telefonu, nebo si vytipovat nějaké pobočky na místě?

Platba - hotovost se mi s sebou moc vozit nechce, na druhou stranu ani protahovat proces převodem, pro auto třeba pojedu i 500km a vše bych rád vyřídil v jeden den. jakou možnost zvolit pro rychlost i mojí ochranu?

Přihlášení auta - je možný přepis hned na místě na úřadě u původního majitele (mohu přihlásit i mimo kraj kde bydlím)? Jak to probíhá při dovozu auta ze zahraničí, když ještě není na českých dokladech?

Poprosil bych o vaše zkušenosti, tipy, možná z toho dělám kovbojku, ale to už mám v povaze :)

Pokud tu podobné téma je, omlouvám se, ale hledal jsem.

Vloženo (editace)

smlouva - řešíš blbosti,( zaleží na ceně auta ) vem si sebou někoho kdo tomu rozumí. Auto projede a prohlídne

pojištění - pokud auto má SPZ, tak tě většinou nechá majitel i odjet na jeho SPZ. Pokud to je třeba dovoz tak odtahovka nebo podval, převozní SPZ nebo jak se to jmenuje se nevyplatí pro jedno auto. ( opět zaleží na ceně auta )Nejlépe si zjistit cenu na dopraváku, pak rovnou obvolej adtahovky atd...

platba - u soukromé osoby ti nikdo auto bez hotovosti nedá...

přihlášení - můžeš kde chceš

Jinak strejda Google ví všechno.

A nech si nějaký prachy na první servis, rozvody atd...

Editováno: , autor: Domio
Vloženo
Před hodinou, MIgráček napsal:

Ahoj, plánuji koupit ojetý vůz a jelikož se do podobné akce pouštím poprvé, je spousta otázek, na které hledám odpověď. Vynechám teď situaci, že bych auto koupil v bazaru, beru v potaz nákup od soukromníka, nebo nějakého menšího dovozce ze zahraničí. Už mám celkem ošetřen výběr a nějaké prověření auta, takže jde spíše o administrativní záležitosti.

Smlouva - na co si dát pozor ve smlouvách, jsou tam nějaké známé chytáky krom nákupu souboru náhradních dílů? Co si pohlídat, aby ve smlouvě bylo?

Pojištění - pokud si budu auto dovážet po ose, jde to ještě na pojištění původního majitele? Havarijní i povinné? Nebo lepší rychle uzavřít něco na sebe? Po telefonu, nebo si vytipovat nějaké pobočky na místě?

Platba - hotovost se mi s sebou moc vozit nechce, na druhou stranu ani protahovat proces převodem, pro auto třeba pojedu i 500km a vše bych rád vyřídil v jeden den. jakou možnost zvolit pro rychlost i mojí ochranu?

Přihlášení auta - je možný přepis hned na místě na úřadě u původního majitele (mohu přihlásit i mimo kraj kde bydlím)? Jak to probíhá při dovozu auta ze zahraničí, když ještě není na českých dokladech?

Poprosil bych o vaše zkušenosti, tipy, možná z toho dělám kovbojku, ale to už mám v povaze :)

Pokud tu podobné téma je, omlouvám se, ale hledal jsem.

Pojištění - rád pomůžu, zkonzultujeme po telefonu, mám tu dost referencí a vše jde zařídit online - zaplacením

Platba - dopředu zjistit učet prodejce.. buď převod z internetového bankovnictví nebo převod na pobočce.. hotovost je řešením taky, obzvláště o víkendu

Přepis - můžeš kdekoliv.. při dovozu musíš na dovoz. STK a pak na úřad s platnou zelenou kartou

Vloženo
před 22 hodinami, Domio napsal:

Jinak strejda Google ví všechno.

A nech si nějaký prachy na první servis, rozvody atd...

Google ví, ale proč to nemít na jednom místě. Jinak díky za rady, s rezervou na prvotní servis, pořádné pojištění, příp. zimní gumy apod. se počítá.

před 22 hodinami, michal2009 napsal:

Pojištění - rád pomůžu, zkonzultujeme po telefonu, mám tu dost referencí a vše jde zařídit online - zaplacením

Platba - dopředu zjistit učet prodejce.. buď převod z internetového bankovnictví nebo převod na pobočce.. hotovost je řešením taky, obzvláště o víkendu

Přepis - můžeš kdekoliv.. při dovozu musíš na dovoz. STK a pak na úřad s platnou zelenou kartou

Díky, převod na pobočce se mi zdá jako dobrá varianta. Jinak píšu SZ kvůli pojištění.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...