bojler Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 tak je tam hlavně jiné samotné naladění podvozku, třeba Roomster je tvrdý sám o sobě, ani k tomu nepotřebuje kola. s OII nemám extra moc zkušeností, prakticky jsem jezdil jenom na zimních 195/65, tak tam si netroufám ani odhadovat. u oII je poznat rozdíl 15 vs. 16 vs. 17 hodně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 (editace) Toto neviem objektivne posudit, pretoze striedam len medzi zimnymi 195/65 R15 a letnymi 225/45 R17. Ale celkovo mi pride O2 ako dost tvrde auto... PS: Roomstera mam na zimnych 185/65 R14 a letnych 195/55 R15. Editováno: 13. leden 2012, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pompeus Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 voltys: díky za radu,to se shodnem že vypadaj pěkně!!... jinak, moc pěkná FB bojler: tou výškou gumy mslíš že kdyby byla třeba 205/50,55 že by byla konfortnější jizda? Jde mi jen o to abych necitil každou díru na silnici Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 ano, cim vyssie cislo za lomitkom, tym komfortnejsia jazda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pompeus Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 takže by asi byly lepší 15"? Nebo zas takovy rozdíl 45/55 není? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Toto neviem objektivne posudit, pretoze striedam len medzi zimnymi 195/65 R15 a letnymi 225/45 R17. Ale celkovo mi pride O2 ako dost tvrde auto... PS: Roomstera mam na zimnych 185/60 R14 a letnych 195/55 R15. Jenom se zeptám, na Roomsteru můžou být aj 185/60 R14? Já mám v TP jen jeden rozměr 14" a to 175/70 R14. Jinak mohu potvrdit že tet ze zimníma je to auto krásně komfortní. Letní mám stejné jako ty a rozdíl to je. Nehledě na to že mi letní (origo z výroby montované Dunlopy) pěkně hučí.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Ano, je to dovoleny rozmer, teda urcite aspon pre moj Roomster 1,2 HTP... http://skoda.sivaonline.pt/cze/SERVICE/ACCESSORIES/Pages/Accessories.aspx?c=0000000173&p=2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Jo tak tet už to sedí ty sis to upravil v tom předchozím přízpěvku........... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 jj, preklep. Ale aj tak som myslel, ze Ta viac zaujimala ta sirka 185 mm... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
system44 Vloženo 7. Září 2012 Sdílet Vloženo 7. Září 2012 Zdravím :-) Možná to tu někde je, ale zeptám se... Jak je to s rozměry disků na Fabii 2? Měly by být 6Jx14 ET37. Lze ale použít např. ET 41, 43? Nevím co přesně tento rozměr udává. Díky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 7. Září 2012 Sdílet Vloženo 7. Září 2012 Tak tu si to pozri, staci to dat do googla a je toho plny net. http://www.autok.sk/technicka/oznacenie%20diskov.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 7. Září 2012 Sdílet Vloženo 7. Září 2012 (editace) jednoducho povedane - cim vyssie ET, tym su disky viac dnu pod blatnikmi. (napr. pri ET 43 pojdu dnu o 6 mm oproti ET 37) Editováno: 7. Září 2012, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasektuner Vloženo 15. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2012 (editace) zdravim panove mel bych dotaz kolega prodava pekny elektrony se zimakama z oktavky 1 tak me zejima jestly by sly i na roomstra v tecnicaku nejsou ale nevim jsou to 15ky 195 65 6,5J ET 43 v tecnicaku je psano 185 55 r15 6J ET43 TAK NEVIM JESTLY TAM PUDOU JSOU VISSI ale letnaky mam 17ky a ty jsou jeste sirsi a je vse ok jeste prikladam foto tp. predem vsem diky za radu Editováno: 15. Říjen 2012, autor: vasektuner Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manfroto Vloženo 15. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2012 Koupil jsem otci na novou fábku zimní komplety 15" říkám si chtělo by to ještě pěkné poklice..v brněnské prodejně autokelly jsem radostně vybral a doma smutně koukal jak že to tam krásně nějde nasadit,jedna hned rupla..tak pozor!!na origo ocelove disky nejdou některé kryty kol.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 15. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2012 Proto vždy doporučuju origo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manfroto Vloženo 15. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2012 A jak dlouho myslíš,že by mi tam ty origo zůstaly..? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasektuner Vloženo 15. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2012 nido neporadi!!!!!!!!!!????????????????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 16. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2012 A jak dlouho myslíš,že by mi tam ty origo zůstaly..?me pet let Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 16. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2012 nido neporadi!!!!!!!!!!?????????????????na zimu kvuli pripadne pojistne udalosti bych se na to vykaslal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 16. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2012 (editace) zdravim panove mel bych dotaz kolega prodava pekny elektrony se zimakama z oktavky 1 tak me zejima jestly by sly i na roomstra v tecnicaku nejsou ale nevim jsou to 15ky 195 65 6,5J ET 43 v tecnicaku je psano 185 55 r15 6J ET43 TAK NEVIM JESTLY TAM PUDOU JSOU VISSI ale letnaky mam 17ky a ty jsou jeste sirsi a je vse ok jeste prikladam foto tp. predem vsem diky za radu Nerob to - kolesa z Octavie maju obvod vacsi o 8,6% (199 cm namiesto 183 cm). Vies si predstavit, co to urobi s ABS a ESP?! Editováno: 16. Říjen 2012, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2012 (editace) Pokud budou všecky kola stejný neudělá to s ABS ani s ESP nic - tyhle vyfikundace vyhodnocujou ROZDÍLY v otáčkách jednotlivých kol na autě, takže pokud budou všecky kola stejně velký, nastane rozdíl až při smyku/prokluzu. Jiná vec je, co to udělá s tachometrem (okamžitá rychlost/ujetá vzdálenost), protože tam ten rozdíl 16cm v obvodu kola bude už dělat pořádnou paseku - na 1km to bude rozdíl 502,5 otáčky proti 546,5 otáčkám a to už je rozdíl skoro 10%... Editováno: 18. Říjen 2012, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 18. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2012 ale tak ina bude aj sila zasahu, nie? Pojde 50 km/h a abs to vyhodnoti ako 45... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2012 Kdepak, moderní ABS opravdu vyhodnocuje jen rozdíly v otáčkách mezi jednotlivýma kolama. BAS neboli brzdový asistent vyhodnocuje podélný zrychlení auta (akcelerometrem) a rychlost sešlápnutí pedálu, ESP nebo třeba taky airbagová jednotka zase vyhodnocuje podélný i příčný zrychlení vozidla plus rotaci kolem svislý osy. Všecko je to v jedný škatuli, ty akcelerometry jsou mikroelektronický součástky velký jako normální integráč a měří podle typu a futrálu ±50 až ±100 "géček". Proto taky třeba při přímým bočním nárazu nevylítnou pytle v palubce ale jen sedačkový a případně i hlavový bagy a ještě k tomu jen na jedný straně - dřív, dokud byly pytle aktivovaný nárazovým čidlem v nárazníku, do něj stačilo doslova nešikovně kopnout a pytle nesilomrdně vylítly všecky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manfroto Vloženo 27. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2012 me pet let pokud s autem nevyjíždíš a je pět let v garáži.. v rodině je nové auto a ještě nové poklice,asi by to někoho lákalo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakudo Vloženo 18. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2012 (editace) Zdravím, jsem čekatel na Roomstera (1.4 16V 63kW) a chtěl bych se zeptat, co mám v základu v TP za rozměry kol/disků? Budu muset hned přezout na zimní a mám doma 2 sady z OI a je tam rozdíl v tom ET 43 (Roomster) a ET 38 (Octavia). Tak žeším, co je v TP a jestli mám kupovat nový plecháče nebo to půjde. Popřípadně, jak dlouho trvá zápis do TP a je to vůbec možné (ET 43-38)? Diky. Editováno: 18. Listopad 2012, autor: jakudo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.